peste marinat in sos de soia

Trebuie sa recunosc ca nu mananc atat de des peste pe cat ar trebui.

Imi place, dar numai cel fara oase. Nu stiu la voi cum este, insa eu cand mananc

din cel cu oase, simt ca imi raman oasele-n gat (desi in mod sigur nu a ramas nimic… ) ;))

Asa ca de cele mai multe ori optez pentru file de peste. Astazi am ales tonul si l-am preparat

in stil mai… asiatic. Reteta poate fi preparata si in Dieta Dukan.

Ne trebuie:

400 g file de ton (2 buc)

6-7 lg sos de soia

1/2 lgt pasta de ardei iute (eu folosesc eros pista)

1 lgt pasta de ardei dulce (tot eros pista)

4 catei mari de usturoi

Cum se face:

Facem o marinata din sosul de soia, pasta de ardei iute si dulce, usturoiul pisat si 2-3 lg de apa.

Am taiat fileurile de peste in jumatate pe lungime pentru ca mi s-au parut cam groase (aveau cca 3.5-4 cm grosime).

Lasam pestele la marinat, dupa ce l-am imbiba bine in marinata, cca 2-3 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 25 minute.

Eu l-am pregatit la cuptor pe hartie de copt si a iesit putin mai uscat, dar si asa a fost delicios.

Va recomand sa il puneti intr-o tava mica, impreuna cu marinata in care a stat si 50-100 ml de apa.

L-am consumat cu piure de conopida si capere. O sa pun curand si reteta de piure de conopida, care a fost delicios.

Sa aveti un weekend frumos!

Enjoy!

peste marinat in sos de soia 1