Amatorii de “chinezarii” s-ar putea sa o aprecieze. Rapida, numai buna acum ca e cald afara.
Ne trebuie:
1 castravete lung (sau 2-3 mai mici)
1/2 lgt sare
2-3 linguri otet de orez (eu am pus balsamic)
1/2-1 lgt ulei de susan (am pus de masline)
1/2 lgt zahar
2-3 lgt sos de soia
1/2-1 lgt sos chili
Cum se face:
Spalati si curatati castravetele (in dungi sau de tot sau nu il curatati deloc, cum preferati).
Taiati castravetele in 2 pe toata lungimea. Soateti miezul cu o lingura.
Taiati castravetele in felii de 1 cm aprox.
Presarati cu putina sare feliile de castravete si amestecati.
Acoperiti bolul si lasati la frigider pentru o ora.
Dupa o ora stoarceti cu mana feliile de castravete, cat de bine puteti.
Intr-un bol puneti castravetii.
Amestecati separat sosul de soia, otetul, uleiul, sosul chilli, zaharul si turnati peste castraveti.
Amestecati.
Potriviti cat vreti de sarat, adaugand mai mult sos de soia.
Serviti rece sau daca vreti, lasati salata la frigider pentru o zi,
va avea un gust si mai bun.
Eu asa am facut.
Acestea fiind spuse, va las pentru cateva zile pentru ca plec in concediu.
Pana atunci spor la bucatarit!
Interesanta reteta ta. O s-o incerc si varianta ta si cea originala. Concediu placut!!! Pupici.
si io,io ce fac,cui ma lasi?????
iti doresc concediu placut,sa ai timp frumos,sa te odihnesti,si sa revii cu aceleasi minunate retete.
pupici MARI.
Marcela, merci frumos! Pupici!
Mari, pai te las cu retetele sa bucataresti pana vin 🙂
Merci mult pt urari, poate cand ma intorc pun si ceva poze! Pupici!
Ce fain arata!
Concediu placut Edith, astept pozici multe 🙂
Excelenta reteta!
Iti doresc un concediu de vis!
Draga Edith,
Te asteapta la mine pe blog un Joc provocator, pentru cand te intorci din concediu, proaspata si odihnita!
Pup si o revenire in fortza!
Dana
incintatoare prezentare!vacanta frumoasa!
Fetele, merci frumos de urari, acum am “aterizat” si incerc sa ma dezmeticesc, a fost taaare frumos 🙂
Dana, cum imi mai revin 😛 trec pe la tine sa vad jocul 🙂
pupici!
Am adaptat reteta la ingredientele din autohtona mea camara, am pregatit-o acum pt. maine dimineata, am gustat-o…. mmmm… cred ca la noapte vizitez frigiderul!!
biafla, sper sa-ti placa 😉
mie imi place salata aceasta, dar din moment ce ai pus otet balsamic si ulei de masline nu prea se mai poate numi chinezeasca
Draga anonim(a), eu am pus ce am avut.. Daca tu ai ulei de susan si otet de orez, asa sa pui, si vei mainca un produs 100% chinezesc 🙂
Cu siguranta gustul nu a diferit semnificativ fata de varianta originala..
Buna Edith!
Am incercat aceasta reteta si este foarte buna! nu am avut rabdare sa o las pentru a doua zi(sunt convinsa ca e si mai buna), dar este excelenta! La mai multe retete chinezesti!
Madax, ma bucur ca ti-a placut!
Bine-ai revenit 🙂
Mai am “chinezarii” so stay tuned 😉