Ne trebuie:
6 linguri ulei masline
3 ardei iuti mici curatati de seminte si maruntiti
(eu am pus unul la otet si sos de chilli)
3 morcovi taiati
cca 500-600 g de carne de pui dezosata
(in fct de cate pers vor manca)
2 legaturi de ceapa verde
(am pus 2 cepe uscate taiate fideluta)
1 ardei taiat fideluta
6 catei mari de usturoi
½ pahar apa
4-5 linguri de sos de soia
2 lgt de otet balsamic
2 lgt de amidon
1 lgt de zahar
(eu am pus si 3-4 linguri de sos de rosii)

Ies 4-5 portii.

Cum se face:

Se incinge uleiul si se se pune puiul taiat fasii. Se caleste cca 5-10 minute. Se scoate puiul din tigaie si se mentine acoperit intr-un castron.

Se pune ceapa la calit cca 2 minute (se mai adauga o lingura de ulei daca este nevoie) apoi se pune ardeiul si morcovul.

Se mai lasa pe foc 2-3 minute amestecand continuu la foc iute.

Se pune si puiul peste.

Se amesteca apa, sosul de soia, otetul, amidonul si zaharul ( eu am pus si 3-4 linguri de sos de rosii) si se toarna in tigaie; se amesteca pana sosul se ingroasa un pic. Imediat se adauga si usturoiul pisat dupa care se mai fierbe doar 1-2 minute.

Se serveste cu orez sau taitei din orez/soia.
Noi am mancat simplu de data asta ca mirosea prea bine si nu am mai avut rabdare…