Ne trebuie:
6 bucati pulpe de pui
2 linguri unt,
6 linguri pesmet,
1 lingura ulei de masline,
3 catei usturoi pisat,
ulei, sare, piper, boia iute (optional – daca va plac mai picante)
4 felii cascaval
5-6 linguri de vin alb
2 linguri unt,
6 linguri pesmet,
1 lingura ulei de masline,
3 catei usturoi pisat,
ulei, sare, piper, boia iute (optional – daca va plac mai picante)
4 felii cascaval
5-6 linguri de vin alb
Cum se fac:
Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor pana se fac.
Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor pana se fac.
Din pesmet se formeaza o pasta, adaugand untul topit, ulei de masline, usturoi pisat si condimente (nu a fost de ajuns ce scria in retetasi am pus si cateva linguri din sosul lasat de pulpe dupa prajire). Asa a iesit pasta mea:
Cand pulpele de pui sunt gata se adauga peste ele pasta omogena de pesmet apoi cascavalul, am turnat si putin vin printre bucatile de carne
(cca 5-6 linguri) si se mai dau la cuptor inca 5-6 minute.
Scos de la cuptor:
Si mai de aproape:
Nu va spun cum mirosea in bucatarie…
Se serveste cald cu cartofi prajiti/natur si salata/muraturi
(noi am mancat cu legume fierte la abur – cartofi si fasole verde, cu salata verde si am baut vin alb).
Sunt simplu de facut si delicioaaase!
Salut!
Felicitări pentru blogul minunat şi foarte educativ (cel puţin pentru o începătoare într-ale bucătăriei ca mine :)…
Eşti aşa de drăguţă încât să treci şi mărcile produselor pe care le foloseşti? Am văzut că uneori ai făcut-o… Mă interesa, de exemplu, ce caşcaval ai folosit la aceste pulpe, că arată foarte bine…
Presupun că pulpele sunt fără piele, aşa e?
Îmi plac foarte mult reţetele…sunt multe detalii, poze, iar blogul este aerisit şi uşor de urmărit.
Cu drag,
Andreea
Buna Andreea!
Iti multumesc pt vizita si pt cuvintele frumoase.
In ceea ce priveste intrebarile tale, nu sunt fidela unor produse in mod deosebit. Sincer nu mai stiu ce cascaval am folosit, dar de obicei am in casa din cel de la Napolact (de oaie sau amestec de vaca si oaie). Dar nu este asa important ce fel de cascaval folosesti in reteta asta.
Pulpele folosite de mine aici au avut piele insa tu poti folosi cum iti plac :).
Te mai astept si sper sa iti placa retetele de aici pe care le incerci!
Pe asta am incercat-o deaja…mi s-a parut ca este ceva delicios..si chiar asa a fost…super reteta. Ne-a placut mult. Multumesc si felicitari!
Cu multa placere, Andreea, te mai astept! 🙂
Le-am facut in 2 zile la rand. Asa mult ne-au placur. Bune rau rau rau 🙂 Multumesc mult pt reteta, de curand te-am descoperit, dar siiigur o sa mai incerc si alte retete de la tine 😉