risotto cu sfecla

Cand eram mica nu-mi placea sfecla rosie. Acum o mananc cu drag salata si de curand

am descoperit si minunatia asta de risotto frumos colorat care mi-a placut.

Ne trebuie:

o sfecla rosie (cat o portocala mare)

250 g orez

2 cepe

1 catel de usturoi

2 lg ulei

80-100 ml vin alb

4-5 lg parmezan

4-5 cani de supa de legume/pui

sare, piper

(cantitati pentru cca 4 portii)

Cum se face:

Fierbem sfecla curatata de coaja si taiata felii de cca 1cm grosime (recomand sa folositi manusi pentru

operatiunea asta, pentru a evita sa va patati mainile si unghiile). Cand este fiarta, o taiem cubulete mici.

Incalzim supa (sau fierbem apa cu 2-3-4 lg de amestec de legume).

Calim ceapa 2-3 minute apoi adaugam orezul su usturoiul pisat amestecand continuu timp de 2-3 minute.

Adaugam vinul si amestecam din cand in cand pana cand este absorbit in intregime de orez.

Adaugam un plonic de supa fierbinte si amestecam pana este absorbita de orez.

Procedam asa de inca 3-4 ori.

Adaugam cuburile de sfecla peste orez si mai adaugam un polonic de supa.

Mai lasam pe foc cca 10 minute (daca mai este nevoie mai adaugam supa din cand in cand).

Orezul trebuie sa fie lipicios dar totusi al dente.

Cand orezul este fiert adaugam parmezanul ras si omogenixam bine.

Daca orezul nu este suficient de cremos, mai adaugam putina supa la sfarsit.

Se serveste cald.

Bun, aromat si tare fumos colorat!

Enjoy!

risotto cu sfecla 1