prajitura-cu-mere-si-scortisoara

Imi place placinta cu mere, insa numai la gandul ca trebuie sa calesc merele,

sa fac aluatul pentru foi (fie ca il intind fie ca nu), ma descurajeaza in a porni la treaba.

Prajitura de asta are exact gustul unei placinte cu mere, insa se face mult, mult mai repede.

Va spun cum mana pe inima ca este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in ultima vreme.

Unde mai pui ca este si o prajitura de post.

Cantitatile aui fost masurate cu o cana normala de 250 ml. Masurati toate ingredientele cu aceeasi cana.

Ne trebuie:

2 cani de mere rase (cca 4 mere)

1 cana de zahar (cca 250 g) – eu am folosit 220 g zahar brun

1/2 cana ulei

zeama de la o portocala mare

2 si 1/2 cani faina cerunta (cca 420 g)

1 plic praf de copt (10 g)

2 lingurite scortisoara

un varf de lingurita de sare

100 g stafide

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Amestecam intr-un bol potrivit merele rase (eu le-am curatat de coaja pentru ca aveau coaja mai tare), cu uleiul,

zaharul si zeama de portocala.

Intr-un bol mare cernem faina amestecata cu praful de copt, sarea si scortisoara.

Adaugam peste faina compozitia de mere si omogenizam bine. Adaugam apoi stafidele.

compozitie-prajitura

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

prajitura-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 35 minute (faceti testul scobitorii).

Cand se raceste, o putem pudra cu zahar. Eu am pudrat-o cu model  😛

Daca o pudrati in intregime cu zahar, recomand sa mai reduceti cantitatea de zahar din compozitie.

Tare buna si aromata si pufoasa si se termina imediat! :))

Musai sa o incercati!

Enjoy!

prajitura-cu-mere-si-scortisoara-1