Este cald, foarte cald afara. Cred ca nimeni nu isi mai doreste acum sa stea langa aragaz.
Asa ca astazi avem in meniu o salata. Compatibila cu dieta Dukan, cum v-am obisnuit.
Ouale de prepelita sunt foarte sanatoase, eu consum des, cum v-am mai spus.
Galbenusurile lor nu contin colesterol, ca cele de gaina.
Puteti folosi orice fel de salata, frunze de spanac micute, etc.
Eu am gasit valeriana si am vrut sa o incerc. Puteti inlocui sunca de curcan cu bucatele de
friptura de pui/curcan/vita care v-au ramas din ziua anterioara.
Ne trebuie:
2 pumni de salata verde
4-5 oua de prepelita
1-2 felii de sunca de curcan
1/2 ceapa (eu am pus 5-6 cepe mic de arpagic rosii)
2-3 ridichi
Pentru dressing
3-4 lg de iaurt usurel 0,1% grasime
2-3 fire de patrunjel
2 lg de otet
sare, piper, fulgi de chilli
Cum se face:
Simplu de tot, ca orice salta!
Amestecam salata bine spalata si rupta bucati cu ouale fierte (mai tari sau mai moi)
ceapa tocata solzi, sunca taiata cubulete, ridichile felii.
Facem dressingul si il turnam peste salata. Potrivim de sare, piper, am pus si niste fulgi chilli.
Savuram salata si dupa ne putem racori cu un mocca frappe
sau sa ne delectam cu niste jeleuri de capsuni.
Enjoy!
Weekend racoros sa aveti! 🙂
Simpla si delicioasa!
Sa stii ca nu-mi mai arde de nimic pe caldura asta 🙁 Si frappe-ul ala pica la fix 😉
Multumesc!
Amelia, asa este. Nu-ti mai vine sa gatesti, asa ca o salata-i binevenita 🙂 urmata of course de un frappeeee
Weekend frumos!
Dar in poza pare ar fi valeriana, nu-i asa? 🙂
da, este valeriana, cum am spus si la inceput 😉
Sanatate curata in farfuria ta! ma crezi ca nu am mancat niciodata oua de prepelita si stiu ca sunt foarte sanatoase…dar …:)
Si eu am consumat pt prima data de cand cu dieta.. pentru ca aveam tendinta sa consum cam multe oua (si in deserturi si in salate, siin felurile principale..).