Trebuie sa recunoastem ca din cand in cand tuturor ni se face pofta de o friptura de porc,
iar atunci cand are si putina grasime… parca e si mai buna.
Prin meotoda asta de marinare friptura are un gust miunat, poate fi facuta la cuptor sau la gratar.
Simpluu de tot dar extrem de gustos.
Ne trebuie:
piept de porc
(am avut 4 bucati cca 700 g)pt marinata:
1 capatana de usturoi
3-4 linguri de ulei de masline
3-4 linguri de apa
1 lingurita de boia iute
cimbru
sare, piperCum se face:

Mai intai facem marinata.
Pisam usturoiul, si il amestecam cu restul ingredientelor.Punem bucatile de piept de porc (bine impanate cu grasime…) in marinata si
amestecam totul astfel ca bucatile de carne sa fie uniform acoperite de marinata.

Punem totul intr-un recipient etans si dam la frigider pentru cateva ore
(de preferat de seara pana dimineata, sa aiba timp sa se intrepatrunda aromele).
A doua zi, am pus bucatile de carne intr-o punga pentru cuptor,

am facut cateva gauri cuvarful cutitului in punga
si am dat la cuptorul incins pt cca o ora (in functie de cuptor).
In ultimele 15-20 de minute am taiat punga cca 20 cm si am dat din nou la cuptor.
Puteti sa pensulati carnea cu uleiul scurs de la ele in punga pentru un aspect mai rumen.

Ies o minunatie!
Nu prea mancam carne de porc, dar din cand in cand mai mancam
cate o chestie d-asta nesanatoasa si gustoaaasa…