pizza-la-tigaie-cu-ardei-si-ceapa-1

Inca odata pizza la tigaie. De ce? Pentru ca m-am indragostit de ea! Se face atat de repede si este atat de buna

incat oricand este o solutie la indemana. Foarte utila si pentru cei care nu au cuptor insa vor sa manance pizza home-made.

Imi place mult pizza rustica, cu ceapa si adrei, o consider una din combinatiile cele mai reusite (dupa gustul meu).

O alta varianta a acestei pizza este pizza cu leurda.

Ne trebuie:

Pentru aluat:

1 ou

3 linguri iaurt

1,5 linguri ulei

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

7 linguri faina

un cubulet de unt pentru uns tigaia

Pentru topping:

sos de rosii din conserva Sun Food (sau ketchup)

oregano/busuioc (dupa preferinte)

1/3 ardei gras

1/3 ceapa uscata

cateva felii de mezel la alegere (optional)

5-6 linguri mozzarella rasa (sau cascaval)

oregano uscat

– cantitati pentru o pizza de cca 28 cm –

Ca baza am folosit o conserva de rosii decojite cuburi de la Sun Food 100% conserve sanatoase.

conserve rosii Sun Food

Cum se face:

Aluatul:

Batem oul cu iaurtul si uleiul si adaugam faina amestecata anterior cu sare, zahar si praful de copt.

Omogenizam bine. Vom obtine un aluat moale si lipicios.

Ungem o tigaie mare (la care ne asiguram ca avem si capac pe masura) cu unt si punem aluatul pentru blat,

intinzandu-l bine cu dosul lingurii. Asta este partea cea mai migaloasa.

Puteti intinde aluatul mai subtire, si obtineti o pizza mai mare in diamentru.

Daca nu aveti tigaie mare, impartiti aluatul in 2 si faceti 2 pizza.

Punem sosul de rosii peste aluat (eu l-am pasat putin cu blenderul vertical),  oregano, ardeiul si ceapa taiate solzi,

felii de mezel (daca folositi). iar deasupra punem mozzarella rasa.

pizza-in-tigaie

Punem capacul si dam drumul la foc, la  ochiul mare de la aragaz, dat la minim.  NU ridicam capacul timp de 10 minute.

Dupa 10 minute, ridicam usor cu o paleta blatul pentru a vedea daca este prea rumen sau nu.

Eu l-am mai lasat 1-2 minute in plus, in functie de cum va place.

(Daca la aragazul vostru, flacara data la minim este mare, ridicati capacul si verificati dupa cca 8 minute.

Este posibil sa se arda daca o lasati 10 minute.)

Asta-i tot! Rasturnam pizza pe un platou si o feliem.

Tare, tare buna!

Enjoy!

pizza-la-tigaie-cu-ardei-si-ceapa