plachiecrap2 - PLACHIE DE CRAP
Este prima data cand incerc o reteta a maestrului… insa nu m-a dezamagit.
Inca de cand facea emisiunile tv si salivam la preparatele lui
mi-am dorit sa incerc una din savuroasele lui retetete. Sper sa mai urmeze si altele…

                                                                                                                                                                                                                        Reteta Radu Anton Roman 
Ne trebuie:
700 g crap (a avut eu)
5-6 cepe mari
100 ml vin alb
o cutie mare de rosii in bulion
(sau 5-6 rosii proaspete mari)
ulei
sare, piper (boabe)
2 foi dafin
1 lingura de bulion
1 lgt de zahar

Fata de reteta originala a lui R. A Roman, am eliminat patrunjelul si am pus o lgt de zahar

(eu la toate sosurile pe baza de rosii/bulion pun putin zahar)

Cum se face:
Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in ulei, la foc mic.

IMGP3860 1 - PLACHIE DE CRAP

Cand devine sticloasa punem ceapa intr-o tava, desupra punem crapul taiat bucati.
Punem sare, piper boabe.
Se taie rosiile felii si se pun si ele in tava (eu am pus o cutie mare cu rosii in bulion), bulionul,
zaharul, foile de dafin, turnam si vinul peste si dam la cuptor pt cca o ora.

IMGP3864 1 - PLACHIE DE CRAP

Cand e gata, se poate pune patrunjel (eu nu am pus).
Este o nebunie de plachie, trebuie incercata…

plachiecrap1 - PLACHIE DE CRAP