pui cu praz si germeni de soia

Imi place mancarea asiatica si incerc mereu combinatii diverse cum este si cea de fata.

Deci din nou un fel de mancare cu specific asiatic a la Edith, ca nu pot spune ca am urmat o reteta anume… 🙂

Ne trebuie:

cca 500-600 g piept de pui dezosat

1 fir de praz

1 ardei rosu

1/2 ardei verde

2 lg amidon de porumb

o mana de germeni de soia

3 catei de usturoi

5-6 lg sos de soia

cca 100 ml vin alb

1 lgt chilli sos

3 lg ulei

IMG_2219_1

Cum se face:

Taiem pieptul de pui bucatele mici, il punem pe o farfurie intinsa si presaram amodonul peste el. Omogenizam bine, ca toate bucatelele sa fie date prin amidon

si le prajim in 2 lg de ulei pt cca 10 minute pana se rumenesc usor, amestecand des. Saram.

IMG_2217_1

Intre timp taiem prazul in felii de 3-4 mm grosime, ardeiul la fel si le punem intr-o lg de ulei pt cca 5 minute, amestecand des.

Punem puiul peste, omogenizam, punem usturoiul tocat marunt, sosul de soia, vinul, sosul chilli, germenii de soia si mai lasam pe foc 5-6 minute.

Servim cu garinitura de orez sau cu paste de orez, cum am mancat noi.

Nota: dupa ce am facut fotografiile, am amestecat pastele cu carnea si legumele (ceea ce va sfatuiesc si pe voi), asa a fost mult mai savuros. 🙂

Enjoy!

pui cu praz si germeni de soia 1