piure de conopida

Cum va spuneam la reteta anterioara, am mancat pestele marinat cu sos de soia

cu piure de conopida. Este minunat, usor si aromat, mai putin calorios decat piureul

de cartofi. Poate fi consumat cu succes si in dieta Dukan.

Pentru a-l consuma in dieta Low Carb, inlocuiti iaurtul cu smantana fermentata grasa si eliminati laptele praf..

Ne trebuie:

450 g conopida congelata (sau cruda)

2 lg cu varf de lapte praf (degresat daca sunteti la dieta)

150 g iaurt  (am folosit Oly probiotic 2%)

sare

1/2 lgt indulcitor (xylitol)

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Punem iaurtul la scurs intr-o sita in care am pus tifon in strat dublu pt cca 1-2 ore.

Fierbem conopida la aburi (asa isi pastreaza cei mai multi nutrienti).

Punem conopida usor racorita in robotul de bucatarie impreuna cu laptele praf, sare, xylitol si iaurt

si mixam bine pana obtinem un piure destul de fin.

Operatiunea o putem face si cu blenderul de mana. Asa vom obtine un piure mult mai fin.

Servim pe post de garnitura la carne preparata in diverse moduri sau ca atare,

pentru ca este foarte gustos si gol.

Daca nu tineti dieta, puteti folosi smantana in loc de iaurt si 1 lg de unt. Va iesi mai savuros.

Enjoy!