1/2 – 1 ceapa
3-4 fire ceapa verde (optional)
1 ardei ardei gras mediu
4-5 linguri sos soia
2-3 linguri sos de peste
pasta de ardei iute
ghimbir
ulei de masline
piper
zahar(pentru 2 portii)
Cum se face:
Pentru marinata:
Amestecam pasta de ardei iute cu sos de soia, sos de peste, putin ulei de masline,
ceapa taiata solzisori (cca 1/2 de ceapa medie), 1/2 ardei gras,
un cubulet de ghimbir ras, un varf de lingurita de zahar si piper.
Omogenizam bine si apoi punem puiul taiat bucatele de cca 4-5 cm.
Amestecam bine si lasam la marinat in frigider minim 3 ore (eu am lasat cam 6 ore)
Dupa timpul alocat marinarii, punem amestecul in wok (sau tigaie teflonata) si
calimla foc iute cateva minute, amestecand continuu
(daca mai este nevoie mai adaugam o lingurita de ulei).
Mai adaugam cateva rondele de ardei gras (daca mai dorim) si cateva fire
de ceapa verde (eu am pus pentru aspect) si amestecam inca 5-6 minute pe foc.
Potrivim de sare (punem sos de soia), de iuteala
(punem chilli sos sau ce avem iute la indemana) si gata.
Se serveste cu orez fiert.
Aromat, picant si… delicios!
O reteta interesanta, o voi incerca.
multumesc
E foarte buna, merita incercata daca itiplace bucataria asiatica…
Te mai astept.
Edith,am incercat acest puisor 🙂 E minunat!Ne-a placut extrem de mult.O sa mai incerc si alte retete “Asia Style” de pe aici 🙂
Multumesc tare,tare mult pentru reteta!Pooop!
Iulia, ma bucur ca ti-a placut. Si noi suntem fani bucatarie asiatica, insa e cam sarac blogul la capitolul asta din pacate.. 🙁
Pup!
P-asta am bifat-o joi ; delicioasa e putin spus! Cu toate astea am mici nelamuriri: cam cata pasta de ardei iute se pune (n-aveam, am pus vreo 2 linguri de pasta paprika si am suplimentat cu sos chilli); cubul de ghimbir cam ce dimensiuni trebuie sa aiba (cum a fost prima mea utilizare a ghimbirului am pus dupa ureche unul cu latura de ~ 1 cm). Cred ca ar fi multi doritori de alte retete asiatice, poate mai gasesti surse de inspiratie….
Smaranda, de obicei pun din ochi, iar in ceea ce priveste pasta de ardei iute, pune fiecare cat poate “duce” 🙂 Poti gusta la sfarsit si mai adaugi dc nu e suficient de picanta pt gustul tau (asta ca sa nu risti sa o faci mult prea picanta..).
O sa mai pun si retete asiatice, din pacate, ingredientele sunt mai greu de gasit.. dar promit ca o sa mai gasesti retete. Cat de curand o sa revin cu orezul prajit. 🙂
Am incercat si eu astazi reteta si este delicioasa.Eu nu am avut ghimbir si nici rabdare sa astept 3 ore sa se marineze puiul:),ne era prea pofta:D.Oricum a iesit f bun.In loc de ghimbir putem substitui cu esenta de ghimbir?Multumim pentru reteta.Pupici!
Adriana, merge si cu praf de ghimbir sau chiar fara (unii nu prefera aroma).
Poti une la marinat puiul de seara, asa sigur iese si mai delicios, plus ca nu stai dupa el sa astepti sa se marineze 😉 Oricum sunt sigura ca a fost bun si asa.
Te mai astept! 🙂
foarte bun. chiar aveam o sticla de fish sos si nu prea stiam cum sa-l folosesc la mancare asiatica
Cata, ma bucur ca ti-a placut 🙂