rasol de pui
Trebuie sa recunosc: imi place usturoiul.
Asa ca m-am gandit sa fac ceva rapid si bun cu carnita si bineinteles cu usturoi.
Asa a rezultat rasolul asta de pui cu legume, care este foarte asemanator unei supe de pui.
Se face foarte usor si este tare tare bun.

Ne trebuie:

carne de pui (eu am pus si pulpe si aripi cca 600 g)
1-2 morcovi
1-2 cepe medii
1 patrunjel/pastarnac (optional)
1 cartof (optional)
5-6 catei de usturoi
patrunjel
sare, piper
Cum se face:
Punem carnea de pui la fiert (ca pentru o supa), dar cu mai putina apa decat pentru supa.
Strangem spuma, si adaugam legumele intregi.
Punem sare si lasam sa fiarba, acoperit, pana cand legumele si carnea sunt fierte.
Scoatem legumele din zeama si oprim legumele pe care vrem sa le punem inapoi in rasol
(eu am pus doar morcov pt putina culoare, insa puteti opri si cartof).
Am taiat morcovul rondele si l-am pus peste carne si zeama ramasa (care nu este foarte multa).
Stoarcem usturoiul si il punem peste carne si legume, si mai dam un mic clocot.
Potrivim de sare, punem piper si punem cateva fire de patrunjel tocat.
Servim carnea cu cateva legume si putina zeama.
Rapid, dietetic si foaaarte gustos.
Enjoy!
rasol de pui 1
PS. Pentru cei interesati, puteti vedea cateva poze din concediul in Creta, pe blogul foto: