daca se inlocuieste untul cu margarina.Ne trebuie:
1,5 kg de mere (in functie de tava)
200-250 g unt (margarina pentru cea de post)
1 cana de gris
1 cana de faina
1 cana de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
1 plic de praf de copt
200 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust)
scortisoaraCum facem:
Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb).
Se face un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful de copt.
Merele se impart in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 (atentie ca jumatate nu va fi o cana si 1/2 pentru ca faina amestecandu-se cu grisul si zaharul nu mai este asa afanata), iar untul se imparte in 3.
Se pune 1/3 din untul taiat cubulete intr-o tava (eu am facut in tava de jena cu dimensiunile de 28 x 28) apoi se toarna jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina (aprox o cana cu varf, sau o cana si 2-3 linguri) apoi se pun jumatate din mere,
apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Deasupra se presara nuca pisata (mai mare) din belsug.
Se da la cuptor la foc mediu cca 45-50 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se taie.
Si o portie pentru voi (e suuuper, o sa mai vreti, va spun! )
Later edit: eu fac placinta asta si cu branza dulce si stafide. Iese o minunatie si asa…
minunata reteta …cat despre aspect nici nu mai spun mmm..mmm
felicitari!merita incercata
placinta asta o face si mama si stiu cat e de buna!!
ti-a iesit super!
pupici
da, Lory, merita incercata, e super! 🙂
Se poate inlocui grisul ?
nu cred, Irina.. La ce te-ai gandit?
foarte bine ti-a iesit..gustul stiu cum este SUPER..eu o fac cand sunt in criza de timp si trebuie sa fac ceva dulce…felicitari !!
Merci, Mona!
Doamna,
in primul rand vreau sa zic ca de la birou nu te pot pune in blogroll ca nu ma lasa, iar cand ajung acasa pic lata. dar diseara sper sa imi iasa 🙂
mai apoi vreau sa’ti transmit complimentele colegelor mele, care toate imi dau cu bogdaproste de cand le’am dat link cu blogul tau, sotii lor sunt mai fericiti si ele mai gospodine 🙂
eu sunt zero in bucatarie, dar ma bate gandul sa ma apuc si eu de cate ceva, cu inspiratie de la tine.
saptamana asta o sa fiu singurica acasa si tre sa ma ocup de pomana pentru sambata. o sa culeg ceva idei de pe la tine. insa.. asa mai pentru omuleti nestiutori, n’ai o reteta buna (si mai ales usoara) de coliva? 🙂
(*o sa fim de coma, eu si tata in bucatarie – ce n’a vazut Parisul! 🙂 ).
Oricum, iti dau de veste cum iese.
Pupici
Doamna :P,
iti multumesc pt laude (vezi ca mi se urca la cap:)
Sigur gasesti pe aici ceva pentru sambata si imposibil sa nu-ti iasa (daca ai ceva nedumeriri iti stau la dispozitie oricand cu drag 🙂 )
Reteta de coliva usoara nu cred ca exista 😀 Eu nu stiu sa fac, insa face mama o coliiiiva…mmmm super. O sa o sun si iti dau reteta. Intru la tine poate gasesc un id de mess ca ar fi mai usor… Daca intri tu intre timp aici al meu e edithfrincu pe YM.
Te pup si te mai astept cu drag!
Super! Mersi mult!
am sa te adaug diseara. YM meu e costinutza.
Pupici
…cat de fain ti-a iesit prajitura asta, Edith!!!!! …n-am cuvinte :))
…si e si de post, mmm, sigur o fac! 😛
Ai facut niste poze super! 🙂
Te pup pentru reteta!
Sar’na, Laura! Lumina e de vina pt poze 😛
Sa o incerci, ca n-o sa-ti para rau…:)
Oaw …., arata nemaipomenit. Acu imi dau seama despre ce prajitura vorbea Lory . In zilele urmatoare o voi incerca . Multumesc . Pupice
Multumesc, Leila. Sa imi zici daca ti-a placut…
Merci de vizita! Pup!
…facuta si papata!!! :)))
E demential de buna, am s-o recomand tuturor! Multumim de reteta, Edith!
…si pe langa faptul ca se face super-rapid…mai are si marele avantaj de a detine ZERO grade de dificultate… 😛
…deci, cum s-ar spune: e prajitura ideala! :))
Cu mult drag, Laura!
Ma bucur ca v-a placut! Eu o fac si cu branzica dulce si asa ieise un deliciu!
Poop!
Acum am descoperit minuneaa asta de reteta necunoscuta mie! Este sa zic asa o reteta curioasa cu faina, gris, zahar fara lichide! Probabil e suficient ceea ce lasa merele + untul si zaharul topit! O s-o incerc zilele astea, eu fiind adepta a retetelor simple dar bune!Aspectul e demential cu nuca crocanta deasupra!Din ce zona esti tu ca eu pe la Brasov, Fagaras n-am auzit de reteta asta? (am citit ca alte fete o cunosc)
Adry, sa stii ca e o minunatie, ff buna. Reteta este exacta si ieste tare buna. Sa-mi spui cum ti-a placut:)
Locuiesc in Bucuresti dar sunt din Prahova. Important e ca ai aflat de ea si acum 😉
Draga Edith,
In primul rand vreau sa-ti spun ca desi eu sunt paralela cu paraleaua la bucatarie de cand am dat de blogul tau am inceput sa mai gatesc iar, sotul meu e tare incantat. Am facut tocanita poloneza, painica pufoasa, tarta cu ton, ciorbita radauteana, tarta in forma de inimioara cu portocale si budinca se ciocolata…ce mai sunt tare incantata!
Acum fiind post vreau sa incerc aceasta reteta de placinta. Cum nu am tava ena vreau sa te intreb daca pot sa o fac in tava de la aragaz? Am vazut ca tu nu ai uns tava cu nimic. Eu daca fac in tava de la aragaz trevuie sa pun ceva pe fund?
Multumec si ti spun sincer ca pe multe prietene de ale mele le-a fermecat blogul tau. Suntem multe care gatesc dupa retetele tale! Eu mi-as dori sa ai mai multe retete de prajituri de post…
Draga anonima,
In primul rand iti multumesc pt vizita si pt cuvintele frumoase.
Ma bucur ca ai incercat retete de la mine si ti-au placut… 🙂
Pana sa-mi fac blogul si eu eram paralela cu bucataria 😀
In legatura cu placinta, daca te uiti bine pe fundul tavii, inainte sa pun amestecul de gris am pus cubulete de unt. Ceea ce echivaleaza oarecum cu unsul tavii…
Sigur ca o poti face si in tava normala… Mie imi plac tavile de Yena si le folosesc mult. Se comporta si se curata f bine.
Din pacate eu nu prea tin post 🙁 deci alte retete de post momentan nu am, dar cum fac rost de ceva ce-mi place sigur pun pe blog.
O zi frumoasa si salutari prietenelor tale… 🙂 Te mai astept!
buan Edith,
am vazut ca nu sint singua careia i-i place pagina ta ,intr-adevar e un succes ceea ce faci ,,,nici intr-o carte de bucate nu sint explicate retele asa cum le explici tu si asta e un avantaj .
FELICITARI !
Si sa continui cu cit mai multe retete.
Trebuie sa fac prajitura cu mere cu foaie de gris ,,,arata tare bine .
Te-am pupat.
Gabriela, mutumesc mult ca iti plac retetele mele si sper sa te ajute.
Eu incerc sa explic cat de bine pot pt incepatoare asa cum eram si eu odata (si poate ca inca mai sunt in anumite privinte..:P)
Sa incerci placinta ca e buna rau!
Te mai astept!
buna Edith,
astazi am facut placinta cu mere cu foaie de gris……DELICIOASA…
Am facut-o cu margarina sa pot minca si miine,,,ca as vrea sa tin post saptamina asta .
Foarte buna ,,,o reteta ieftina si buna .
Gabriela, ma bucur ca ti-a placut, intr-adevar e buuna rau.
Chiar mi-ai facut pofta ca n-am mai fcut-o de mult 🙂
Buna!
Sunt o incepatoare intr-ale dulciurilor, asa ca te rog sa ma scuzi de la inceput pt intrebarea (care este…:)): ce capacitate au canile pe care le-ai folosit ca masura?
Multumesc anticipat.
Moatza, cana este una normala de 250 ml. Nu este atat de importanta marimea ei. Eu le pun si cu varf si fara si iese ok.
Sper sa-ti placa 🙂
arata foarte bine! o s-o incerc si eu duminica. spune-mi, te rog, cand este mai buna: dupa ce s-a racit sau a doua zi? unele prajituri stiu sunt mai bune dupa ce sunt lasate o zi. multumesc
Cristina, intr-adevar e mai buna a doua zi, dar sa stii ca si in ziua in care o faci e foarte buna. Uneori eu mananc si calda ca nu mai am rabdare 😛
Astept sa-mi spui cum ti-a placut.
Felicitari pentru prajitura, acum o fac, de aceea vroiam sa intreb daca se poate si fara nuca…am ramas fara…ma gandeam sa pun fulgi de grau pe deasupra dar nu stiu cum se comporta.
Un sfat?
Irina, dupa parerea mea, nuca face tori banii la placinta asta :))
Acum.. daca nu ai si vrei neaparat sa o incerci azi, poti pune si fulgi, dar nu garantez 😛
Sfatul meu ar fi sa te orientezi catre un alt dulce si pe asta sa il faci cand ai nuca 🙂
Te astept sa-mi spui ce ai facut.
Buna Edith
Aseara am facut placinta si am avut un succes nebun cu ea. Vreau sa te felicit pentru acest blog si pentru retetele minunate pe care le postezi. Oricum ai devenit insipiratia mea nr. 1 pentru meniul de zi cu zi. Felicitari!
Buna, Coris!
Intr-adevar placintica asta e o nebunie. Ma bucur ca ai avut succes cu ea 😉
Sper sa ai cat mai multe succese din astea pe viitor 🙂
Te mai astept!
Ciao Edith,ma uimesti ca-ntotdeauna cu retele tale.Asta chiar mi-ar place sa o fac,avand in vedere ca are numai unt(ma refer la grasimi ca trebuie sa stau atenta),si e fara ou.Ma intriga faptul ca nu are deloc lichide,cred ca o sa o probez,ai primit reteta de paste cu bacon pe e-mail?Iulia(Italy)
Iulia, am primit reteta si iti multumesc frumos. Nu am apucat sa iti raspund. Suna delicios. Seamana cu pastele picante cu bacon, asa-i? http://edithfrincu.blogspot.com/2008/12/paste-picane-cu-bacon.html
Sa incerci placintica asta ca este o nebunie 🙂 Intr-adevar nu are deloc lichide. Cheia este in unt 🙂
E intradevar foarte buna aceasta reteta. Pe cat de simpla este pe atat de buna iese! Evitam sa fac prajituri de post, stiind ca nu sunt prea bune. Ei bine asta e una grozava! Vroiam sa multumesc pentru reteta!
Cristina
Cristina, ma bucur tare ca ti-a placut. E buna rau, asa este 🙂
Se poate face si cu dovleac daca iti place dovleacul.
Daca mai vrei praji de post, o sa postez in curand cu o negresa foarte buna si niste rulouri cu gem.
Te mai astept.
Edith,care e secretul, sa pun mai mult sau mai putin unt sau marga? De ce ai scris 200-250g?
Ionela, este in functie de tava (trebuie sa pui pe toata suprafata, vezi) si de cat de “calorioasa” vrei sa iasa. Iese mai gustoasa cu mai mult unt 😉
Buna, am testat si eu reteta…doar ca am avut niste mere nu prea zemoase si grisul parca nu s-a umflat suficient si se simte…nu stiu daca am gresit eu cu ceva…Ai vreo idee?
Teo, imi pare rau ca a ramas grisul nefacut. Cred ca daca puneai mai mult unt, iesea ok. Asa sa procedezi alta data cand ai mere care nu sunt zemoase…
Ai lasat suficient tava la cuptor?
Ieri,”rasfoind” retetele tale,am hotarat dintr-o data sa fac si eu placinta asta grozava si interesanta.
Este f.f.f.buna.Grozava,mmmm .
Nota 10 cu felicitari.Anca
Anca, ma bucur ca ti-a placut, e minunata, intr-adevar! Pup!
edith mi-a iesit super si prajitura aceasta! ( ca si tortul cu mandarine) . Poti detalia putin varianta cu branza dulce si stafide?Doar branza dulce alestecta cu stafide sau mai e ceva? Multumesc pentru retetele minunate!
Ma bucur ca ti-a placut si asta.
Pt varianta cu branza:
amesteci branza dulce cu oua, stafide, zahar, coaja de lamaie, vanilie (ca la o placinta cu br dulce).
Pui amestecul de gris, unt, un strat de branza, amestec gris, unt, branza, iar deasupra putin unt cubulete. Branza tb sa fie mai zemoasa, sa nu fie uscata. Daca e mai uscata mai pui cateva lg de lapte.
Sa imi zici cum ti-a placut 🙂
Am incercat si eu aceasta reteta. A iesit super. Mersi de postare 😀
Andreea, cu placere! Ma bucur ca ti-a placut!
Te mai astept! 🙂
Buna, Edith. Imi place foarte mult cum arata prajitura postata de tine si as vrea sa o fac si eu astazi numai ca nu am nuca in casa, pot s-o inlocuiesc cu alune. Crezi ca ar iesi la fel de buna sau ma sfatuiesti sa aman momentul pentru atunci cand voi avea nuca?
Liliana, eu nu ma omor dupa alune, asa ca daca ar fi dupa mine, as astepta sa fac cu nuci. Faci un drum rapid in piata 😉
Daca insa iti plac alunele, poti incerca 🙂
OK,m-am hotarat, nu am sa fac cu alune, voi astepta pana maine sa merg la tara si sa-mi aduc, pentru ca vreau sa-mi iasa asa buna, cum o lauzi tu si celelalte fete. Bine, asta cu putin noroc. Multumesc mult de sfat
Liliana, eu zic ca asa e cel mai bine 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut…
Buna Edith,
La prajitura asta eu i-as spune “Prajitura Pinochio” pentru ca este ca in povestea lui Pinochio, cand a ajuns in tara lenesilor si a fost servit cu paine: o farfurie de faina, o cana de apa si apoi cu burta la foc … sa se faca painea. 🙂
Am facut azi dimineata aceasta prajitura, printre activitatile de pregatire a micului dejun, spunandu-mi ca nu risc prea mult in cazul in care nu iesa bine, nici macar timpul.
A iesit o prajitura buna, potrivita pentru copiii mei. Sunt foarte multumita de reteta, incantata de modul de preparare ;)…
Multumesc pentru ea, pentru sfaturi si alte retete pe care le-am facut in decursul timpului inspirandu-ma din retetele tale.
Mult succes in continuare si multe retete gustoase.
Iulia I.
Buna Iulia! Haha, ce m-ai amuzat cu prajitura Pinochio 🙂
Ma bucur ca ti-a placut placinta dar imi pare rau ca te-ai indoit de reusita ei.. 🙁 Ai incercat ceva de la mine si nu ti-a iesit?
Te mai astept! 🙂
Buna Edith, merele rase sau cu coaja? vreau sa ac prajitura in weekend
Buna Laura, merele se rad cu coaja cu tot (nu se curata inainte).
Spor, sa-mi spui cum ti-a placut 😉
Prajitura a iesit foarte buna, sigur o voi repeta!
ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂
te mai astept!
Astazi am descoperit reteta si am facut o varianta cu multa nuca. Este delicioasa! Multumesc pentru reteta 🙂
Christina, cu placere, ma bucur ca ti-a placut.
Te mai astept! 🙂
am incercat si eu reteta, e super super. Un singur minus i-am gasit – titlul, e mult prea simplu pt asa o bunatate 🙂 absolut delicioasa
:)) ce haioasa esti!!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
este foarte interesanta reteta si cred ca are un gust foarte bun…
Am, citit reteta si vreau sa o incerc neaparat, mi se pare f gustoasa.
Scrie-mi te rog, daca in afara de mere pot sa folosecs si alte fructe sau chiar si legume. Mu;tumesc
Lilia, mai merge facuta cu dovleac, insa nu va fi la fel de buna ca cea cu mere (cel putin asta este parerea mea..).
Cu legume nu am incercat, insa va trebui scos zaharul din compozitia pentru foi si nu stiu ce va iesi..
a venit frigul si ne tine in casa.in lipsa de ocupatie ce poti sa faci decat sa intri pe net si uite ai ajuns si la retete.decat sa stai mai bine i-ti ocupi timpul cu pu putina bucatareala eu una asta fac de 4 ani.de cand aqm dat de blogul tau EXTRAORDINAR si altele.aseara am facut reteta asta itru-cat toata lumea a inceput sa tina post si a iesit demential de buna ,nu a mai ramas decat trei feliute pe care ne-am batut astazi.te-as ruga sa-mi spui daca merge inlocuit marul cu gemul de prune?daca da,ce ar trebui sa mai adaug ca sa aiba grisul cu ce sa se igroase? multumesc anticipat si SPOR LA BUCATARIT.CREMONA
Cremona, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! 🙂
Ma bucur tare ca ti-a placut placinta, intr-adevar este tare buna.
Nu am facut cu gem de prune in loc de mere. Insa nu cred ca iese ok, pentru ca gemul nu va avea linchidul necesar sa “gateasca” grisul, iar acesta va ramane crud. Nu cred ca adaugarea de apa la gem ar putea rezolva problema.. Poti incerca eventual sa faci 1/3 din cantitate intr-o tava de chec si vezi ce iese (ca sa nu strici multe ingrediente).
te mai astept! 🙂
am sa incerc si eu sa o fac cred ca e foarte buna mie imi plac merele si nucile un an nou cu bucuri si sanatate
Elena, e una din preferatele mele. Sper sa-ti placa si tie.
La multi ani!
Draga Edith,
Am incercat aseara aceasta reteta minunata, dar am intampinat cateva probleme si ma gandeam ca ai putea sa ma ajuti. Gustul e minunat dar placinta a iesit umeda 🙂 scuze de termen, dar nu gasesc unul mai bun. Am pus ingredientele dupa reteta (mentionez ca grisului pe care l-am folosit a fost instant) si am tinut tava la cuptor o ora si 5 minute la 350 de grade fahrenheit care ar fi cam 180 celsius. Placinta a iesit grozav de frumoasa, inalta de aproape 3 degete si buna la gust dar foarte moale, umeda iar merele de deasupra erau inca un pic spre crude.
Unde am gresit? Imi place reteta grozav, dar am o banuiala ca textura care am obtinut-o eu nu e cea corecta. Inainte de a ma apuca de experimente in care sa schimb temperatura, cantinatea de mere, marimea tavii, felul de gris, cantinatea de margarina (O Doamne!cate variabile! :))) ma gandeam ca poate imi poti da tu cateva sfaturi.
Multumesc pentru o minunata reteta si anticipat pentru timpul acordat.
Alexandra
Alexandra, imi pare rau ca ti-a iezsit zemoasa. Daca ai respectat intocmai cantitatile, ingredientele si pasii explicati, chiar nu imi dau seama ce s-a intamplat. Poate din cauza grisului instant sa fie.. Sincer nu am incercat niciodata acest gen de gris. Incearca sa faci 1/2 de reteta cu gris normal intr-o tava mai mica. Si vezi ce obtii. 🙂 Oricum ea este usor umeda, nu este foarte uscata..
Daca nu tii post, fa-o cu unt, este mai sanatoasa 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
GENIALA! Pe cat este de simpla, pe atat este de gustoasa!
Madalina, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Mi-a placut la nebunie! Iti urmaresc cu interes blogul si de cand l-am descoperit petrec mai mult (si mai placut) timp in bucatarie :)) Keep up the good work!
Buna Edith,
Cele doua plicuri de zahar vanilat le punem in amestecul uscat (faina, zahar, gris)? M-am tot uitat si nu am vazut specificat, poate nu vad eu bine 🙂
Mersi,
Adina
Buna Adina, da pliculetele de zahar vanilat se pun si ele impreuna cu zaharul, in amestecul uscat 🙂
A iesit super buna placinta si acum o fac din nou pentru masa de Craciun 🙂
Multumesc pentru reteta si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!
Ma bucur mult ca ti-a placut 🙂
Sarbatori fericite!
am incercat reteta…suuuuper ! ne-am batut pe ea !
