Trebuie sa recunosc ca nu mananc atat de des peste pe cat ar trebui.
Imi place, dar numai cel fara oase. Nu stiu la voi cum este, insa eu cand mananc
din cel cu oase, simt ca imi raman oasele-n gat (desi in mod sigur nu a ramas nimic… ) ;))
Asa ca de cele mai multe ori optez pentru file de peste. Astazi am ales tonul si l-am preparat
in stil mai… asiatic. Reteta poate fi preparata si in Dieta Dukan.
Ne trebuie:
400 g file de ton (2 buc)
6-7 lg sos de soia
1/2 lgt pasta de ardei iute (eu folosesc eros pista)
1 lgt pasta de ardei dulce (tot eros pista)
4 catei mari de usturoi
Cum se face:
Facem o marinata din sosul de soia, pasta de ardei iute si dulce, usturoiul pisat si 2-3 lg de apa.
Am taiat fileurile de peste in jumatate pe lungime pentru ca mi s-au parut cam groase (aveau cca 3.5-4 cm grosime).
Lasam pestele la marinat, dupa ce l-am imbiba bine in marinata, cca 2-3 ore (eu l-am lasat peste noapte).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 25 minute.
Eu l-am pregatit la cuptor pe hartie de copt si a iesit putin mai uscat, dar si asa a fost delicios.
Va recomand sa il puneti intr-o tava mica, impreuna cu marinata in care a stat si 50-100 ml de apa.
L-am consumat cu piure de conopida si capere. O sa pun curand si reteta de piure de conopida, care a fost delicios.
Sa aveti un weekend frumos!
Enjoy!
O reteta foarte sanatoasa, imi place foarte mult cum ai preparat pestele! Weekend placut!
ce bine suna si arata. Eu nu am vazut file de ton pana acum… Era congelat? Cred ca merge si cu somon, nu? Merci! 🙂
Retetele sanatose sunt binevenite!
ador pestele si pregatiti asa cred ca are o aroma minunata!
Eu ador pestele iar reteta asta arata super!
Buna. Am descoperit de curand blog-ul tau si deja sunt fanul tau 🙂
Imi place la nebunie prezentarea… De unde iti procuri vasele?
Deja am incercat briosele cu lavanda si chiftelutele marocane. Amandoua au iesit delicioase…
multumesc frumos! De pe unde le gasesc. In oricem magazin de profil intru si imi place cate ceva, iau 🙂
sa fii sanatoasa edith si sa vii cu cit mai multe retete Dukan de la tine ma inspir cel mai mult esti tare!!!
Iti multumesc la fel 🙂 Bafta cu dieta!
Eu nu mai tin dieta,asa ca prea multe retete compatibile cu dukan nu cred ca vor mai fi. Insa din cand in cand voi mai pune… 🙂
Astept cu interes piureul de conopida 🙂
am pus reteta pe blog 🙂 https://www.edithskitchen.ro/2013/01/piure-de-conopida.html
Va multumesc frumos! Ma bucur ca va place! 🙂
Bucata de ton era atat de groasa pt ca asa trebuie sa fie. Tonul trebuie prajit fpar foarte putin (miezul trebuie sa ramana crud) altfel se usuca si i se duce tot gustul acela de trufanda, se face ca vata la gust…chiar daca nu-ti place ideea de a manca carne cruda, sa incerci… o sa vezi ce diferenta imensa. tonul marinat in sos de soia a fost subiectul meu de examen la scoala de bucatari…imi trezeste amintiri placute. Sa incerci…nu are deloc gust de carne cruda, e super bun!
Nu am stiut ca tonul se mananca numai cu miezul crud. O sa incerc, desi nu ma omor dupa carnea medium-rare 🙂 Multumesc pentru precizare 🙂