Desi nu mai este chiar sezonul salatelor, din cand in cand avem nevoie de ele sa ne vitaminizam.
Astazi avem o salata foarte gustoasa si consistenta, numai buna pentru un pranz sau o cina copioase.
Combinatia, desi este usor surprinzatoare, este foarte, foarte buna, preparata ca mai jos.
Ne trebuie:
500 g ciuperci champignion (din cele micute am avut eu )
2 lg de ulei
2-3 lg sos de soia
3 lg otet mere
1 catel mare de usturoi
un varf lingurita pasta de ardei iute (optional)
1 avocado
2 morcovi
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Spalam ciupercile (daca o sa alegeti sa luati tot din acestea mici, cum am avut eu, pregatiti-va pentru o luuunga
experienta :)). Facem o vinegreta din: sos de soia, otet, usturoiul pisat si pasta de ardei iute,
omogenizam bine si punem deoparte.
Calim ciupercile la foc iute intr-o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei, in 3-4 transe,
sa nu se suprapuna, sa fie intr-un singur strat, pentru a ne asigura ca nu se inabuasa ci se prajesc usor.
Prajim pt cca 5 minute fiecare transa, amestecand des.
Amestecam ciupercile cu morcovul ras pe razatoarea mare (eu l-am taiat fasii la mandolina),
avocado taiat bucati, sare si piper si servim cu mare pofta!
Enjoy!
Chiar ca este o combinatie neobisnuita. Daca tu zici ca e buna, atunci o voi incerca.
Revin cu impresii 🙂
Iubesc avocado in orice combinatie, deci cert il voi incerca si cu ciupercute. Multumesc pentru sugestie! 🙂
o salata grozava ! trebuie incercata 🙂
Edith , ma crezi ca nu am incercat niciodata avocado ?Nu stiu de ce , dar am o retinere in privinta lui !! :)) Cred ca ar trebui sa-mi fac putin curaj , nu ? 🙂
Magda, mie imi place mult. Il mananc si gol 🙂 Este ff sanatos si gustos. Mi se pare ca aduce cumva la gust cu nucile verzi 🙂
Incearca-l odata, insa lasa-l sa se coaca, sa fie uuusor moale cand il apesi cu degetul. Daca e tare nu e copt si nu e bun la gust.
felicitari pt reteta..am facut-o si aveai dreptate…e delicioasaaaaa…numai ca nu am avut pasta de ardei iute si am pus in sos putin praf de ardei iute….chair si asa a fost delicioasa o recomand si o sa o mai pregatesc
Diana, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Ma bucur ca va place, poate o incercati, sa va convingeti 🙂
Edith,eu fug de avocado pentru ca am cumparat de cateva ori si nu era bun la gust..Cred ca nu reusesc sa-mi dau seama cand e copt.In general,trebuie sa-l mai tii cateva zile dupa ce il cumperi,nu-i asa? Ca in supermarket de obicei nu il gasesti copt.Poate ma lamuresti tu,ca e pacat,vreau sa scap de fobia asta fata de avocado!Si chiar vreau sa incerc reteta asta,pare foarte gustoasa!Multumesc!
Mihaela, de obicei in supermarket gasesti avocado necopt. Il cumperi si il tii intr-o punga de hartie (de preferat in apropierea bananelor care emit un gaz ce ajuta avocado sa se coaca mai repede). Se tine 2-3-4 zile, pana cand este uuuusor moale la apasare (sproximativ cam ca atunci cand alegi un kiwi bun :). Atunci este bun de consum. Sper ca te-am lamurit. Cu primii 2 e mai greu, pana iti dai seama ce si cum 🙂
Sper sa-l mai incerci ca e tare bun si sanatos, iar salatica asta ste o combinatie minunata 🙂