pleurotus cu sos de branza

Imi place sosul de branza. Mult. Asa ca daca nu il pot consuma prea des cu paste, caut

sa il asociez altor alimente mai sanatoase. De data asta, ciupercilor pleurotus.

Ciupercile pleurotus au un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.

Contin de asemenea glucide, acizi organici, saruri minerale si sunt adevarate izvoare de vitamine,

in special cele din complexul B si vitaminele D. Mai multe puteti citi aici.

Ne trebuie:

500 g ciuperci pleurotus

1 lingurita unt

100 g branza cu mucegai

200 ml lapte

3-4 lg parmezan ras (optional)

sare, piper

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se fac:

Taiem ciupercile felii de un deget grosime si le calim intr-o tigaie antiaderenta in unt pentru 5-7 minute.

Adaugam sare, piper.

Separat incalzim laptele, punem in el branza taiata cubulete si parmezanul (la care puteti renunta daca nu aveti)

si amestecam cu un tel sau o lingura, lasand sa fiarba cca 5 min.

Adaugam sosul peste ciuperci si lasam sa se imprieteneasca 2-3 minute.

Nu este cel mai aratos fel de mancare, insa va asigur ca este delicios! 🙂

Enjoy!

pleurotus cu sos de branza 1