Ne trebuie:
5-6 pulpe de pui (sau la alegere),
3 ardei iuţi rosii in otet (au am pus 5 verzi mai mici)
2 cepe
3 catei de usturoi
1 cutie mica de roşii in bulion
500 ml bere neagră
(eu am pus vreo 250-300 ml de bere blonda, restul… l-am beut!)
oregano
ulei, delikatCum se face:
Se caleste putin puiul (optional – in reteta originala nu era).
Se scoate pe o farfurie si se acopera.
Ceapa se taie julienne şi se rumeneşte in putin ulei, se pune delikat, dupa care se adauga
cca 50 ml apa si se lasa sa fiarba putin.
Apoi se pun rosiile in bulion taiate marunt, ardeiul taiat marunt si se lasa sa fiarba cca 15 minute.
3 ardei iuţi rosii in otet (au am pus 5 verzi mai mici)
2 cepe
3 catei de usturoi
1 cutie mica de roşii in bulion
500 ml bere neagră
(eu am pus vreo 250-300 ml de bere blonda, restul… l-am beut!)
oregano
ulei, delikatCum se face:
Se caleste putin puiul (optional – in reteta originala nu era).
Se scoate pe o farfurie si se acopera.
Ceapa se taie julienne şi se rumeneşte in putin ulei, se pune delikat, dupa care se adauga
cca 50 ml apa si se lasa sa fiarba putin.
Apoi se pun rosiile in bulion taiate marunt, ardeiul taiat marunt si se lasa sa fiarba cca 15 minute.
Apoi se adauga puiul, berea, oregano, piper, delikat şi se lasa la foc mic pana cand fierbe carnea. Se pune si usturoiul pisat cu cca 10-15 minute inainte de a o lua de pe foc.
Se serveste cu salata, garnitura de cartofi prajiti sau… cu ce vreti voi.
fierbem berea? si trebuie sa fie bere neagra?
o zi minunata iti doresc
da, james, se pune berea, puiul si se lasa la fiert pana e gata carnea.
Bere blonda am folosit eu (ca de asta aveam in casa, o sa mentionez in reteta ca am uitat sa zic)
Dar nu mi-ai spus, tu gatesti? 😉
O zi minunata si tie!
Hi, bravo Edith !!! Ti-au iesit pozele mici, ce frumos. Muah !!!!Maine ma prezint cu pozele pe mess….sa vezi ce painica minunata am facut dupa retata ta.
Nu Ginuca, tot in photoshop le fac… (daca dai click ti se deschide o imagine cu toate 3)
Nu am incercat inca cu cele mici…
Astept pozele maine 😉
Poop! O seara frumoasa!
Si, Ginucaaa nu e reteta mea cea de painica (sa nu mananc bataie de la posesoare!! :)) )
Edith imi place reteta ta , trebuie sa o incerc suntem amatori si de pui si de bere . Pupici !
e buna, Amalia! sper sa-ti placa. Vezi ca mai am o reteta de pui cu bere daca zici ca va place…
Abia astept sa vin acas’ si hîc, sa-i zic nevestei:
– Draga mea, sufletul meu, am hîc, mincat pui, părerea mea, cu bere si ardei iute şi nu stiu de ce s-o inverzit fiola.
sau iesind din bucataria MEA(!):
– Am gătit berea cu pui din ardei iute hîc pe care le-am beut! Vrei?
Lasînd gluma d-oparte, bănuiesc reteta asta ca fiind extraordinara.
Oare ce-oi gati deseara?
Părerea mea!
=)) am citit cu sufletul al gura scenariu tau!!
E bunutza mancarica asta, ca are numai bunaciuni in ea si cum mie imi plac.. picanteriile…
Diseara nu gasesc. Papam din amintiri :)) sau din ce gasim prin frigider.