Am facut pulpe marinate cu legume, la … punga
Ne trebuie:
pulpe de pui
legume
(eu am pus cartofi, ardei rosu si ciuperci)
Pentru marinata:
o ceapa medie
3 linguri de iaurt
2 ligurite otet balsamic
1 lingurita zahar
sare
2 lingurite mustar
boia iute
ulei de masline
oregano
Cum se face:
Am pregatit marinata (a la Rob Rainford – arunci cat mai muuulte ca iese bun) amestecand cu un blender stick toate ingredientele de mai sus,
am turnat-o peste pulpe, am amestecat bine, am acoperit cu folie si am dat la frigider peste noapte.
A doua zi, am taiat legumele, le-am sarat, piperat
si le-am pus in punga pentru cuptor impreuna cu pulpele marinate.
Am luat cu mana din marinata si am pus peste carne si legume. Am facut cateva intepaturi cu cutitul in punga si am dat la cuptor pentru cca 60-70 minute.
In ultimele 20 minute am taiat punga pe lung cca 20 cm si am lasat sa se rumeneasca frumos.
Asa aratau scoase din cuptor:
Si portia mea:
Tare bune! Recomand sa le consumati calde.
minunat arata =D> …de gustoase nu mai spun =P~…trebuie sa fac neaparat rost de pungi pentru cuptor 🙂
Merci, Lory!
Sa stii ca chiar merita luate pungile. E mult mai dietetica, carnea pregatita asa… (ca sa nu mai vbim de… gust 🙂 )
pui drag,tu stii ca eu am de la revelion????????????????pungi din acestea,dar n-am facut nimic in ele?
nu-s prea normala….
eu nu folosesc vas de yena(de cand i-a bubuit mamei una in cuptor,cu toate ca le utiliza des),mi-am jurat ca nu ma apropii de ele,deci ideea e ca pot sa asez punga in orice tava?
care nu trebuie unsa,banuiesc…
am pulpe,am punga,n-am iaurt da fug…
pupici MARI.
Draga mea, nu e timpul trecut sa le folosesti.
Daca nu ai iaurt, poti pune putin mai mult mustar.. si putin lapte eventual. Marinata, o poti face dupa gust, cu ce ingrediente vrei si ai la indemana…
Oh, chiar asa se intampla cu vasele de yena? Eu le folosesc f des..
Sigur ca poti pune in orice tava si nu, nu o mai ungi, nici in interior nu trebuie ulei (decat eventual la marinata, dar dc vrei si mai dietetic, il poti elimina 🙂 ).
Sa nu utiti sa intepi punga la inceput in 6-7 locuri, apoi sa o tai spre sfarstit sa se rumeneasca frumos.
Spor la treaba! 🙂
Weeekend frumos si insorit!
Felicitari!!! Am folosit pungile de gatit de f multe ori, cu pui, vita, peste dar nu m-am gandit niciodata sa marinez carnea cu o seara inainte 😉
Mihaela, le poti marina si ca aici: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/04/pui-tiganesc-la-punga.html
E o idee buna cu marinarea pentru ca mai schimba gustul carnii si nu e mereu la fel. Difera in functie de ingredientele pe care le folosesti la marinata.
Te mai astept! 🙂