Cum imi place mult carnea de pui, caut noi metode de a o prepara.
Metoda marinarii in diverse sosuri este una foarte la indemana care da carnii
diverse si minunate arome.
Ne trebuie:
6 bucati pui + 2 aripi (am avut eu)
250 ml Bere
2 lg mustar
5 catei usturoi
4 lg sos soia
1/2 lgt sare
3 linguri ulei de masline
putin chilli sos
piper
Cum se face:
Amestecam intr-un bol (sau o tavita cum am folosit eu) ingredientele de mai sus (in afara de pui).
Asezam inauntru bucatile de pui, le acoperim si dam la frigider pt cca 3-4 ore (eu am lasat peste noapte).
Punem pe gratar bucatile de carne (fara sosul marinat, pe care il aruncam) pana se rumenesc dupa plac.
Foarte bun, crocant si aromat, merge perfect langa un pahar de bere receee.
Edith, o sa incerc si eu curand reteta ta! arata periculos 😀
Super delicioasa carnita de pui.Si noi papam multa carne de pui,insa eu cu bere nu cred ca o voi face niciodata(problema este ca noi nu consumam bere,si nici mirosul nu-l suport)insa ce-ai pus tu pe farfurie arata yami.Te pup,si o zi faina.
Arata foarte super, si mai ales facut si la gratar, sa va fie de bine.
Te astept cu doua premii pe blogul meu, pupici.
@diamond: sper sa-ti placa 🙂
@Paradis: sa stii ca nu se simte gustul de bere, doar o aroma nedefinita de la toate ingredietele marinatei. Pup u too!
@Vicky: merci frumos, esti draguta. Ma duc sa vad.
Minunat! O sa-l incerc cu siguranta. Pupici.
Astept sa-mi spui cum v-a placut 🙂
Pup!
phiiiiiiiiii,ce frumusete.
dar eu nu am vas din acesta(pui cumva apa dedesubt)?.
am o tigaie cu grilaj,ca de gratar..ma gandesc daca se patrund bine pulpitele…
fruuuuumos.
oricum,sunt abonata la cateva retete de ale tale pentru Paste.
pupici MARI.
Mari, merge facut pe orice fel de gratar.
Asta, intr-adevar are apa in recipientul de dedesubt. Daca vrei sa-ti iei unil din asta, am vazut in Cora (si probabil nu numai), este in jur de 30-40 lei.
Astept impresiile dupa ce incerci retetele pt Paste 🙂
Draga Edith poti folosi marinata facand un sos din ea 🙂 Te poop si mult succes in continuare
Draga anonima, multumesc frumos de sfat. Oare faptul ca se mai scurge sange din carne e ok? Eu la asta m-am gandit cand am aruncat marinata. 🙂
Merci de vizita si te mai astept!
Ms pentru reteta eu am bagat pulpele la cuptor cu tot cu marinata si a fost foarte bun.Banuiesc ca atat timp cat marinata este preparata termic nu are ce sa aiba (sos cald).
Ylva, cu placere! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Este perfect sa folosesti si marinata, desigur 🙂
Te mai astept sa te inspiri 😉