Cum va spuneam la reteta anterioara, am mancat pestele marinat cu sos de soia
cu piure de conopida. Este minunat, usor si aromat, mai putin calorios decat piureul
de cartofi. Poate fi consumat cu succes si in dieta Dukan.
Pentru a-l consuma in dieta Low Carb, inlocuiti iaurtul cu smantana fermentata grasa si eliminati laptele praf..
Ne trebuie:
450 g conopida congelata (sau cruda)
2 lg cu varf de lapte praf (degresat daca sunteti la dieta)
150 g iaurt (am folosit Oly probiotic 2%)
sare
1/2 lgt indulcitor (xylitol)
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Punem iaurtul la scurs intr-o sita in care am pus tifon in strat dublu pt cca 1-2 ore.
Fierbem conopida la aburi (asa isi pastreaza cei mai multi nutrienti).
Punem conopida usor racorita in robotul de bucatarie impreuna cu laptele praf, sare, xylitol si iaurt
si mixam bine pana obtinem un piure destul de fin.
Operatiunea o putem face si cu blenderul de mana. Asa vom obtine un piure mult mai fin.
Servim pe post de garnitura la carne preparata in diverse moduri sau ca atare,
pentru ca este foarte gustos si gol.
Daca nu tineti dieta, puteti folosi smantana in loc de iaurt si 1 lg de unt. Va iesi mai savuros.
Enjoy!
Buna Edith, am inceput dieta recent iar blogul tau vine ca o binecuvantare 🙂
Dupa ce te-am descoperit am capatat incredere ca aceasta experienta se va transforma intr-o reusita. Si cum sa nu fie?!…in seara asta la cina ma voi rasfata cu chftelute in sos alb si crema de branza cu lamaie iar maine la PL cu ton marinat si piure de conopida!
O singura intrebare am, vad ca tu ti dieta aceasta de cateva luni bune si as dori sa te intreb ce rezultate ai avand in vedere faptul ca folosesti destul de multe alimente “tolerate” care, spun unii, ar incetini procesul de slabire.
Iti multumesc pt fiecare reteta in parte!
puuup
Eu nu mai tin dukan de ceva vreme. Insa stiu ca sunteti multi care tineti dieta care ma urmariti. Pentru voi mentionez retetele care pot fi consumate si in dieta.
Eu cat am tinut dieta am mancat si alimente tolerate precum si fructe, dupa prima luna de dieta. Am avut un ritm mai lent este drept, insa nu am vrut sa ma privez de multe alimente folositoare organismului.
Bafta cu dieta si pofta mare! 🙂
Eu il fac cu smantana, dar adaug si usturoi zdrobit si zeama de lamaie. Rar mananci ceva mai bun … si se face in doi timpi si trei miscari.
cred ca este bun si cu usturoi 🙂
foooarte bun si aspectuos!
edith, spune-mi, te rog, cum se comporta organismul tau dupa incetarea dietei? ai parcurs toate etapele? mananci normal acum? taratele le mai consumi?
eu am intrerupt dieta, nu am terminat-o.. Nu am tinut toate etapele, din pacate. Manac normal, nu mai consum tarate decat ocazional.
Tare bun o fi.. Trebuie incercat!!!
Ce frumoasa prezentare! Imi place conopida, si in piure cred ca e grozava 😉
Ti-am descoperit blogul urmarind o poza de pe weheartit.com Tare bine-mi pare ca l-am gasit ca-i asa frumos. Am vazut deja cateva retete interesante pe care vreau si eu sa le incerc. Asta-i una dintre ele.
Ca sa nu mai zic ca-mi plac asa mult pozele realizate pentru blog.
()__() pupici si imbratisari
(> – < )
( u u ) Andreea @ blograndeea.blogspot.ro
Andreea, ma bucur ca iti plac pozele mele. Sper sa iti placa ce incerci 🙂
Te mai astept! 🙂
Minunat piure de conopida! Cu blenderul manual iese de o finete extra!
da, iese mult mai fin, am spus si in reteta 🙂
Esti minunata iti multumim pt retete.
Multumesc, Luana! Cu mult drag! 🙂
Edith, e musai xylitolul? Adică trebuie să iasă dulce??
Oana, nu e obligatoriu, fireste. Mie imi place dulceag. Nu iese dulce 🙂