cca 500 g filet de somon
(asa era reteta originala – eu am pus salau)
3-4 catei de usturoi
3-4 lingurite de sos de soia
2-3 lingurite de otet balsamic
1-2 lingurite de miere
boia iute
1 ceapa (optional)Cum se face:
Pregatim marinata, amestecand: usturoiul pisat, sosul de soia, otetul balsamic, mierea si boiaua
(daca nu va place cu un usor iz dulceag puteti renunta la miere,
eu am facut si cu si fara si mi-a placut in ambele moduri).
piperam si il lasam cca 2-3 minte pe o parte apoi il intoarcem.
Alaturi punem si feliile de ceapa cu care procedam ca si cu pestele.
Cat se face si pe cealalta parte noi il ungem cu marinata cu ajutorul unei pensule.
Cand se face si pe cealalta parte il intoarcem cu marinata in jos – pentru mai putin de 1 minut
pentru ca se arde mierea si capata un gust amar – si dam cu marinata si pe cealalta parte.
Intoarcem si cu cealalta parte in tigaie, scurt si gata.
Am mancat cu rosti congelati facuti la cuptor (cumparati de la Ikea).
Buuun raaaaau!
Arata bestial!!!! foarte usor de facut…si cred ca si gustos dupa ingrediente
felicitari!!!
Super bun…
Nu participati la concursul de retete de pe ardei iute.ro?
Off topic – ce aparat folosesti pentru poze? Ai si alta lumina in afara de blitz? Arata foarte bine pozele tale…
Lory a fost taaare bun, am facut de doua ori pana acum 🙂
@ardei-iute.ro: o sa ma gandesc, multumesc 🙂
Monica, aparatul meu nu e cine stie ce, e un Pentax cu camera video, blitzul nu il folosesc pt ca “arde”, insa am norocul ca masa este la geam si am lumina de afara. Dar nu mereu ca le mai pozez si seara. 🙁 Uneori e nevoie sa le retusez in photoshop… Ma bucur ca iti plac. 🙂
Si mie mi-a placut!
Da, a fost super, Irina!
arata minunat si suna tare delicios! mai ales ca eu sunt inebunita dupa peste! :*
Emly, este la fel de bun pe cat arata 🙂
M-ai terminat cu reteta,arata yummi si cu rosti cumparati de la Ikea…ii ador. Musai tre’ sa dau o raita pe acolo.Pupici!Julia Tanase
Ma bucur ca iti place, sper sa o incerci, Julia 🙂 Pup!