Asa cum probabil ati observat, sunt mare iubitoare a bucatariei coreene.
Astazi este randul unei salate simple de tot dar taaare bune.
Ne trebuie:
3-4 castraveti
2 fire de ceapa verde
3 catei de usturoi
2-3 lg otet de orez
3-4 lg ulei de susan
2 lgt de seminte de susan
1/3 lgt sos chilli/fulgi chilli/boia iute
zahar, sare, piper
Cum se face:
Se curata castravetii – sau puteti sa ii lasati cu coaja (eu i-am curatat fasii – doar patial).
Taiem felii subtiri si saram. Lasam cca 20 minute.
Punem o lg de ulei in mijlocul unei tigai antiaderente si prajim putin semintele de susan.
Amestecam uleiul de susan, cu otetul (eu am pus de mere), usturoiul zdrobit, sosul chilli, zahar, piper si semintele de susan prajite.
Punem castravetii intr-un bol, amestecam cu ceapa verde taiata marunt si dressingul preparat anterior. Amestecam.
Dam la rece pt 10 minute si servim.
Bun bun bun.
Enjoy!
Incercati si salata coreeana de morcovi sau clatitele cu dovlecei coreene sunt amandoua foarte bune si de post!
![]() |
![]() |
foarte interesanta salata cred ca e si foarte buna… nu am incercat niciodata reteta coreeana…adela
Super arata, vreau si eu.
I love this, so fresh…
Am incercat-o aseara! A fost super!!!
Am mancat-o cu pui la gratar.
Merci pt idee! Mari
Arata tare bine Edith! Cu siguranta o voi incerca si eu! Super!
Pupici draga mea!
Adela, sa o incerci ca e tare buna. Mai am cateva retete coreene, sunt tare bune, poate le incerci!
Magic of spice, thanks! 🙂
Mari, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Iulia, e tare bunuta, sa o incerci! Puup!