pui tandoori

Nu prea am mancat mancare indiana pana acum, iar puiul asta rosu arata asa tentant incat de mult am tot vrut sa il incerc.

Nu pot spune ca amestecul asta de condimente de tip indian imi poate da dependenta, insa e bine venita o variatie de arome, din cand in cand 🙂

Si nu, nu m-a descurajat ca nu am tandoor (cuptorul specific in care se pregateste acest gen de pui in mod traditional).

A mers foarte bine facut si la cuptorul nostru clasic 🙂

Ne trebuie:

cca 600g pulpe de pui

300 g iaurt

5-6 linguri condiment tandoori masala

sare

Pt sos: (optional)

iaurt, sare, usturoi pisat, patrunjel

Cum se face:

Spalam pulpele de pui cu apa rece, le crestam din loc in loc.

Amestecam iaurtul cu sare si amestecul de condimente tandoori masala (l-am cumparat de pe site-ul quatre-epices.ro) dar il gasiti si in alte magazine cu specific oriental.

Tandoori Masala este un amestec de condimente format din coriandru, sare, schinduf, chimion, scortisoara, ardei iute, piper negru, ghimbir, ceapa,

usturoi, mustar, frunze de dafin, nucsoara, cuisoare, cardamom.

tandoori 1

Amestecul tandoori are o culoare rosie insa ca sa fiu sigura ca pulpele vor iesi foarte rosii asa cum sunt in reteta originala,

am pus si cateva picaturi de colorant rosu in marinata de iaurt.

Puteti sa nu puneti colorant, sigur vor iesi destul de rosii.

Puteti adauga 2-3 lg de boia dulce amestecului de condimente.

Punem pulpele de pui la marinat in amestecul de iaurt pentru cca 2-3 ore.

Eu folosesc de obicei pungi de tip zip lock, cu fermoar, in care pun sosul

de iaurt, pun pulpele de pui, sigilez punga si omogenizez bine continutul.

Dam la frigider pe perioada marinarii.

Incingem bine cuptorul si dupa ce s-au marinat, punem pulpele de pui la cuptor pt cca 50 minute – o ora, pana se rumenesc frumos.

Daca vreti le puteti stropi si cu putin ulei. Eu nu le-am mai stropit.

Eu am pus in tava de la aragaz hartie de copt, iar in tava am pus o alta tava de aluminiu (din aceea de unica folosinta pentru gratar, care se gaseste in supermarketuri).

Cand carnea este gata, tava de aluminiu impreuna cu hartia de copt se arunca, asa nu va mai trebui sa frecati la tava. 🙂

Au iesit aromate puternic, le-am mancat cu sos de iaurt cu usturoi si patrunjel (probabil ca nu tocmai cum le consuma indieni…) insa au fost bune.

Enjoy!

pui tandoori 1

Concluzii: Pentru reteta asta am folosit 2 lucruri care cred ca sunt foarte utile sa le ai la indemana oricand

in bucatarie: pungile de plastic zip-lock pentru marinare si tavile de aluminiu pentru gratar.

Preparatul nu e rau, se face rapid si dietetic, dar dupa cum spuneam, nu este un preparat care sa imi produca dependenta 🙂

In mod cert, este o chestiune de gusturi in privinta aromelor astea indiene.