Asa cum am promis, revin cu retete de post.
Pilaful cu ciuperci este tare bun iar in post este una din ideile salvatoare.
Ne trebuie:
orez
ceapa
ciuperci
patrunjel
ulei
sare, piper
Cantitatile le pun din ochi, in functie de cate persoane sunt la masa.Cum se face:
Se caleste ceapa taiata marunt in 2-3 linguri de ulei de masline.
Se pun peste ciupercile taiate felii si se lasa la calit cca 10 minute, amestecand din cand in cand.

Punem orezul peste, mai amestecam de 2-3 ori (sa se caleasca si el putin)

apoi punem apa (sau supa de legume/delikat – ca sa fie de post).

Eu am pus din ochi dar la orez in general se pun 3 masuri de apa la o masura de orez.
Daca vreti ca orezul sa iasa mai apos, puneti putin mai multa apa.
Il mai lasam sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand pana ce orezul este fiert (cca 15 minute).

La sfarsit punem patrunjelul tocat marunt. Papid si delicios! Uite asa in cateva minute avem pilaf cu ciuperci.