pui teriyaki
Un mod delicios de a pregati carnea de orice fel, o  reteta de inspiratie japoneza.

Cu sos asemanator am pregatit la cuptor si Somon cu sos Teriyaki

Ne trebuie:

cca 800 g pulpe dezosate
100 g sos soia
1 lgt de miere/zahar
4 linguri otet de orez
3-4 lg de sake (nu am avut si am pus whiskey)
2-3 lg ulei
Cum se face:
Facem mai intai sosul: amestecam pe foc sosul de soia, otetul si zaharul (mierea), pana acesta din urma se topeste.
Il lasam sa se raceasca apoi il turnam peste bucatile de pui (eu l-am taiat bucatele bite-size) si le lasam la marinat cca o ora la frigider.
pui la marinat pentru teriyaki
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei si prajim bucatile de pui pana se rumenesc putin apoi turnam sosul peste ele.
Lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute, intorcand bucatile de carne.
L-am servit cu orez cu ou, o sa revin cu reteta acestuia in curand.
Foaarte bun si aromat.
Enjoy!
pui teriyaki 3