Ne trebuie:
cca 300 g carne de pui
1/2 – 1 ceapa
3-4 fire ceapa verde (optional)
1 ardei ardei gras mediu
4-5 linguri sos soia
2-3 linguri sos de peste
pasta de ardei iute
ghimbir
ulei de masline
piper
zahar(pentru 2 portii)

Cum se face:
Pentru marinata:
Amestecam pasta de ardei iute cu sos de soia, sos de peste, putin ulei de masline,
ceapa taiata solzisori (cca 1/2 de ceapa medie), 1/2 ardei gras,
un cubulet de ghimbir ras, un varf de lingurita de zahar si piper.
Omogenizam bine si apoi punem puiul taiat bucatele de cca 4-5 cm.
Amestecam bine si lasam la marinat in frigider minim 3 ore (eu am lasat cam 6 ore)

Dupa timpul alocat marinarii, punem amestecul in wok (sau tigaie teflonata) si
calimla foc iute cateva minute, amestecand continuu
(daca mai este nevoie mai adaugam o lingurita de ulei).
Mai adaugam cateva rondele de ardei gras (daca mai dorim) si cateva fire
de ceapa verde (eu am pus pentru aspect) si amestecam inca 5-6 minute pe foc.

Potrivim de sare (punem sos de soia), de iuteala
(punem chilli sos sau ce avem iute la indemana) si gata.

Se serveste cu orez fiert.
Aromat, picant si… delicios!