rulouri-de-vinete-cu-sos-de-rosii-2

In ultima vreme am postat pe blog mai mult retete dulci. Astazi avem si ceva sarat.

Imi place combinatia branza + sos de rosii, asa ca am zis sa o incerc si in varianta cu vinete, rulouri de vinete.

Si bine am facut. Cu telemea de oaie, a ieit ceva minunat. Poate incercati combinatia!

Ne trebuie:

Pt. rulouri:

1 vanata

cca 200 g branza telmea (eu am folosit de oaie)

4 linguri ulei de masline

1 legatura mica marar

piper

Pt. sos:

1 conserva de rosii Sun Food

4 catei mari de usturoi

2 lg ulei

1 lingurita zahar

1 lingurita sos chilli (optional)

sare, piper

2 linguri de mozzarella/cascaval ras (pentru deasupra)

Am folosit si de aceasta data o conserva de rosii Sun Food, 100% conserve sanatoase.

Cum se fac:

Ne ocupam intai de sosul de rosii. Pasam rosiile din conserva cu un blender vertical.

Le amestecam cu ulei, zahar, sare si piper. Fierbem la foc mic cca 10 minute. Spre sfarsit punem si usturoiul pisat.

Acum facem rulourile de vinete. Taiem vanata bine spalata fasii lungi de cca 2 mm grosime

(eu am folosit un curatator de legume care nu taie fasii tocmai subtiri..).

Le saram usor si le lasam cca 5 minute pana radem branza si o amestecam cu ulei si mararul tocat.

Antetie, branza sa nu fie foarte sarata.

Ungem un gratar sau o tigaie antiaderenta cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe fiecare parte

cate 2-3 minute, pana prind o culoare frumoasa.

vinete-pe-gratar

Punem pe fiecare felie de vanata cate o lingura de branza si rulam. Le punem intr-o tava unsa cu putin ulei

si turnam peste ele sosul de rosii pregatit anterior. Punem deasupra mozzarella rasa.

rulouri-in-tava

Daca este prea mult sos, il puteti pastra la frigider 2-3 zile intr-un borcan acoperit.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-35 minute.

Savuram cu pofta ca-s tare bune! 🙂

rulouri-de-vinete-cu-sos-de-rosii-1

Enjoy!

rulouri-de-vinete-cu-sos-de-rosii-3