Imi place mancarea asiatica si incerc mereu combinatii diverse cum este si cea de fata.
Deci din nou un fel de mancare cu specific asiatic a la Edith, ca nu pot spune ca am urmat o reteta anume… 🙂
Ne trebuie:
cca 500-600 g piept de pui dezosat
1 fir de praz
1 ardei rosu
1/2 ardei verde
2 lg amidon de porumb
o mana de germeni de soia
3 catei de usturoi
5-6 lg sos de soia
cca 100 ml vin alb
1 lgt chilli sos
3 lg ulei
Cum se face:
Taiem pieptul de pui bucatele mici, il punem pe o farfurie intinsa si presaram amodonul peste el. Omogenizam bine, ca toate bucatelele sa fie date prin amidon
si le prajim in 2 lg de ulei pt cca 10 minute pana se rumenesc usor, amestecand des. Saram.
Intre timp taiem prazul in felii de 3-4 mm grosime, ardeiul la fel si le punem intr-o lg de ulei pt cca 5 minute, amestecand des.
Punem puiul peste, omogenizam, punem usturoiul tocat marunt, sosul de soia, vinul, sosul chilli, germenii de soia si mai lasam pe foc 5-6 minute.
Servim cu garinitura de orez sau cu paste de orez, cum am mancat noi.
Nota: dupa ce am facut fotografiile, am amestecat pastele cu carnea si legumele (ceea ce va sfatuiesc si pe voi), asa a fost mult mai savuros. 🙂
Enjoy!
pai si germenii de soia unde-s ?fiind conservati probabil ca-i pui cand faci sosul.
Pansy, am rectificat, multumesc.
Vigilenta, ca de obicei :))
Arata biiine.
Germeni d-astia pe unde gasesc? 🙂
Daca nu pun, e bai?
Si la noi mancarea chinezeasca se prepara destul de frecvent in casa… 🙂 Asa ca astazi, am incercat reteta ta, Edith. N-am avut vin, am pus apa+otet de orez si o lingura de otet balsamic, dar a iesit excelenta si asa!
Sper ca maine-poimaine sa fac si salata aceea coreeana de morcov cu susan. Mi-a facut cu ochiul de ceva vreme, insa mi-a fost lene sa tai cu mana atata morcov, betigase! :))
Te pup, numai bine!
Ileana, ii gasesti in supermarketuri la raftul cu produse asiatice. Eu i-am luat din Mega Image.
Dar poti face si fara, nu-i bai 🙂
Roxana, ma bucur ca v-a placut 🙂
Poti rade morcovii pt salata coreeana si pe razatoarea mare.. sigur nu ii va schimba gustul, doar aspectul.
Eu am avut noroc sa gasesc razatoarea aia la un nene care le vindea pe o taraba pe trotuar, imi doream de mult… 🙂
Te pup, we fain sa ai!
The photo is beautiful and the dish looks so fresh and healthy, delicious too 🙂
@Magic of spice: thanks! 🙂
Arata foarte bine si reteta e destul de simpla. Super 🙂
arata foarte bine