Astazi avem din nou o reteta Dukan, o pizza Dukan ce poate fi consumata si de catre cei
care nu tin dieta, insa vor sa manance o pizza fara remuscari.
Toppingul poate diferi, in functie de preferite. Cu topingul de fata, se poate consuma incepand din croaziera
si in zilele de PP cand avem variante mai limitate pentru mese.
Daca adaugati ceva legume, va fi perfecta pentru o zi de PL.
Ne trebuie:
Pentru blat:
1 ou
3 lg tarate ovaz
1 lgt tarate psyllium
1 lg branza proaspata 0,1% grasime (am folosit Lacteea)
1/2 lgt praf usturoi
1/2 lgt drojdie uscata
sare
Pentru topping:
3 oua prepelita
2 lg iaurt (0,1%-2% grasime)
cca 50 g piept de pui afumat
1/4 ceapa uscata/verde
bucati de miez de lapte Delaco 0,1% grasime (optional)
condimente (marar uscat, oregano, busuioc, dupa gust)
Cum se face:
Pieptul de pui afumat l-am luat din Kaufland, de la raionul cu produse cu vanzare asistata.
Il prefer pe acesta decat pe cel ambalat in vid, este mai gustos.
Blatul: Batem spuma albusul, adaugam restul ingredientelor. Intindem compozitia
obtinuta pe hartie de copt, cu ajutorul dosului unei linguri si coacem cca 7-8 minute la cuptorul preincalzit la 180C.
Eu am trasat inainte cu creionul pe hartia de copt, conturul unui castron, pentru a intinde aluatul de pizza perfect rotund.
Scoatem aluatul partial copt si punem deasupra fasii din pieptul de pui, solzi de ceapa, bucatile de “miez de lapte”
apoi turnam peste ele iaurtul amestecat cu ouale de prepelita. Presaram putin marar uscat si piper deasupra
(sau orice alte condimente preferati).
Coacem inca cca 10-15 minute la cuptorul pe care nu l-am oprit intre timp.
Servim cu cateva picaturi de ketchup light (optional, insa e mai buna asa).
Et voila, o pizza dietetica! 🙂
Enjoy!
Yeey!!♥ Abia asteptam o reteta de pizza dietetica! Multumesc foarte mult, abia astept s-o incerc! Maine merg in Kaufland sa vad cam cat costa niste ingrediente ca sa-mi fac planuri in bucatarie pentru saptamana viitoare:))
Multumesc din nou!
Aura, sper sa-ti placa 🙂
Arata asa de bineee, nici nu zici ca-i de dieta. Iar pozele sunt de revista! 🙂
multumeeesc 🙂
Am incercat aseara reteta de pizza, din pacate nu mi-a iesit foarte aspectuoasa, dar a fost super-mega-delicioasa! si cel mai important: se face foarte repede! Azi la micul dejun am incercat clatitele cu piept de pui, si ne-au placut foarte mult. Acum am la cuptor o painica. Astept sa vad cum iese!
Anca, ma bucur ca ti-a placut 🙂 Te mai astept!
E preferata mea si o gatesc cu placere si familiei. Atentie mare la blat, trebuie sa iasa perfect. Noi o servim cu sos picant, acela este preferatul familiei.
Nicoleta, eu nu am avut probleme cu blatul? La ce anume te referi? Cu compozitia de paine Dukan nu prea ai cum sa dai gres, nu este la fel ca atunci cand lucrezi cu aluatul de pizza clasic 🙂
Buna Edith! Vazut, placut, incercat, gustat, devorat. 🙂 Multumesc pentru idee, e un fel de pizza pollo e fromage, preferata mea, exceptionala idee! As dori sa iti pun niste intrebari referitoare la dukan diet, ai putea sa ma ajuti? 😀
Multumesc anticipat,
Matilda
Matilda, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Sigur, daca te pot ajuta, cu placere. Ai citit toate informatiile de pe site-ul http://www.dietadukan.ro? de acolo m-am informat si eu 🙂
Da, ba chiar de mai multe ori, dar totusi imi place sa ma informez bine-bine, sa nu ma inec ca tiganul la mal, cand in sfarsit gasesc o dieta care se potriveste ca o manusa! 🙂
Ce bine arata! Mi-ai facut dor de pizza 🙂
Edith,exceptionala si reteta aceasta,defapt TOATE:DVreau sa te intre ceva,ce fel de hartie de copt folosesti?Mie orice as pune pe ea mi se lipeste,nu o mai suport!Vreau sa fac aceasta pizza dar nu vreau sa mi se lipeasca aluatul si sa se strice toata:((
Cred ca aici am folosit o hartie de la mega image. Insa oricum se lipeste putin, insa se dezilpeste usor. 🙂 Incearca sa il dezlipesti cu o paleta, de jur imprejur, ca sa nu se rupa.
