Ne trebuie:
5-6 pulpe de pui (sau la alegere),
3 ardei iuţi rosii in otet (au am pus 5 verzi mai mici)
2 cepe
3 catei de usturoi
1 cutie mica de roşii in bulion
500 ml bere neagră
(eu am pus vreo 250-300 ml de bere blonda, restul… l-am beut!)
oregano
ulei, delikatCum se face:
Se caleste putin puiul (optional – in reteta originala nu era).
Se scoate pe o farfurie si se acopera.
Ceapa se taie julienne şi se rumeneşte in putin ulei, se pune delikat, dupa care se adauga
cca 50 ml apa si se lasa sa fiarba putin.
Apoi se pun rosiile in bulion taiate marunt, ardeiul taiat marunt si se lasa sa fiarba cca 15 minute.

Apoi se adauga puiul, berea, oregano, piper, delikat şi se lasa la foc mic pana cand fierbe carnea. Se pune si usturoiul pisat cu cca 10-15 minute inainte de a o lua de pe foc.

 

Se serveste cu salata, garnitura de cartofi prajiti sau… cu ce vreti voi.