In ultima vreme am postat pe blog mai mult retete dulci. Astazi avem si ceva sarat.
Imi place combinatia branza + sos de rosii, asa ca am zis sa o incerc si in varianta cu vinete, rulouri de vinete.
Si bine am facut. Cu telemea de oaie, a ieit ceva minunat. Poate incercati combinatia!
Ne trebuie:
Pt. rulouri:
1 vanata
cca 200 g branza telmea (eu am folosit de oaie)
4 linguri ulei de masline
1 legatura mica marar
piper
Pt. sos:
1 conserva de rosii Sun Food
4 catei mari de usturoi
2 lg ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita sos chilli (optional)
sare, piper
2 linguri de mozzarella/cascaval ras (pentru deasupra)
Am folosit si de aceasta data o conserva de rosii Sun Food, 100% conserve sanatoase.
Cum se fac:
Ne ocupam intai de sosul de rosii. Pasam rosiile din conserva cu un blender vertical.
Le amestecam cu ulei, zahar, sare si piper. Fierbem la foc mic cca 10 minute. Spre sfarsit punem si usturoiul pisat.
Acum facem rulourile de vinete. Taiem vanata bine spalata fasii lungi de cca 2 mm grosime
(eu am folosit un curatator de legume care nu taie fasii tocmai subtiri..).
Le saram usor si le lasam cca 5 minute pana radem branza si o amestecam cu ulei si mararul tocat.
Antetie, branza sa nu fie foarte sarata.
Ungem un gratar sau o tigaie antiaderenta cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe fiecare parte
cate 2-3 minute, pana prind o culoare frumoasa.
Punem pe fiecare felie de vanata cate o lingura de branza si rulam. Le punem intr-o tava unsa cu putin ulei
si turnam peste ele sosul de rosii pregatit anterior. Punem deasupra mozzarella rasa.
Daca este prea mult sos, il puteti pastra la frigider 2-3 zile intr-un borcan acoperit.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-35 minute.
Savuram cu pofta ca-s tare bune! 🙂
Enjoy!
Mulțumesc pentru rețetă, le-am făcut duminică, delicioase 🙂 O să încerc rețeta și cu dovlecei, cred că merge
Oana, ma bucur ca ti-au placut. Da, su siguranta merg si cu dovlecei. Sau parca mai degraba as folosi zucchini. Mi se par mai buni la gust 🙂
Va rog, aveți un calcul cu valori nutriționale?( Kcal etc)
Nu am calcul pentru valori nutritionale din pacate, intrucat este un site care prezinta retete, nu se doreste unul specializat pe nutritie 😉
Arata foarte bine, dar mie nu imi plac deloc vinetele… In schimb imi imaginez reteta cu dovlecel, una din legumele mele preferate 🙂
eu as recomanda zucchini. 🙂
Mersi. Adevarul e ca parca sunt mai gustosi 🙂
Minunata! Abea astept sa o pregatesc! Imi aduce aminte de vara si cred ca o sa o pregatesc de multe ori.
Mai astept retete fara carne si cu multe legume! Multumesc
Maria, gasesti pe blog o gramada de retete de post 🙂 https://www.edithskitchen.ro/category/retete-de-post/
Sper sa fie pe gustul tau rulourile 😉