Imi place pestele, l-as manca mai des daca nu ar avea atatea oase.
Zilele trecute am incercat fileul de biban de la Edenia, in care, spre surprinderea mea am gasit doar 3 oase (in toata cantitatea de 600 g).
L-am pregatit la cuptor, in crusta crocanta de panko, aromatizata cu usturoi si ceapa granule. A fost delicios!
Ne trebuie:
600 g file de biban Edenia
4 linguri faina
2 lingurite usturoi granule
2 lingurite ceapa granule
5-6 linguri panko/pesmet
1 lingurita boia dulce/iute
2 oua
cca 80 g unt
sare, piper
Cum se face:
Dezghetam fileul de biban peste noate, la frigider, il taiem bucati late cam de 2 degete, le saram, piperam.
Facem cele 3 amestecuri: intr-un bol mic amestecam faina cu usturoiul si ceapa granulate si sare. Il punem pe o farfurie intinsa.
In acelasi bol amestecam panko cu boia si le rasturnam pe o alta farfurie intinsa.
Intr-o farfurie putin adanca batem ouale cu putina sare.
Dam pestele prin amestecul de faina, apoi prin ou si apoi prin amestecul de panko, presand bine pe toate partile (si pe laturi).
Punem bucatile de peste in tava si deasupra punem cubulete mici de unt.
Gatim la cuptorul preincalzit la 180 C timp de 10-12 minute, apoi intoarcem pestele, punem dn nou cateva cubulete de unt
pe fiecare bucata si mai lasam la cuptor inca 10 minute. Rumenim la grill 3 min.
Noi l-am mancat cu salata cu un dressing dulce-acrisor cu smantana si sos sweet&sour.
Enjoy!