salata chinezeasca de castraveti
Amatorii de “chinezarii” s-ar putea sa o aprecieze. Rapida, numai buna acum ca e cald afara.
Ne trebuie:
1 castravete lung (sau 2-3 mai mici)
1/2 lgt sare
2-3 linguri otet de orez (eu am pus balsamic)
1/2-1 lgt ulei de susan (am pus de masline)
1/2 lgt zahar
2-3 lgt sos de soia
1/2-1 lgt sos chili
Cum se face:
Spalati si curatati castravetele (in dungi sau de tot sau nu il curatati deloc, cum preferati).
Taiati castravetele in 2 pe toata lungimea. Soateti miezul cu o lingura.
Taiati castravetele in felii de 1 cm aprox.
Presarati cu putina sare feliile de castravete si amestecati.
Acoperiti bolul si lasati la frigider pentru o ora.
Dupa o ora stoarceti cu mana feliile de castravete, cat de bine puteti.
Intr-un bol puneti castravetii.
Amestecati separat sosul de soia, otetul, uleiul, sosul chilli, zaharul si turnati peste castraveti.
Amestecati.
Potriviti cat vreti de sarat, adaugand mai mult sos de soia.
Serviti rece sau daca vreti, lasati salata la frigider pentru o zi,
va avea un gust si mai bun.
Eu asa am facut.
Acestea fiind spuse, va las pentru cateva zile pentru ca plec in concediu.
Pana atunci spor la bucatarit!