Inca odata pizza la tigaie. De ce? Pentru ca m-am indragostit de ea! Se face atat de repede si este atat de buna
incat oricand este o solutie la indemana. Foarte utila si pentru cei care nu au cuptor insa vor sa manance pizza home-made.
Imi place mult pizza rustica, cu ceapa si adrei, o consider una din combinatiile cele mai reusite (dupa gustul meu).
O alta varianta a acestei pizza este pizza cu leurda.
Ne trebuie:
Pentru aluat:
1 ou
3 linguri iaurt
1,5 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
7 linguri faina
un cubulet de unt pentru uns tigaia
Pentru topping:
sos de rosii din conserva Sun Food (sau ketchup)
oregano/busuioc (dupa preferinte)
1/3 ardei gras
1/3 ceapa uscata
cateva felii de mezel la alegere (optional)
5-6 linguri mozzarella rasa (sau cascaval)
oregano uscat
– cantitati pentru o pizza de cca 28 cm –
Ca baza am folosit o conserva de rosii decojite cuburi de la Sun Food 100% conserve sanatoase.
Cum se face:
Aluatul:
Batem oul cu iaurtul si uleiul si adaugam faina amestecata anterior cu sare, zahar si praful de copt.
Omogenizam bine. Vom obtine un aluat moale si lipicios.
Ungem o tigaie mare (la care ne asiguram ca avem si capac pe masura) cu unt si punem aluatul pentru blat,
intinzandu-l bine cu dosul lingurii. Asta este partea cea mai migaloasa.
Puteti intinde aluatul mai subtire, si obtineti o pizza mai mare in diamentru.
Daca nu aveti tigaie mare, impartiti aluatul in 2 si faceti 2 pizza.
Punem sosul de rosii peste aluat (eu l-am pasat putin cu blenderul vertical), oregano, ardeiul si ceapa taiate solzi,
felii de mezel (daca folositi). iar deasupra punem mozzarella rasa.
Punem capacul si dam drumul la foc, la ochiul mare de la aragaz, dat la minim. NU ridicam capacul timp de 10 minute.
Dupa 10 minute, ridicam usor cu o paleta blatul pentru a vedea daca este prea rumen sau nu.
Eu l-am mai lasat 1-2 minute in plus, in functie de cum va place.
(Daca la aragazul vostru, flacara data la minim este mare, ridicati capacul si verificati dupa cca 8 minute.
Este posibil sa se arda daca o lasati 10 minute.)
Asta-i tot! Rasturnam pizza pe un platou si o feliem.
Tare, tare buna!
Enjoy!
Desi am avut emotii, deoarece am avut musafiri, pana am gustat-o ….A FOST FOARTE BUNA!!!! Imi plac retetele rapide si gustoase!!! Musafirii au fost foarte multumiti, desi cand le-am zis ca o sa ii servesc cu pizza la tigaie…..
Alina, ma bucur tare ca ti-a placut si ai avut succes cu ea.
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 😉
Pizza asta face furori pe facebook! Oare o pot face cu faina fara gluten pt piticii mei?!
Angi, am observat ca ieri am avut cateva sute de vizite pe ea :))) Oare de la cine a plecat totul? 🙂
Nu am incercat-o fara gluten, din pacate.. Insa, merita sa incerci si poate merge totusi. Ce fel de faina vrei sa folosesti?
Astept sa-mi spui si mie 🙂
Paraschiva Eliza a postat reteta pe facebook ( Lixandroiu ) : 🙂
https://www.facebook.com/lixandroiu.eliza?fref=nf
https://www.facebook.com/groups/266530976719413/search/?query=pizza
Multumesc ca mi-ai spus, Simona. Si multumesc Elizei 🙂
Stii dimineata de sambata cand ai frigiderul aproape gol si o felie mica de paine? 🙂 Well, ti-e prea lene sa mergi la piata la ora 10, dar nu destul de lene incat sa nu incerci o pizza rapida in noile tigai Delimano cadou de la mama soacra. :)) O idee geniala marca Edith pentru care am primit felicitari. 🙂 Asa ca ma simt datoare sa-ti multumesc! 🙂
Laura, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Draga mea, mai e nevoie sa-ti laud opera ? Daaaa, e nevoie pentru ca arata de te ia cu leşin de la stomac. Ma omori cu pozele tale. Poza ca poza, dar preparatul e trasnet. 🙂
Nu e nevoie, nu e nevoie! :)) Pizza ta e mortala, saru’mana inca odata!
Am postat prima data o pizza cu leurda, si ti-am multumit acolo, sa stii! 😛
https://www.edithskitchen.ro/pizza-la-tigaie-cu-leurda/
Nu știu care e problema dar la mine după 5 minute se arde partea de jos dar la suprafață rămâne necoapta.
Ioana, incearca pe un ochi mai mic, posibil ca ochiul mare de la aragazul tau sa fie prea puternic chiar si la minim (banuiesc ca il dai la minim…).
Din greseala am pus cantitati duble de sare si zahar asa ca am dublat toate cantitatile si am facut 2 pizza, a iesit foarte buna, abia astept sa am musafiri la masa:)
Anca, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Draga mea, am incercat si eu aceasta reteta si a iesit o pizza absolut delicioasa!!! Imi place ca se face foarte repede:D si…pe caldurile din perioada asta, chiar nu mai am chef de aprins cuptorul. Din cate variante de pizza rapide am incercat (toate la cuptor), aceasta mi se pare cea mai buna!
Iti multumesc pentru retetele minunate cu care ne incanti! Pupici, o zi frumoasa!
Andreea, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept cu impresii cand mai incerci ceva 🙂
Crezi ca ar merge si fara praf de copt? Dar fara sare si zahar? Sau un inlocuitor? (Sa poata papa si un bebe) eventual cu faina de ovaz sau in dry cooker?
Cristina, nu am facut fara praf de copt, deci nu stiu sa-ti spun cum iese, dar poti incerca. fara zahar si sare cu siguranta merge. Cred ca merge in dry cooker, de ce nu? 🙂
Este foarte delicioasă, desigur toppingul poate fi înlocuit,mulțumesc pentru rețetă, o prepar zilnic 🙂
Ma bucur ca ti-a placut!
Sigur, toppingul este la alegere 🙂
Recomand folosirea unei tigai de fonta sau cu fund dublu.
Am incercat-o in varianta baby-friendly si a iesit grozava! Multumim pentru idei!
ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept! 🙂