piperchi
Piperchi este o mancare macedoneana pe care am vazut-o intr-o emisiune TV.
Combinatia de ingrediente a fost exact pe placul meu si am incercat-o.
A fost foaaaarte buna.
Ne trebuie:
3 ardei rosii (mari si mai carnosi)
3-4 rosii (sau o cutie mica de rosii in bulion)
5-6 catei mari de usturoi
200 g telemea de oaie
ardei iute/boia (optional)
ulei
sare, piper
Cum se face:
Se taie ardeii cuburi mai mari, si se pun la calit in 3-4 linguri de ulei.
Se lasa tigaia acoperita sa se inmoaie, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand ardeii se inmoaie putin punem peste rosiile (eu am pus o cutie de rosii in bulion)
si le lasam sa fiarba acoperit cca 10 minute.
Apoi pune usturoiul si mai fierbem 5 min, dupa care adaugam branza rasa/sfaramata
si potrivim de sare (in functie de cat e de sarata branza mai adaugam sau nu).
Nu este o mancarica foarte aspectuoasa, insa este foarte, foarte buna.
Se poate servi si calda si rece.