IMGP9005 1 - PULPE DE PUI LA CAPAC
Ne trebuie:
pulpe de pui
2-3 linguri de ulei
sare, piper, boia dulce+iutegarnitura:
4 cartofi

sos:

4-5 linguri de smantana sau iaurt
2 catei de usturoi mari
cateva picaturi de otet de mere (daca folositi smantana)
2 lingurite de parmezan ras
busuioc (optional)

Cum se face:
Se pune apa intr-o cratita si se acopera cu capacul intors. Se ung bine pulpele cu ulei, sare, piper, boia dulce si iute si se pun pe capacul intors al cratitei. Se dau la cuptor pana se rumenesc (cca 1h – 1h si 1/2) timp in care se intorc cand pe o parte cand pe alta pentru a se rumeni frumos.
(in acelasi fel se poate face si un pui intreg)

pulpe1 1 - PULPE DE PUI LA CAPAC

Cum pulpele au lasat mult sos, am facut si niste cartofi in acel sos, i-am taiat felii mai groase, i-am condimentat si i-am bagat la cuptor cca 40 minute timp in care se mai intorc si stropesc cu sos. Cand erau aproape gata am mai luat din sosul din capac pentru a se rumeni carofii mai bine. Am mai lasat 10 min.

cartofi 1 - PULPE DE PUI LA CAPAC

Intre timp am facut un sos din 4-5 linguri de smantana (as fi pus iaurt dar nu am avut), amestecat cu 2 catei de usturoi pisati, 2 lingurite de parmenzan ras, cateva picaturi de otet de mere, sare, piper, busuioc.

Au fost grozavi!

si 2 close-up-uri:

IMGP9014 1 - PULPE DE PUI LA CAPAC
IMGP9008 1 - PULPE DE PUI LA CAPAC