Prin meotoda asta de marinare friptura are un gust miunat, poate fi facuta la cuptor sau la gratar.
Simpluu de tot dar extrem de gustos.
piept de porc
(am avut 4 bucati cca 700 g)pt marinata:
1 capatana de usturoi
3-4 linguri de ulei de masline
3-4 linguri de apa
1 lingurita de boia iute
cimbru
sare, piperCum se face:
amestecam totul astfel ca bucatile de carne sa fie uniform acoperite de marinata.
Punem totul intr-un recipient etans si dam la frigider pentru cateva ore
(de preferat de seara pana dimineata, sa aiba timp sa se intrepatrunda aromele).
A doua zi, am pus bucatile de carne intr-o punga pentru cuptor,
am facut cateva gauri cuvarful cutitului in punga
si am dat la cuptorul incins pt cca o ora (in functie de cuptor).
In ultimele 15-20 de minute am taiat punga cca 20 cm si am dat din nou la cuptor.
Puteti sa pensulati carnea cu uleiul scurs de la ele in punga pentru un aspect mai rumen.
Ies o minunatie!
Nu prea mancam carne de porc, dar din cand in cand mai mancam
cate o chestie d-asta nesanatoasa si gustoaaasa…
Imi ploua-n gura…mmmmmmmm…..inghit in sec, de mi-ai facut …. 😉
Te pup !
Nesanatoasa….mmmmmmmm…dar as manca vreo 2 bucati. Super reteta. Te pup !
Daaa e buna rau, Ginuca, dar tare nesanatoasa si calorioasa 😛
Te pup!
O super idee!si cred f.f. gustoasa!ma incinta!stii tu vorba aia:Cea mai buna pasare e porcul!ha,ha,!fac si eu!sper ca se inmoaie bine,ca restul e grozav!
Mariana, iese tare bun. Marinata asta ii da arome dar de inmuiat nu cred ca inmoaie carnea. Oricum au fost fragede.
Sper sa-ti placa dc incerci!
Draga Edith
nu se topeste punga??????????
Multumesc Mimi
Mimi, nu se topeste 🙂 Exista pungi speciale pentru cuptor. Le gasesti in orice supermarket in zona de saci/pungi de plastic/hartie de copt.
Incearca-le ca sunt super. Nu mai trebuie sa pui ulei la friptura 🙂
Multumesc Edith,
Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa-ti dea ce are El mai bun. Ma ajuta mult saitul tau . N-am crezut ca o sa-mi raspunzi asa de rapid(sau chiar de loc). Esti o tipa super. Continua pentru ca esti o binecuvintare atit pentru cei din casa ta cit si pentru ceilalti. Continua ce ai inceput si-ti doresc mult succes. Multumesc pentru munca ta pe care ne-o impartasesti si noua. Dumnezeu sa te binecuvinteze
Mimi
Mimi, cu multa placere si iti multumesc frumos petru cuvintele tale frumoase!
Oricand mai ai o nedumerire la vreo reteta, aici sunt (ca doar d-aia am facut blogul, sa mai invatam una alta, si eu si voi).
Sper ca ti-a placut pieptul de pui daca l-ai incercat. 🙂
Spor la treaba si te mai astept!
O zi frumoasa sa ai! 🙂