2-3 linguri de ulei
sare, piper, boia dulce+iutegarnitura:
4 cartofi
sos:
4-5 linguri de smantana sau iaurt
2 catei de usturoi mari
cateva picaturi de otet de mere (daca folositi smantana)
2 lingurite de parmezan ras
busuioc (optional)
Cum se face:
Se pune apa intr-o cratita si se acopera cu capacul intors. Se ung bine pulpele cu ulei, sare, piper, boia dulce si iute si se pun pe capacul intors al cratitei. Se dau la cuptor pana se rumenesc (cca 1h – 1h si 1/2) timp in care se intorc cand pe o parte cand pe alta pentru a se rumeni frumos.
(in acelasi fel se poate face si un pui intreg)
Cum pulpele au lasat mult sos, am facut si niste cartofi in acel sos, i-am taiat felii mai groase, i-am condimentat si i-am bagat la cuptor cca 40 minute timp in care se mai intorc si stropesc cu sos. Cand erau aproape gata am mai luat din sosul din capac pentru a se rumeni carofii mai bine. Am mai lasat 10 min.
Intre timp am facut un sos din 4-5 linguri de smantana (as fi pus iaurt dar nu am avut), amestecat cu 2 catei de usturoi pisati, 2 lingurite de parmenzan ras, cateva picaturi de otet de mere, sare, piper, busuioc.
Au fost grozavi!
Auzisem de pulpe la capac, dar nu am facut, pozele tale m-au convins ca e ceva super gustos. 🙂
Ma gandeam la ultima noastra conversatie (apropos de colaborarea cu bucatarul-dansator), totul este la stadiul de vis, dar ar fi dragut sa avem un mic, cozy place in care sa gatim ce ne trece prin cap, nu? Muah !
Sunt buune, Ginuca! Mai ales ca nu-s prajite, sunt mai “dietetice” dc le putem spune asa…
Sa vezi si puiul intreg ce nebunie iese.. Eu nu am facut, dar am vazut.
Daaa ar fi o idee.. Dar doar sa facem? Nu sa si mancam?? :)) Pana una-alta facem la casele noastre pt cei dragi! Poate ne-om “reuni” vreodata si cine stie ce-o iesi 😉
He he, asta e reteta mea, nu? DE pulpe si pui la capac! Da, a mea e clar! Ti-au iesit ok….
P.S. eu asa obisnuiesc, cand iau reteta cuiva, sa scriu e unde o stiu 🙂
da, teo si eu tot asa obisnuiesc (banuiesc ca ai vazut…)
Insa pe asta am luat-o de pe un forum culinar… fetele de acolo nu stiu de unde au luat-o…
poti vedea aici: http://forum.egustos.ro/subiect/pui-la-capac_181/0.html
Vreau si eu sa fac pulpe ca arata demential de delicios,si cartofii aia copti in sosul ramas de la ele,banuiesc ca au fost super.Mersi de idee!
au iesit tare bune, Diana! Dureaza ceva mai mult, dar merita..
Si cu sosul, hmmm.. deja mi s-a facut pofta :))
Draga Edit!am facut de f.multe ori pulpe la capac!si apoi cartofi!dar azi gatesc si am pulpa de porc!am pus-o la macerat in lapte si le voi face apoi la capac +condimente,vad eu de care!sa vedem ce iase!ce zici tu de asta?sa vedem!te pup si toate cele bune!ai retete super,super da toate!
Merci, Mariana! Le-ai pus la macerat in lapte cu usturoi, nu? Or sa-ti iasa o nebunie, ai sa vezi 🙂
Dupa cum iti spuneam mai devreme, azi gatesc pui 🙂 asa ca pulpele de pui la capac au castigat. au iesit perfect, crocante, suculente, parca erau prajite fara sa fie prajite :)) Am servit cu granitura de cartofi si fasole verde la cuptor. Urmeaza puiul gratinat 😀
Draga mea, sa-ti fie de bine! 🙂
Pulpele gratinate sunt mmmmm, printre preferate clar 🙂
Ahhh tEO CE RAUTACIOASA ESTI!!!eu am descoperit intai blogul tau si a poi a lui edith si uite asa ma uit pe amandoua(pe al tau cam de un an si ceva si pe alui edith de o luna si ceva ca din pacate l-am descoperit mai tarziu)dar oricum comentariul tau mi se pare cam rautacios si apoi ai vazut ca nu a luat reteta de pe blogul tau dar nu ai binevoit sa iti ceri scuze.
Draga anonima, ma bucur ca iti place blogul meu.
In ceea ce priveste rautatile, te rog sa nu le bagi in seama, asa cum nu le bag nici eu 🙂
Te mai astept sa incerci retete de la mine! 🙂