Avem nevoie de:
1 kg pulpe de pui (sau piept dupa preferinta)
300 g ciuperci (sau o cutie)
2 cepe medii
un pahar de vin
400 de grame de smantana
ulei
piper, delikat
Cum procedam:
Se pun pupele de pui sa se rumeneasca pe ambele parti cu putina sare si piper.

IMGP7598 1 - PUI CU SOS DE SMANTANA SI VIN

Se scot pupele de pui si se pun intr-un castron cu o farfurie deasupra ca sa se mentina calde. Se pune ceapa taiata marunt la calit in uleiul in care am prajit puiul, iar dupa cca 5-6 minute se pun ciupercile tocate solzisori si se lasa la calit in zeama ciupercilor.

IMGP7602 1 - PUI CU SOS DE SMANTANA SI VIN

Dupa cca 10 minute se pune un pahar de vin alb pe care l-am lasat sa se evapore putin.

IMGP7603 1 - PUI CU SOS DE SMANTANA SI VIN

Se pune apoi smantina si piper, apoi se adauga si pulpele de pui si se mai lasa citeva minute.
amestecand des pentru a nu se lipi. Daca nu este suficient sos mai puteti adauga cca 50-100 ml supa de pui (sau apa calda in care ati dizolvat delikat)

IMGP7608 1 - PUI CU SOS DE SMANTANA SI VIN
IMGP7609 1 - PUI CU SOS DE SMANTANA SI VIN

Merge foarte bine cu gogosar murat.
Desi nu este una din cele mai aspectuoase mancaruri este foarte gustoasa.

IMGP7618 1 - PUI CU SOS DE SMANTANA SI VIN