salata de ciuperci cu avocado 1

Desi nu mai este chiar sezonul salatelor, din cand in cand avem nevoie de ele sa ne vitaminizam.

Astazi avem o salata foarte gustoasa si consistenta, numai buna pentru un pranz sau o cina copioase.

Combinatia, desi este usor surprinzatoare, este foarte, foarte buna, preparata ca mai jos.

Ne trebuie:

500 g ciuperci champignion (din cele micute am avut eu )

2 lg de ulei

2-3 lg sos de soia

3 lg otet mere

1 catel mare de usturoi

un varf lingurita pasta de ardei iute (optional)

1 avocado

2 morcovi

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Spalam ciupercile (daca o sa alegeti sa luati tot din acestea mici, cum am avut eu, pregatiti-va pentru o luuunga

experienta :)). Facem o vinegreta din: sos de soia, otet, usturoiul pisat si pasta de ardei iute,

omogenizam bine si punem deoparte.

Calim ciupercile la foc iute intr-o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei, in 3-4 transe,

sa nu se suprapuna, sa fie intr-un singur strat, pentru a ne asigura ca nu se inabuasa ci se prajesc usor.

Prajim pt cca 5 minute fiecare transa, amestecand des.

Amestecam ciupercile cu morcovul ras pe razatoarea mare (eu l-am taiat fasii la mandolina),

avocado taiat bucati, sare si piper si servim cu mare pofta!

Enjoy!

salata de ciuperci cu avocado