Un mod delicios de a pregati carnea de orice fel, o reteta de inspiratie japoneza.
Cu sos asemanator am pregatit la cuptor si Somon cu sos Teriyaki.
Ne trebuie:
cca 800 g pulpe dezosate
100 g sos soia
1 lgt de miere/zahar
4 linguri otet de orez
3-4 lg de sake (nu am avut si am pus whiskey)
2-3 lg ulei
Cum se face:
Facem mai intai sosul: amestecam pe foc sosul de soia, otetul si zaharul (mierea), pana acesta din urma se topeste.
Il lasam sa se raceasca apoi il turnam peste bucatile de pui (eu l-am taiat bucatele bite-size) si le lasam la marinat cca o ora la frigider.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei si prajim bucatile de pui pana se rumenesc putin apoi turnam sosul peste ele.
Lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute, intorcand bucatile de carne.
L-am servit cu orez cu ou, o sa revin cu reteta acestuia in curand.
Foaarte bun si aromat.
Enjoy!
Minunat! Cu siguranta il voi incerca!
este foarte delicioasa aceasta reteta…am incercat si eu cu porc ….superba prezentarea
Ador bucataria asiatica ! Abia astept sa ma inarmez cu toate sosurile de care am nevoie si care se gasesc greuuu…Si-apoi sa vezi daca nu mi se migdaleaza ochii de-atata asian food :))
buna Edith 🙂
am mai incercta si noi preparate chinezesti si tare as vrea sa pun in practica si reteta asta.
oare daca nu folosesc otet de orez si sake iese la fel de bun?
Pupici
Corina
@Iulia, sigur o sa iti placa, stiu ca esti amatoare de.. chinezarii&co 🙂
@Naty, asa e, e o metoda buna cu orice carne, multumesc!
@Ana Maria: hihi abia astept sa te vad cu ochii migdalati :))
Corina, sigur ca poti renunta la otetul de orez (poti pune in loc putin otet de mere sa ii mai ia din dulceata) si in lok de sake, putin vin. 🙂
te mai astept!
Arata senzational Edith! Felicitari!!!!
imi place mult de tot, e pe lista 😀 te pup
Draga Edith,
Reteta excelenta, tocmai am savurat-o! Mi se pare atat de simpla si gustoasa!
Am sanse sa vad pe blogul tau la un moment dat o reteta de pui cu ananas(e mancarea mea preferata din bucataria chinezeasca)?
Ruxi, multumesc.
Diamond, pup, spor!
Madax, ma bucur tare ca ti-a placut.
Sa stii ca sunt destul de mici sansele sa gasesti pui cu ananas la mine ;)) Am incercat rata cu portocale si nu m-a imresionat f tare.
Dar daca gasesc o reteta de pui cu ananas care sa imi faca cu ochiul o sa fac, promit 🙂
cand amestecam sake-ul? presupun ca tot in sosul pt marinat nu?
p.s. Super reteta:)
da, tot in marinata 🙂
arata foarte bine, maine o sa incerc si eu reteta. Sper sa il impresionez pe al meu sot! O seara buna
Otilia, spert ca v-a placut 🙂
Felicitari pentru site si pentru toate retetele minunate cu care ne incanti papilele gustative. Aceasta reteta e in top 5!
Elena, iti multumesc frumos! 🙂 Ma bucur tare ca iti place!
Te mai astept!
Buna! Mi-am descoperit recent pasiunea pentru bucataria de casa, sanatoasa si gustoasa! Felicitari pentru blog si la cat mai multe retete minunate!
Azi pregatesc aceasta reteta pe care o ador, am degustat-o in restaurantele japoneze, habar n-aveam cat e de usoara!!!
Monic, multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
Nu garantez ca reteta asta va fi intocmai cu cea mancata de tine in restaurante, dar sper sa-ti placa.
Te mai astept! 🙂