Cand eram mica nu-mi placea sfecla rosie. Acum o mananc cu drag salata si de curand
am descoperit si minunatia asta de risotto frumos colorat care mi-a placut.
Ne trebuie:
o sfecla rosie (cat o portocala mare)
250 g orez
2 cepe
1 catel de usturoi
2 lg ulei
80-100 ml vin alb
4-5 lg parmezan
4-5 cani de supa de legume/pui
sare, piper
(cantitati pentru cca 4 portii)
Cum se face:
Fierbem sfecla curatata de coaja si taiata felii de cca 1cm grosime (recomand sa folositi manusi pentru
operatiunea asta, pentru a evita sa va patati mainile si unghiile). Cand este fiarta, o taiem cubulete mici.
Incalzim supa (sau fierbem apa cu 2-3-4 lg de amestec de legume).
Calim ceapa 2-3 minute apoi adaugam orezul su usturoiul pisat amestecand continuu timp de 2-3 minute.
Adaugam vinul si amestecam din cand in cand pana cand este absorbit in intregime de orez.
Adaugam un plonic de supa fierbinte si amestecam pana este absorbita de orez.
Procedam asa de inca 3-4 ori.
Adaugam cuburile de sfecla peste orez si mai adaugam un polonic de supa.
Mai lasam pe foc cca 10 minute (daca mai este nevoie mai adaugam supa din cand in cand).
Orezul trebuie sa fie lipicios dar totusi al dente.
Cand orezul este fiert adaugam parmezanul ras si omogenixam bine.
Daca orezul nu este suficient de cremos, mai adaugam putina supa la sfarsit.
Se serveste cald.
Bun, aromat si tare fumos colorat!
Enjoy!
Ce frumos e, il mananci din priviri 🙂 are o culoare minunata 🙂 nici mie nu imi place sfecla, da mai astept sa mai cresc poate imi schimb parerea :))
O seara frumoasa
Cum poate sa arate Edith!!! mega like. cat despre combinatie, recunosc ca n-as putea.. dar asa luate separat o nebunie ;)) Dar pozaaa…. hmmmm
Adooor risotto-urile, iar asta arata demential!
In weekend neaparat il incerc si iti spun cum mi-a placut, desi la cate bunatati are in el, nucred sa nu-mi placa :))
Andreea, cand o sa fii de varsta mea, poate o sa-ti placa si sfecla 😉
seara faina si tie!
Anto, e chestie de gusturi, na! Mie mi-a placut 🙂 Pup!
Irina, si mie imi place mult risotto. Sper sa-ti placa si asta! Te astept cu impresii 🙂
Ce risotto frumos! Cred ca i-ar placea fetitelor mele pentru ca are o culoare atat de frumoasa :-).
mie imi place ideea…o sa incerc ..imi place orezul…de sfacla sa nu mai zic…nu le-am conbinat inca !
arata minunat!Pupici
ador sfecla! iar combinatia ta pare una extrem de delicioasa. ca sa nu mai zic ca arata absolut fenomenal!
Vai cum arata!!! Iubesc aceasta culoare de la ciorba ruseasca de sfecla rosie. Eu ii spun ciorbita roz. Cu siguranta voi incerca reteta asta. Prea salivez cand o privesc. Felicitari pt. blogul minunat!
Lasă că rețeta este minunată, iar fotografiile sunt absolut superbe, mie să-mi spui care-i sursa rețetei ăsteia, da?! :))
promit ca ma voi gandi langa ce sa servesc acest risotto si am sa-l fac curand , imi place tare mult cum arata , iar sfecla o ador !!!!
Marian, cu siguranta le va placea, are o culoare minunata 🙂
Fetelor, ma bucur ca va place 🙂
Adriana, multumesc 🙂
Andi, am inventat-o eu, desigur! :))
Cred ca pe tastespotting am vazut-o, dar ramane intre noi,da? :))
catkitchen, noi am mancat cu pui la gratar, dar merge de minune si simplu 🙂
Excellent this post and delicious look. yummy food and awesome sharing .
Am reusit sa fac si eu risotto ieri , a iesit super 😉 …. ms de reteta !!! …. sper zilele astea sa reusesc sa-l postez si eu !!!
o saptamana frumoasa!!!
ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Cel mai bun risotto,tocmai l-am luat de pe foc, are un miros divin!!! si culoarea imi lasa gura apa numai cat ma uit la el :))). Multumim de reteta Edith, iti urmaresc blogul cu mare interes mereu.pupici!!!
Ma bucur mult ca ti-a placut, Monica! 🙂
Te mai astept cu drag.