Imi place sosul de branza. Mult. Asa ca daca nu il pot consuma prea des cu paste, caut
sa il asociez altor alimente mai sanatoase. De data asta, ciupercilor pleurotus.
Ciupercile pleurotus au un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.
Contin de asemenea glucide, acizi organici, saruri minerale si sunt adevarate izvoare de vitamine,
in special cele din complexul B si vitaminele D. Mai multe puteti citi aici.
Ne trebuie:
500 g ciuperci pleurotus
1 lingurita unt
100 g branza cu mucegai
200 ml lapte
3-4 lg parmezan ras (optional)
sare, piper
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se fac:
Taiem ciupercile felii de un deget grosime si le calim intr-o tigaie antiaderenta in unt pentru 5-7 minute.
Adaugam sare, piper.
Separat incalzim laptele, punem in el branza taiata cubulete si parmezanul (la care puteti renunta daca nu aveti)
si amestecam cu un tel sau o lingura, lasand sa fiarba cca 5 min.
Adaugam sosul peste ciuperci si lasam sa se imprieteneasca 2-3 minute.
Nu este cel mai aratos fel de mancare, insa va asigur ca este delicios! 🙂
Enjoy!
O minunatie de combinatie !!!! 😉
daa, buna rau 🙂
Mmm.. de obicei le faceam cu mult patrunjel si usturoi, dar voi incerca si asa caci sunt un mare fan al branzei cu mucegai 🙂
ADINA D.
Adina, intre varianta cu usturoi, patrunjel si rosii si varianta asta, o aleg pe asta 🙂 Merita incercata!
O sa postez si o reteta de salata calda cu ingredientele de mai sus 🙂
Cat de bine arata!
Parca e mai gustoasa decat arata 🙂
Am in casa branza de oi.Ce zici nu ar merge sa inlocuiesc branza cu mucegai cu branza de oi?
nu am incercat niciodata sa fac sos de branza cu telemea. Pentru sosul asta, branza trebuie sa se topeasca, telemeaua nu cred ca se va topi… iar sosul nu se va ingrosa. Eventual poti face cu telemea daca folosesti smantana pentru gatit in loc de lapte, ca sa ajuti sosul sa se mai ingroase 🙂
Nu ştiam că aceste ciuperci au un conţinut aşa de ridicat de proteine. Mulţumesc de informaţie!
Ador ciupercile sub orice forma!
Am fost foarte fericita sa gasesc sectiuea ”retete de post”, deoarece am crezut ca te referi la post( fara carne, oua, lactate). Imi pare rau, dar nu pot gati nimic de aici.
Aceasta reteta nu este in categoria retete de post!! Ci in categoria preparate diverse.
Retetele de post (care sunt, fireste fara carne si oua, asa cum este normal…) sunt in categoria MANCARURI DE POST pe care o gasesti fie in dreapta, unde este scrisa fiecare reteta una sub alta, fie in stanga, ca si categorie mare! Si ma indoiesc ca nu poti gati nimic de acolo…
https://www.edithskitchen.ro/search/label/MANCARURI%20DE%20POST
Superb! Am folosit brânză de burduf in loc de cea cu mucegai pentru ca nu aveam in casa. Le-am servit cu sparanghel tras in tigaie. Un deliciu! Mulțumesc 🙂
Ionela, ma bucur ca ti-au placut 🙂