Nu știu voi cum sunteți, însă eu zilele astea nu am chef de gătit deloc. Așa ca cel mai des
pregătesc rapid cate o salată. Astăzi o salată caldă de pleurotus.
După cum știți, ciupercile pleurotus sunt o sursă bogata de proteine fiind un înlocuitor al
cărnii pentru vegetarieni și in perioadele de post. Mai multe despre pleurotus puteți citi aici
Ne trebuie:
500 g ciuperci pleurotus
2-3 linguri ulei de măsline
15-20 roșii cherry (sau 2-3 rosii)
2-3 căței de usturoi mari
sare, piper chilly
marar/pătrunjel
– cantități pentru 2 porții –
Cum se face:
Tăiem ciupercile fâșii groase de un deget, le călim în 2-3 linguri de ulei + sare, piper,
pentru cca 5-7 minute, amestecând din când în când. Adăugăm roșiile cherry tăiate jumătăți,
puțin chilly (opțional) și usturoiul pisat. Lăsăm pe foc incă 7-8 minute.
La sfârșit punem mărar sau pătrunjel tocat mărunt (după preferințe – eu am pus mărar).
Servim (de preferat) cu pâine prăjită. Bună si sănătoasă!
Este delicioasă atât caldă cât și rece.
Ejoy!
Arata grozav!!!
Privesc la ea si imi imaginez ca este grozava!
A fost cina din seara asta. Dementiala! Multumesc pentru reteta 🙂
Alexa