Un fel asiatic rapid si bunutz de tot, pentru iubitorii de gen… si nu numai.
Acum.. sa nu ziceti nimic de sosurile la plic, ca mai “gresim” si noi din cand in cand.
Ne trebuie:
cca 300 g carne de pui
cca 300 g carne de pui
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
3 catei de usturoi
2-3 lg de ulei de masline
1 plic de sos chow mein
(gasiti marca Blue Dragon)
Cum se face:
Taiem carnea cubulete si o prajim in putin ulei de masline pana se rumeneste putin.
O punem deoparte si calim 1-2 minute ceapa si ardeiul taiate solzisori.
Punem si carnea peste legume si le lasam sa se “imprieteneasca” putin.
Apoi turnam peste plicul de sos chow mein, apoi usturoiul pisat.
Mai lasam pe foc 4-5 minte si gata.
Puteti pune si putin chilli sos, mie imi place mai picant.
Serviti cu orez sau paste din faina de orez.
2-3 kg ulei de masline? cred ca este o greseala de tipar. poti modifica te rog, ca sa nu iasa ozn-uri pentru cei ce nu cunosc tainele bucatariei :)).
imi place foarte mult blogul tau si sper sa descopar in continuare lucruri minunate. o zi buna, alice
Alice, iti multumesc frumos pt observatie. Din greseala am apasat pe “k” in loc de “l”. Oricum, nu cred sa fi folosit cineva 2-3 kg de ulei, oricat de incepator ar fi :))
Merci de vizita si te mai astept!
O zi frumoasa si tie!
Edith,ma omori cu retete din astea.Pentru noi sunt minunate si acest pui cred ca e minunat deasemenea.
Arata foarte bine!Eu inca nu am betisoare:(
Te pupic:*
Ce-mi plac betisoarele tale! Si puiul bineinteles!
Iulia, sa stii ca si noua ne place mult bucataria asiatica. Din pacate nu prea stiu sa fac multe feluri.. dar cat traieste omul invata, nu? 🙂
De ce nu-ti iei betisoare? Se gasesc mai peste tot.. Pup!
fix cu bete din alea imi prindeam eu parul :))
Yummy! Aici bucataria asiatica e renumita. Pot sa spun ca in Canada, asta prevaleaza.Si eu am facut pt. prima data Spring Rolls si sunt f. bune cu sos de soia. Mai incercam din cand in cand si alte retete de ale lor, dar ingredientele pe care ei le folosesc sunt mai ciudate si noi nu suntem obisnuiti cu ele. Oricum mancarea asiatica de aici nu are nimic in comun cu cea din Romania. Aici se gateste cu mult zahar si miere ceea ce noua nu ne place. Te pup si numai bine.
Ania, sigur nu sunt aceleasi :))
Marcela, si eu cred ca ce gasim prin Romania in materie de mancare asiatica nu este ca originalul de la mama lor. Eu sper sa fie apropiat cat de cat pentru ca imi place si nu as vrea dc ajung vreodata prin Japonia sa nu-mi placa mancarea lor :))
Te pup!
Gata!Am facut si eu.Amu,e musai sa mincam cu betisoarele?Mi-am invitat prietenii la masa si cred ca ne ia o vesnicie pina gatam!
P.S Cu betele de baterie merge?
Ooo ce rapid ai fost. Bravo!
Cred ca cu betele de baterie aveti mai mult spor :))
Pofta mare!
Aveam gata facut pieptul de pui si orezul,pentru altceva…..
Dupa ce am citit reteta am mai facut doar legumele si sosul.
Nu ma misc asa de repede!
@Dan Barlea: am inteles. Fain ca stii sa gatesti.
Edith, arata foarte bine puiul!! 🙂
Am insa o mica observatie de facut: chow main nu este doar un sos, desi confuzia asta se face destul de des, CHOW MAIN este o mancare in sine, se refera la taieteii de orez (noodlez), inmuitati in apa (sau fierti, dupa preferinta) si apoi prajiti pe o parte si pe alta, ca un soi de omleta. Deci chow main e musai cu taietei, care se pot consuma ca atare, sau alaturi de un pui cu sos, asa cum l-ai preparat tu (foarte fain de altfel)
Sper sa nu te superi ca am facut comentariul asta, insa m-am lamurit de curand si eu, cand am inceput sa citesc mai multe despre bucataria asiatica.
Merci pt info, Teo!
Eu reteta am luat-o de pe spatele pungii de sos, caruia ii ziceau sos chow mein, iar pe spate era reteta de pui (parca) chow mein.
Acum.. daca cei de la Blue Dragon ne dezinformeaza, va dezinformez si eu pe voi :))
arata nemaipomenit!! am folosit si eu sosul asta de la blue dragon, e bun.
Iti urmaresc de mult blogul, dar nu am zis nimic pana nu mi-am facut si eu unul 🙂 extraordinare retetele tale, dar mai ales pozele!!
sa ai o zi frumoasa.Alexandra
Multumesc frumos, Alexandra.
Am intrat pe linkul de la numele tau dar am dat peste un blog al unei anume Ligia… Sigur nu e o greseala? 🙂
uite asta e linkul, ca sa nu mai fie confuzii 🙂 : http://noi2inbucatarie.blogspot.com/.spor la bucatarit si la pozat!
Ceau.
Draga mea posteaza si cateva retete de inghetate din astea mai usoare, rapide si bune ca vine vara. Daca ai deja postate si eu nu le-am vazut imi cer scuze. Foarte frumos blogul, ma inspir din retetele tale tot timpul. Felicitari!
Nu am retete de inghetata pt ca nu prea ma dau in vant dupa ea… In schimb imi place sorbetul.
Gasesti aici o reteta: https://www.edithskitchen.ro/2011/07/sorbet-de-caise.html
Ma bucur ca iti plac retetele mele, te mai astept 🙂
Chow Mein e denumirea pt noodles . Iar noodles-ii se pot face in amestec cu orice. Deci denumirea mi se pare umpic gresita . In rest, nimic de comentat. Retetele sunt f bune 🙂
Nu cred ca doar noodles-ii se numesc chow mein… 🙂 http://en.wikipedia.org/wiki/Chow_mein
Intr-adevar se chow mein se face in diverse combinatii, insa noodles-ii pregatiti stir fry se pot numi asa. Si stir fry nu se face doar cu taitei ci si cu alte ingrediente: ulei, sos soia, legume, carne.. 🙂