Astazi avem in meniu o salata. Binevenita zic eu dupa excesele (probabil..) facute de Paste.
Nimic deosebit sau sofisticat si este desigur compatibila si dietei Dukan.
– Reteta pentru zilele de PL –
Ne trebuie:
1 capatana mica de broccoli (eu am folosit proapat, dar puteti folosi si congelat)
2 morcovi
3-4 felii sunca curcan (specialitatea de la Ifantis, v-am zis de ea, buuna!)
2-3 frunze de leurda (optional)
2 fire ceapa verde (daca nu aveti/vreti leurda)
sare, piper, chilli (optional)
Pt dressing:
4-5 lg iaurt 0,1% (eu am folosit Usurel de la Napolact)
1 lg otet
2 catei de usturoi
putin marar
1 lgt mustar (optional)
– pt 2 portii –
Cum se face:
Rapid de tot. Fierbem broccoli rupt buchetele si spalat in prealabil si morcovul taiat rondele
(de preferat la aburi, sa-si mentina cat de cat din vitamine..) pana devine al dente, nu le lasam sa se inmoaie.
Atentie, morcovul il puneti putin mai tarziu la fiert, pt ca fiind rondele se fierbe mai repede sau il puteti pune crud.
Punem in farfurie broccoli si morcov, alternam cu fasii de sunca de curcan, presaram deasupra suvite de leurda.
Daca nu mai gasiti leurda puteti pune ceapa verde.
Servim cu dressingul format din iaurt amestecat cu otet, mustar si marar tocat marunt.
Potrivim de sare si piper. Eu am rasnit si putin chilli deasupra, of course!
Buna si sanatoasa!
Enjoy!
Dincolo de faptul ca e sanatoasa are niste culori minunate!
Pfff, mi-ai facuto pofta de broccoli….Si zilele acestea sunt la atac:(
Tare bine arata salata ta!
Exceptional ….
Gustoasa si hranitoare….
si bucatelele mici, albe si dreptunghiulare care par branza ce sunt?
Oana, este sunca de curcan. Au fost taiate felii subtiri.
Sa incerci specialitatea de curcan de la Ifantis, chiar zici ca mananci piept de curcan..