Nu prea am mancat mancare indiana pana acum, iar puiul asta rosu arata asa tentant incat de mult am tot vrut sa il incerc.
Nu pot spune ca amestecul asta de condimente de tip indian imi poate da dependenta, insa e bine venita o variatie de arome, din cand in cand 🙂
Si nu, nu m-a descurajat ca nu am tandoor (cuptorul specific in care se pregateste acest gen de pui in mod traditional).
A mers foarte bine facut si la cuptorul nostru clasic 🙂
Ne trebuie:
cca 600g pulpe de pui
300 g iaurt
5-6 linguri condiment tandoori masala
sare
Pt sos: (optional)
iaurt, sare, usturoi pisat, patrunjel
Cum se face:
Spalam pulpele de pui cu apa rece, le crestam din loc in loc.
Amestecam iaurtul cu sare si amestecul de condimente tandoori masala (l-am cumparat de pe site-ul quatre-epices.ro) dar il gasiti si in alte magazine cu specific oriental.
Tandoori Masala este un amestec de condimente format din coriandru, sare, schinduf, chimion, scortisoara, ardei iute, piper negru, ghimbir, ceapa,
usturoi, mustar, frunze de dafin, nucsoara, cuisoare, cardamom.
Amestecul tandoori are o culoare rosie insa ca sa fiu sigura ca pulpele vor iesi foarte rosii asa cum sunt in reteta originala,
am pus si cateva picaturi de colorant rosu in marinata de iaurt.
Puteti sa nu puneti colorant, sigur vor iesi destul de rosii.
Puteti adauga 2-3 lg de boia dulce amestecului de condimente.
Punem pulpele de pui la marinat in amestecul de iaurt pentru cca 2-3 ore.
Eu folosesc de obicei pungi de tip zip lock, cu fermoar, in care pun sosul
de iaurt, pun pulpele de pui, sigilez punga si omogenizez bine continutul.
Dam la frigider pe perioada marinarii.
Incingem bine cuptorul si dupa ce s-au marinat, punem pulpele de pui la cuptor pt cca 50 minute – o ora, pana se rumenesc frumos.
Daca vreti le puteti stropi si cu putin ulei. Eu nu le-am mai stropit.
Eu am pus in tava de la aragaz hartie de copt, iar in tava am pus o alta tava de aluminiu (din aceea de unica folosinta pentru gratar, care se gaseste in supermarketuri).
Cand carnea este gata, tava de aluminiu impreuna cu hartia de copt se arunca, asa nu va mai trebui sa frecati la tava. 🙂
Au iesit aromate puternic, le-am mancat cu sos de iaurt cu usturoi si patrunjel (probabil ca nu tocmai cum le consuma indieni…) insa au fost bune.
Enjoy!
Concluzii: Pentru reteta asta am folosit 2 lucruri care cred ca sunt foarte utile sa le ai la indemana oricand
in bucatarie: pungile de plastic zip-lock pentru marinare si tavile de aluminiu pentru gratar.
Preparatul nu e rau, se face rapid si dietetic, dar dupa cum spuneam, nu este un preparat care sa imi produca dependenta 🙂
In mod cert, este o chestiune de gusturi in privinta aromelor astea indiene.
🙂 azi am pregatit si eu …tot pui tandoori! :D… reteta o am pe blog … eu sunt un fan al acestui fel de mancare!
Deci Edith… eu vreau musai sa vb cu niste alien bine inspirati sa faca ceva cu calculatorul.. Ating monitorul si nu pot lua copanul… Mi s-a blocat privirea… mai ca-mi vine sa musc din ecran nu alta… Minunat !!! Pupici si o zi frumoasa…
eu fac destul de des pui sau curcan,anul asta am incercat si cu miel,tandoori.Am condiment indian,adica din india,dar mie nu mi-au iesit asa rosii ca tie.cred ca poti sa renunti la colorant.e drept ca eu am romanizat putin reteta,pentru ca cu atatea linguri de tandoori masala,carnea iese foarte iute,asa ca eu pun 1 maxim 2 linguri de condiment,mai ales ca pun si ardei iute.
Andreea, pe mine nu pot spune ca m-a cucerit de fan, ar a fost bun. 🙂
Antonia, ce haioasa esti!! Mereu ma binedispun comentariile tale!!
Pup!
Pansy, pe unde am vazut eu puiul tandoori era rosu-rosu. Asa ca rosu mi-a iesit si mie 🙂
L-am incercat si eu astazi chiar aveam condimentul in dulap si nu il folosisem niciodata. Multumesc pt reteta, ne-a placut mult.
Tot cu mujdei l-am mancat si noi.
O seara buna!
Edith ia ghici ce fac eu azi? ;)) Mi-am luat condimentele (sarumana pentru info) si extra ceva de acolo ca site-ul ala mi se pare super!! Asa ca ureaza-mi spor la treaba;)) Pupici
Anca, scuze mi-a scapat comentariul tau 🙁 Ma bucur ca v-a placut 🙂
Anto, ma bucur ca ti-a prins bine linkul catre situ’ cu condimente.
In ceea ce priveste puiul tandoori, am constatat ca I’m not quite into Indian food 😛
am intrat dupa retete cu carne de vita si surpriza! ..nu am gasit 😛 … decat ceva timid cu search
am primit de la Brandusa un plic de condimente indiene (seminte ajowan) si ma gandesc sa incerc restul sa pun dupa gustul propriu pentru ca le am pe toate cate prevede Tandori Masala, asa, cate un varf de scobitoare (vorba-vine) din fiecare pentru ca mi-e frica de la reteta de Pui Vindaloo pe care l-am mancat singura cam greu 🙂
Este drept ca nu am retete cu carne de vita, pentru ca, sincera sa fiu, la noi nu prea gasesc carne de vita de calitate sau nu stiu eu sa o gatesc. Se intareste f tare.
Mai iau din cea marinata de la macelariile arabesti/turcesti pt ca stiu ca este buna 🙂
lasasem mesaj dar nu a mers bine netul, cred ca s-a pierdut; spuneam ca l-am gatit azi si ne-a placut dar am pus mai putin condiment decat prevede reteta, mi-a fost teama de o aroma foarte puternica desi fiind vorba de o marinada, puteam indrazni
am reusit sa pozez doar finalul, sper ca in 5 zile sa primesti un pingback 😛 . multumesc pt. reteta
Cu placere! Ma bucur ca l-ai incercat 🙂
Iubesc condimentele si ma atrage sa fac mancaruri diferite de cele traditionale( pe care nu le uit, numai ca nu le mai fac zilnic).Pui tandoori este urmatorul pe lista dupa ce am citit reteta ta. Am insa o obiectie la tava de aluminiu si anume am citit de nenumarate ori ca folosirea aluminiului in bucatarie si mai ales la temperaturi mari este responsabila de aparitia bolii Alzheimer. Cred ca poate fi usor inlocuit daca esti informat si tii la sanatate.De aceea eu “ma obosesc” sa informez si pe altii ori de cate ori am ocazia. http://www.nexusmagazine.ro/index.php/reviste/11-nexus-new-times-magazine-an-1-nr-3/11-maladia-alzheimer-si-conexiunea-ei-cu-aluminiul
Raluca, ai dreptate, si eu am auzit ca aluminiul este periculos (foilia, tavile de unica folosinta..). Acum 4 ani cred ca nu stiam inca asta 🙂