Ne trebuie:
4-5 pulpe de pui (eu am pus si pulpe si aripi)
2 cepe
4-5 cartofi
200 gr smantana
1 lingurita faina
200 gr cascaval
sare, piper, boia iute (sau dulce)Cum se face:
Pulpele cu sare, piper, putina boia iute si ulei se dau cuptor pentru cca15-20 minute.
2 cepe
4-5 cartofi
200 gr smantana
1 lingurita faina
200 gr cascaval
sare, piper, boia iute (sau dulce)Cum se face:
Pulpele cu sare, piper, putina boia iute si ulei se dau cuptor pentru cca15-20 minute.
Taiem ceapa marunt si cartofii cuburi mici si le prajim pe jumatate
apoi se adauga peste pui.
Se mai lasa la cuptor 15 minute.
Amestecam smantana cu faina, cascavalul, si putina boia si punem totul peste
puiul si cartofii scoase din cuptor. Se mai lasa la cuptor cca10 minute.
Inainte de a da la cuptor:
Dupa ce am scos de la cuptor:
Am facut reteta acum 3 seri, desi nu prea merge seara, fiind o adevarata “bomba” pentru silueta 🙂
Oricum, e senzationala! Am lasat amestecul smantana+cascaval ceva mai lichid (n-am asteptat gratinarea completa), si a fost bun bun. Merge grozav cu rosii, dupa cum ai zis si tu.
Azi cred ca o mai fac odata!
Multumiri, Edith.
Alina, intr-adevar e cam bomba calorica 🙁 dar ma bucur ca ti-a placut 🙂
Cu placere si te mai astept 🙂
Week-end placut!
Am si eu o intrebare. Vreau sa fac reteta dar nu stiu la cat trebuie setat cuptorul ca temperatura? Conteaza acest lucru sau pur si simplu il incing si pornesc la treaba? mersi
Alex, nu conteaza. Eu am cuptor clasic deci nu as sti sa iti dau o temperatura dar oricum nu este prajitura sa conteze asta. Foloseste cuptorul la o intensitate medie.
Spor la treaba!
Am facut reteta…Ce-i drept am asteptat mai mult decat trebuia in schimb a iesit foooarte buna. Mersi pt reteta cred ca voi mai incerca unele de pe aici.
Alex, ma bucur ca ti-a placut! Sper sa iti placa si altele daca o sa mai incerci. 🙂
am incercat si aceasta reteta si chiar daca este o bomba calorica e foarte gustoasa….eu am pus si un pic de usturoi in cartofi.
am ochit cateva retete de facut pt ziua sotului.
Delph, cred ca cu usturoi a fost si mai bun 🙂 Ma bucur ca v-a placut si te astept sa-mi spui ce ai incercat pt ziua sotului si cum ti-au placut.
La multi ani anticipat!
doar ce am scoso din cuptor si am gustato putin.. este incredibila .. eu la smantana am pus si nijte ardei iute tocat foarte fin 😀
este super super super!
multumim d reteta
Wow, putin iute trebuie sa fi fost ne-bu-ni-e! 🙂
Cu mare placere, te mai astept! 🙂
Intr-adevar, pare foarte buna reteta. Dar am si eu o nedumerire… la o reteta atat de delicioasa, cum poti pune in paranteza, la ultima poza.. (pt ca este usor GRETOS???). Oricum, voi incerca reteta. Toate bune!
Am spus asa pt ca intr-adevar asa a fost. Nu uita ca am pus ceva ulei, puiul are si el grasime, la fel si smantana si casvalul. Deci..
Oricum, merita incercata cu o salata de rosii e super!
Te astept sa-mi spui daca ti-a placut! 🙂
AM facut si noi aceasta reteta si intr-adevar, merge cu o salata de rosii. In rest, e foarte gustoasa! Pupici Edith pentru cate retete bune am luat de la tine!
Iulia, pupici! Ma bucur ca v-a placut 🙂
Buna Edith,
Cand am facut prima oara aceasta reteta cartofii au iesit putin mai tari ( cred ca eu sunt de vina pentru ca nu am respectat exact cantitatea de cartofi ) la a doua incercare a iesit foarte buna, iar sotului meu i-a placut foarte mult.
Oricum am gasit pe site-ul tau o gramada de retete care sunt pe placul sotului implicit si al meu.
Daca mai am ceva nelamuriri in legatura cu vreo reteta o sa te mai deranjez.
Te pup
Dana
Buna, Edith!
Am facut din retetele de pe blogul tau si mi se par suuuper. Felicitari!
Atunci cand gatesti cu smantana, pui smantana speciala de gatit, sau normala? Eu am avut ceva tentative esuate in tinerete si mi-e cam teama acum sa ma apuc de retetele astea…dar cu puiul asta m-ai dat gata:)))
Draga anonima, in trecut foloseam smantana clasica (care se “branzea” cumva la fiert..). Dar in ultima vreme am inceput sa folosesc din cea speciala pt gatit, la cutii de carton.
Gres nu ai cum sa dai nici cu cea clasica (reteta asta e facuta cu smantana clasica..)
Daca ai incercat reteta, sper ca ti-a placut.
Te mai astept!
Am facut si mi-a iesit super, toate retetele tale mi-au iesit foarte bine si in plus sunt si pe gustul meu.
eu insa la cartofi am adaugat niste fulgi de chilli ca eu mananc picant si au iesit SUPER! Multumesc!
Iontu, cred ca cu fungi de chilli a iesit taaare bun. Si eu prefer mancarurile picante.
Ma bucur ca ti-a placut, te mai astept! 🙂
Buna, Edith! Nu stiu a cata reteta e pe care o incerc de la tine, dar mi-a placut! E usor gretos, asa cum ai spus si tu, dar e gustos, cu muraturi sau o salata de sezon merge foarte bine! Sper sa mai fie bun si maine, incalzit.
Te pup si-ti doresc mult succes cu dieta! Si mie mi se pare interesanta, dar din pacate nu am suficienta ambitie sa ma apuc de ea…
Buna Corina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
E mai buna proaspata, ca stii cum e cu puiul si cartoful a doua zi.. nu mai sunt la fel de gustoase 🙂
Multumesc pt incurajari si te mai astept 🙂
Buna Edith, am o intrebare. cartofi trebuie fierti sau ii las asa?
cartofii ii prajim putin cu ceapa, asa cum scrie in reteta, dar nu cat ii prajesti cand faci cartofi prajiti. Nu trebuie fierti.