O idee interesanta de preparare a pestelui, rapida, si are avantajul ca e facut la cuptor
dar totusi obtii crusta ca la cel prajit. Am facut mici modificari fata de reteta originala.
Reteta Mona
Ne trebuie:
700g file de peste
zeama de la o lamaie
1 lgt de mustar,
½ lgt pasta de ardei iute
3-4 linguri ulei de masline
2 linguri de pesmet
busuioc
sare piper
Cum se face:
Intr-un bol amestecam : 2 linguri de ulei, mustarul, zeama de la toata lamaia, pasta de ardei iute,
busuiocul, sare si piper.
busuiocul, sare si piper.

Omogenizam bine. Trebuie sa ne iasa un sos mai gros.

Ungem bine pestele cu marinata de mai sus – oprim 2 linguri din ea.
Acoperim, si dam la rece cel putin o ora.

Ungem cu putin ulei un vas care merge la cuptor.
Punem pestele in tava si presaram pe deasupra lui pesmetul .
Amestecam cele 2 linguri de marinata ramase, cu 4-5 linguri de apa si punem acest amestec in vasul cu peste.

Dam la cuptor, cu focul potrivit, pentru 20-30 min.
Scos de la cuptor:

Bun, lejer si crocantel

Felicitari!Totul e la superlativ!
Un blog minunat cu mult “papa bun”.
Bun tare pestele tau… si sanatos pe deasupra.
Edith, scumpa, la mine pe blog te asteapta un premiu fooarte potrivit blogului tau 🙂
Pup si o seara excelenta!
@Carmen: multumesc frumos! Te mai astept!
@Dana: merci frumos! Acush ma duc sa vad! Pupici!
Am incercat cu pangasius si a iesit bunicel.
O sa incerc si cu somon sa vedem cum va iesi.
P.S. Sunt incredibil de incepator, ar ajuta daca ai pune mai multe poze cu pasii intermediari.
Mersi,
George
Bunicel, e bine si asa 😛
George, ti se pare ca nu am destule poze cu etapele prepararii? Eu chiar cred ca am prea multe.. si voiam sa le mai reduc.
Ce anume ai fi vrut sa vezi de ex la reteta asta si nu am pozat?
Oricum, la orice reteta ai intrebari sau nelamuriri iti raspund cu placere 🙂
Spor la treaba!
Nu le reduce!!!:)
Am pus prima data cam mult ulei si a iesit cam uleioasa treaba.
La a doua portie am redus uleiul, dar am pus mult pesmet :(.
M-ar fi ajutat daca ai fi pus o poza cu cat de mult ulei ai pus. 🙂
Oricum, multumesc pentru disponibilitate si sper sa castigi concursul de aseara. Eu te-am votat.
O zi buna,
George
Bine, nu le reduc 😛
Pai, ai pus cat ulei scria in reteta? Sau mai mult?
Mai mult decat sa scriu cantitatile la ingrediente nu pot sa fac, nu pot pune poze la fiecare operatiune in parte (cand pun ulei, cand pun sare, piper.. etc).
Ar deveni muuult prea incarcat si plictisitor, nu?
Merci frumos ca m-ai votat. 🙂
Superrrr…superrrrr !!!!
Hallo Edith, de citeva zile “studiez” retele tale si sint deja din lectura deosebite. Pozele sint foarte reusite si ajuta foarte mult.Astazi am facut reteta cu peste si e extraordinara. Artisi exista in toate domeniile, iar tu esti una in acest domeniu. Felicitari!
Carmen, ma bucur tare ca iti plac retetele mele si ca ai incercat pestele asta si ti-a placut.
Esti tu draguta, nu-s artista, dar fac cu pasiune si asta e ceea ce conteaza. 🙂
Te mai astept!
Buna,
Pesmetul se pune doar pe o parte a pestelui sau pe ambele?
Sorana, doar deasupra se pune pesmetul.
Spor! 🙂
Este ceva in neregula cu reteta… la ingrediente apar pasta ardei iute si busuioc, insa nu apar niciunde. Din poze observ ca se pun in sosul pt marinata. Corecteaza ma dacă gresesc, te rog!
Da, toate ingredientele in afara de pesmet se pun in marinata.
Buna seara! Ca de obicei arata foarte bine …:) Ce peste se pliaza pe reteta asta? Ai pus busuioc proaspat sau uscat? Seara buna! Adriana
Adriana, merge orice file, cod, merluciu, crap.. 🙂 Busuiocul a fost uscat.
Delicioasa reteta, felicitari!:)
cred ca daca inlocuim pesmetul cu tarate rasnite si punem mai putin ulei aceasta reteta este compatibila si pentru dukan
Da, cu siguranta 🙂
l-am pregatit in stil dukan si a iesit super!!! excelent pentru pp. l-am recomandat tuturor
Corina, ma bucur ca l-ai “dukanizat” si ti-a placut 🙂
te mai astept!
Buna, m-am gandit sa fac reteta ta, dar ma gandeam daca pe fundul vasului, dupa ce il ung cu ulei, ar merge pus putin pesmet, astfel incat sa se lipeasca si pe “dosul” feliilor de peste. Ce zici? ar merge?
multumesc
Madalina, cred ca este o idee buna 🙂
Scuze pentru intarziere. Sper sa-ti placa!
foarte buna reteta! am facut cu file de cod. multumim!
Cristiana, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Te mai astept!
Marinata in care a fost tinut pestele, se arunca iar in cuptor se pun doar cele 2 linguri de marinata puse deoparte, amestecate cu apa?
Exact 🙂
Nu ai pus si ou peste pește? Ca mie nu mi-a iesit deloc asemănător. : ))
Miha, nu am pus deloc ou. Am procedat cum scrie in reteta si cum se vede si in poze 🙂
Poate ai pus mai putin pesmet? Stratul era asa gros deasupra?