Dana, ma bucur ca v-a placut 🙂
Cineva a inlocuit faina cu fulgi de ovaz si a iesit bine! o sa incerc si eu sa o fac
Iuliana, probabil i-a macinat in robotul de bucatarie cumva… Altfel se va faramita foarte tare la feliere. Placinta nu are destul lichid sa ii inmoaie.
Sa ne spui si noua cum ti-a iesit 🙂
O am in cuptor. Sa vedem. Aparent delicioasa!!
Te astept cu impresii 🙂
Am incercat si eu astazi prajitura. este fff buna si incredibil de simplu de facut. Am redus cantitatea de zahar cam cu o treime, dar si asa a iesit destul de dulce. data viitoare o sa pun mai putin zahar. in rest, no comment….delicioasa 🙂
Dana, ma bucur ca ti-a placut.
Mie nu mi se pare dulce, poate ai avut tu merele dulci sau preferi deserturile mai putin dulci. 🙂
Delicioasa!!! Am facut-o acum cativa ani dintr-o revista Practic , dar nu mai gaseam revista. Noroc de tine Edith . Ai un site minunat cu multe retete delicioase. Love you!
Ma bucur ca ai regasit-o si sper ca retetele ce le incerci de la mine sa fie pe placul tau.
Te mai astept! 🙂
Edith as încerca sa așez prăjitura intr-un singur strat de blat și un singur strat de mere…Cum îmi sugerezi sa fac aranjamentul pe straturi în tava? A și încă ceva prima data când am facut-o mi-a ieșit f. buna însă s-a cam lipit de fundul tăvii…???
Alex, incearca sa pui hartie de copt pe fundul tavii. Sau fa-o intr-o tava antiaderenta.
Deci vrei sa pui gris, mere, gris, nuca? Pai fa-le asa, cu unt intre straturi… Nu am facut asa niciodata si nu stiu sa-ti soun cum iese, din pacate.
Nu Edith, vreau sa pun gris, mere și apoi nuca, câte un strat de fiecare…mie însă îmi da dureri de cap sa pun margarina intre straturi….sa pun intre fiecare sau….?
Pune peste gris si peste mere. O vrei de post neaparat? Atunci poate incerci sa o faci cu unt de cocos, e mai recomandat decat margarina. 🙂
Am incercat ambele variante: si de post si de dulce. O reteta minunata, simpla si foarte gustoasa! Nu ma puteam opri din mancat la cea cu unt! Multumesc iar si iar!
Cu mult drag! 🙂
Si noua ne place mult si chiar n-am mai facut-o de mult.. E cazul 🙂
Astazi am facut placinta aceasta pentru copii de la serviciu,o fac pentru a treia sau a patra oara, si a iesit parca mai bine ca niciodata,excelenta reteta,explicatiile clare,rezultatul delicios. Multumim inca o data, atat tie cat si mamei tale.
Ane, ma bucur tare ca va place 🙂
Poate incerci si placinta asta, care se face si mai rapid: https://www.edithskitchen.ro/prajitura-cu-mere-si-scortisoara/
Am incercat-o imediat dupa postare dar parca ne place mai mult varianta aceasta, multumesc totusi pentru sugestie.
da, este mai buna. are si nuca.. 🙂
Buna,Edith.Spune-mi te rog,pentru varianta cu branza,cam cata branza trebuie la cantitatea asta de “aluat” ? Ai incercat si cu bostan? cum iese ? Multumesc,Anca.
Anca, sincer, nu mai retin exact cat foloseam, probabil undeva la 800 g- 1 kg.
Recomand sa pui si 200 g smantana nu foarte tare (din cea mai putin vascoasa) si 2-3 oua in compozitia de branza, coaja de lamaie, vanilie, stafide, ca la placinta clasica… 🙂
Multumesc mult pentru reteta! A iesit tare buna 😘😘😘
Am mai facut-o de cateva ori si imi place mult.
Madalina, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Este vreun motiv anume pentru care merele nu se fierb? Eu am mere gata pregatite pentru iarna pentru placinta, oare ar merge la prajitura aceasta? Mutumesc de raspuns!
Mira, cred ca le poti folosi si fierte.
Cand sunt crude, ele mai lasa zeama la copt si hidrateaza grisul.