300 g ciuperci (sau o cutie)
2 cepe medii
un pahar de vin
400 de grame de smantana
ulei
piper, delikat
Se scot pupele de pui si se pun intr-un castron cu o farfurie deasupra ca sa se mentina calde. Se pune ceapa taiata marunt la calit in uleiul in care am prajit puiul, iar dupa cca 5-6 minute se pun ciupercile tocate solzisori si se lasa la calit in zeama ciupercilor.
Dupa cca 10 minute se pune un pahar de vin alb pe care l-am lasat sa se evapore putin.
Se pune apoi smantina si piper, apoi se adauga si pulpele de pui si se mai lasa citeva minute.
amestecand des pentru a nu se lipi. Daca nu este suficient sos mai puteti adauga cca 50-100 ml supa de pui (sau apa calda in care ati dizolvat delikat)
Merge foarte bine cu gogosar murat.
Desi nu este una din cele mai aspectuoase mancaruri este foarte gustoasa.
grazie per essere passata per il mio blog bellissima la grafica e le ricette
ciaoooooooooo
ciao carmen! grazie anche a te per la tua visita! Guardo con molto piacere le tue belle ricette..
multumesc edith.reteta e foarte gustoasa desi mie mi-a iesit putin cam grasa
Madax, intr-adevar, este putin cam grasa, d-aia si eu am mancat-o cu gogosar murat. Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Te mai astept!
SUNTETI CEI MAI TARI RETETA ESTE SUPER BUNA
Miky, ma bucur ca ti-a placut. Nu sunt decat eu pe-aici sa stii.. nu suntem mai multi 😛
f buna mancarea asta, am gasit-o la tine mai demult si am incercat-o. a facut furori! ANCA
Anca, ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept sa incerci si altele.
in primul rand,iti doresc un mare si calduros LA MULTI ANI,sa fii iubita si sanatoasa.
cat despre reteta,banuiesc ca merge si cu piept de pui..
pupici MARI.
LA mutli ani, Mary! Iti multumesc pt toate cuvintele frumoase pe care ti-ai facut timp sa mi le lasi de-a lungul anului trecut! Tot ce-ti doresti! 🙂
Sigur ca merge si cu piept, personal, eu prefer pulpele 🙂
Buna Edith. Trebuie sa-ti marturisescc ca puiul cu smatana (in toate formele lui) este mancarea mea preferata si de-a lungul timpului, tot gatind-o, am reusit sa perfectionez reteta 😀 In ultimele tale pozuce se vede ca ti s-a cam taiat smatana aia… asa se intampla mereu cand o lasi prea mult. De regula, pui smatana la urma, amesteci de 2 ori si totul e gata. Cateodata, daca e totul prea lichid, pregatesc o lingura de faina amestecata cu jumatate de ceasca de apa calda, si o torn peste, fierb putin, apoi pun smantanica. Bunica mea obisnuia sa faca inainte un sos din lapte, smatana si faina pe care il turna peste fripturica de pui chiar daca nu mai punea si ciuperci. (merge super bine si fara 🙂 pentru cine n-are in casa sau nu suporta ciupercile)
Am testat, pe rand, toate mirodeniile care merg pe mancarea asta divina… iti recomand busuiocul. Iti jur, nu vei regreta, iar daca vrei sa incerci o nebunie superba, iti recomand mararul. 🙂 Acum, depinde si de gusturi, evident. Am incercat-o odata, cu piept de pui taiat cuburi, facut sosul de smantana si servite peste tortelinii 🙂 foarte buuuun 🙂
Oricum, atentie, este o mancare extrem de grea. A se manca, de preferinta, la pranz sau cu minim 4 ore inainte de culcare.
Draga anonima, iti multumesc pt precizari. Asa este, s-a cam ales smantana. Daca o amestecam cu putina faina nu se mai intampla asta.
Cu marar imi place si mie, asta am folosit la mancarea de pui cu smantana: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/12/mancare-de-pui-cu-smantana.html