Am incercat-o si eu astazi si pot spune ca este DELICIOASA! 🙂 S-a mancat pe nerasuflate.
Eu am dublat cantitatile pentru blat pentru ca am vrut sa o fac mai mare.
Cristina
Cristina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Arata bine dar nu stiu cat de gustos este cu pieptul de pui afumat, as prefera ca puiul sa fie simplu.
cu puiul simplu nu prea va avea gust, insa poti folosi orice vrei 😉
Pot sa pun aluatul intr-un vas de yena in loc sa il pun pe hartie de copt?Se lipeste de ea asa ca,cu siguranta pe hartie de copt nu fac:/
Nu stiu daca nu cumva se va lipi de vasul de yena… Insa poti incerca. De hartia de copt se poate dezlipi usor.
Chiar daca tii dieta,nu e rea deloc nici asta,exact cum ai zis,fara remuscari.
superrrrrrrrrrrr pizza
Nu am inteles ce facem cu lingura de branza Esquisa pentru topping.
Se intinde pe pizza, pe post de sos. Eu am uitat sa fac asta :)) O sa o scot de la ingrediente. Merci 🙂
A iesit foarteee buna! Imi plac retetele tale, iar pozele sunt absolut superbe!
Multumesc mult! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut, te mai astept! 😉
Ti-a spus cineva pe ziua de azi, cat esti de minunată? Daca nu, iti spun eu: esti mi-nu-na-tă! De mult n-am mâncat asa pizza bună
Eu am uns blatul cu o pasta de rosii fara zahăr , amestecată cu cateva picături de sos iute, fara zahar si el. Iar pe ea am pus pui afumat si putin piept de curcan afumat, plus restul ingredientelor. Blatul e efectiv perfect.
Si am pus-o direct intr-o tavă rotundă, antiaderenta, cu diametrul de 20cm. S-a încadrat perfect.
Acum vine problemă,ca mereu e cate o problemă :)) : cu ce pot inlocui o lg de Tarate de ovăz, astfel incat sa mănânc una întreagă? Cu o lg de Tarate de grâu, o lgt de psyllium? Salvează-ma cumva, ca trebuie sa mănânc una întreagă :)))
In fiecare seara fac cate ceva dulce de la tine. Nu cred ca are nimic, nu? Nu depăsesc decat la amidon poate, dar cu jumate de lg maxim, pe zii. Si nu mereu.
Te pup, minunato! 🙂
Alex :)))) Nu-mi spusese nimeni astazi ca sunt minunata, asa ca a venit la fix! Multumesc :*
Nu cred ca e o tragedie ca depasesti cand si cand cantitatile de tarate/amidon. Atata vreme cat o tii suficient de mult timp, dieta isi face efectul, chiar daca poate putin mai greu. Eu am mancat fructe dupa prima luna de dieta si tot am reusit sa slabesc 18 kg in 5 luni (nu mai spun la nimeni ca le-am pus la loc in 2 ani 🙁 )
La pizza poti inlocui linistita taratele de ovaz cu 1 lg tarate de grau sau 1 lgt de psyllium. 🙂
Bafta!
Edith, cred ca problema a fost ca nu ai tinut-o toata, ca la carte. Eu si iubitul meu am tinut-o, fara sa trisam si vreau sa spun ca nu se pune nimic, deocamdata, iar ce se pune (maxim 1kg pe săptămână), dăm jos joia, in ziua de proteine.
Diferența între acum si inainte de dieta, e ca nu ne mai vine sa mâncăm tîmpenii si rar avem poftă de ceva. Mâncăm la orice ore si cam orice, dar numai cand ne e foame si efectiv cat sa ne potolim foamea. Prajeli nu mâncăm deloc, fast food la fel… Si nu pentru ca ne ferim, dar pur si simplu nu mai intra.
Am o prietena care nu numai ca n-a dus-o la final (etapa de consolidare), dar si trisa mult si in nici o luna, a pus 5kg din cele 10date jos.
Alex, este adevarat ca am mancat fructe dupa prima luna de dieta. Nu am vrut sa renunt la ele, mi se parea prea restricitiva dieta.
Insa, eu nu am tinut toata croaziera, de celelalte etape nici nu poate fi vorba.. Nici macar joia sfanta.. Eu stiu ca astea sunt cauzele pentru care am pus la loc 🙂
Minunata! Maine mai fac una. …. de fapt doua , vrea si sotul. 😉
Super, astept impresii 🙂
Iti multumesc foarte mult pentru retete! Sunt foarte utile! Am incercat pana acum pizza cu pui, checul cu iaurt, biscuitii cu cafea si au iesit foarte bune. De 2 saptamani de cand am inceput dieta, intru zilnic pe site-ul tau.
Ela, cu placere. Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele.
Spor la dieta si te mai astept! 🙂