In ciuda aparentelor, sa stiti ca nu v-am uitat nici pe cei care tineti dieta Dukan, nici pe cei
care vreti sa mancati mai sanatos. Pentru ca nu trebuie neaparat sa tii dieta Dukan ca sa faci aceasta pizza.
Este o alternativa mai dietetica si sanatoasa pentru pizza clasica, care este plina de calorii.
Poate fi consumata inca din Croaziera, chiar si in zilele de PP (ceapa nu este atat de multa..).
O alta reteta de pizza dietetica, Dukan, gasiti aici.
Ne trebuie:
Pentru blat:
2 lg tarate de ovaz
2 lg branza dulce 0,2% grasime
4 oua prepelita
un varf de lingurita drojdie
1/2 lgt xylitol (sau ce indulcitor folositi)
sare
Pentru topping:
1 lg branza dulce 0,2% grasime
1 lg iaurt 0,1% grasime
un varf lingurita praf de usturoi
60 g pastrama de vita (de la Radic am avut eu)
1 fir ceapa verde (sau 1/3 ceapa uscata mica)
3 oua de prepelita
– cantitati pentru o pizza cu cca 17-18 cm diametru –
Cum se face:
Facem blatul: amestecam taratele de ovaz, branza dulce, ouale, drojdia, xylitolul si sarea.
Intindem compositia pe o hartie de copt in tava de la aragaz (eu am trasat un cerc cu ajutorul
unui castron, ca sa fac o forma cat mai rotunda). Coacem la cuptorul preincalzit la
180 C pentru 5 minute. Scoatem blatul de la cuptor, punem pe post de sos branza amestecata
cu iaurtul, bucatele de pastrama de vita, ceapa verde tocata marunt si daca vrem ierburi
uscate dupa gust: busuioc, oregano. Desupra spargem 3 oua de prepelita.
Dam la cuptorul (pe care nu l-am stins intre timp) pentru inca 15 minute.
Enjoy!
arata delicios de imbietor! 🙂
Am facut-o aseara, foarte, foarte buna. Multumesc. Astept cu itneres si alte retete sanatoase, chiar daca nu tin dieta dukan 🙂
Am pregatit-o in seara asta, cu muschi de vita de la Angst. Delicioasa! Multumesc pentru reteta 🙂
foaaarte buna! chiar nu mai stiam ce sa mananc in zilele de PP. Multumeeesc!
mi-a iesit atat de buna!!!!!!!!!
Ana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!