Inca de cand facea emisiunile tv si salivam la preparatele lui
mi-am dorit sa incerc una din savuroasele lui retetete. Sper sa mai urmeze si altele…
Reteta Radu Anton Roman
Ne trebuie:
700 g crap (a avut eu)
5-6 cepe mari
100 ml vin alb
o cutie mare de rosii in bulion
(sau 5-6 rosii proaspete mari)
ulei
sare, piper (boabe)
2 foi dafin
1 lingura de bulion
1 lgt de zahar
Fata de reteta originala a lui R. A Roman, am eliminat patrunjelul si am pus o lgt de zahar
(eu la toate sosurile pe baza de rosii/bulion pun putin zahar)
Cum se face:
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, la foc mic.
Cand devine sticloasa punem ceapa intr-o tava, desupra punem crapul taiat bucati.
Punem sare, piper boabe.
Se taie rosiile felii si se pun si ele in tava (eu am pus o cutie mare cu rosii in bulion), bulionul,
zaharul, foile de dafin, turnam si vinul peste si dam la cuptor pt cca o ora.
Cand e gata, se poate pune patrunjel (eu nu am pus).
Este o nebunie de plachie, trebuie incercata…
“Nici o zi fara peste!”Nu-i asa?
Imi place tare mult reteta…o voi incerca cu sigurantza!!!!!
Hmm ce bine ar fi, tartoras sa papam peste in fiecare zi..
Sigur o sa-ti placa, e delicioasa 🙂
Edith, mi-ai facut pofta 🙂 DIn pacate eu nu am mai cumparat peste cam de multisor, iar crap nici atat. Am insa un calcan in congelator pe care ma gandesc sa il gatesc ca tine. Oare o merge?
Bunny, sincera sa fiu nu am mancat calcan, dar cred ca merge cu orice fel de peste (atata vreme cat nu esti specialist in degustarea mancarurilor 😛 ). Sper sa-ti placa, ca e buna rau! 🙂
Cat am cautat o reteta de plachie pe gustul meu.. si in sfarsit am dat peste asta. Am incercat-o si vreau sa-ti spun ca este bestiala! Exact cum mancam la mama acasa!
Multumesc! Sigur o sa mai incerc si alte retete de la tine!
Zi buna!
avand in vedere ca imi place extraordinar de mult pestele, am instaurat in urma cu ceva vreme ziua de peste si aceasta este joia :)) a treia reteta de peste de pe site-ul tau pe care o incerc si a iesit super. am vazut ca este a lui radu anton roman pe care il respect foarte mult. pacat ca nu mai este sa ne prezinte minunatele retete, dar uite ca datorita tie, pt ca ai prezentat reteta pas cu pas, am reusit sa fac si eu plachie 😀 am facut cu somn ca decat asta aveam prin congelator, dar a oricum a iesit super 🙂 un pupic din oltenia! 🙂
A treia si sper nu ultima :))
Nu avea cum sa nu-ti placa, cred ca nu ai cum sa dai gres cu retetele lui R A Roman.
We-end fain! Pup u back!
Azi pentru ca a fost dezlegare la peste am facut plachie de crap 🙂 o bunatate…nu am pus piper boabe pentru ca eu il detest in mancare, nici macar la varza calita nu pun..a iesit de minune!!!
multumesc pentru reteta
Mihaela, cu multa placere. Ma bucur tare ca ti-a plauct minunatia asta 🙂
Te mai astept cu drag! 🙂
i-am si facut o poza chiar inainte de a incepe sa mancam 🙂
http://www.facebook.com/photo.php?pid=663254&l=5800ba5a73&id=100000111374275
Astazi voi incerca si eu aceasta reteta, o sa va las un coment ulterior :d Am musafiri la masa in seara asta, o sa va transmit parerea lor , sper sa fie una pozitiva.
Edith, trg posteaza un buton de cautare pe blog la vedere, eu nu-l vad.
Sigur o sa le placa invitatilor. Retetele lui Radu Anton Roman nu dau gres 🙂
Bara de cautare este sus de tot in stanga, pe bara de la blogger 🙂