pesteglazurat3 - PESTE GLAZURAT
Reteta by BD
Ne trebuie:
cca 500 g filet de somon
(asa era reteta originala – eu am pus salau)
3-4 catei de usturoi
3-4 lingurite de sos de soia
2-3 lingurite de otet balsamic
1-2 lingurite de miere
boia iute
1 ceapa (optional)Cum se face:
Pregatim marinata, amestecand: usturoiul pisat, sosul de soia, otetul balsamic, mierea si boiaua
(daca nu va place cu un usor iz dulceag puteti renunta la miere,
eu am facut si cu si fara si mi-a placut in ambele moduri).
IMGP3057 1 - PESTE GLAZURAT
Taiem ceapa rondele groase de cca 1/2 cm.
Punem pestele la prajit intr-o tigaie antiaderenta sau pe un gratar (fara ulei de preferat),
piperam si il lasam cca 2-3 minte pe o parte apoi il intoarcem.

IMGP3058 1 - PESTE GLAZURAT

Alaturi punem si feliile de ceapa cu care procedam ca si cu pestele.
Cat se face si pe cealalta parte noi il ungem cu marinata cu ajutorul unei pensule.

IMGP3063 1 - PESTE GLAZURAT

Cand se face si pe cealalta parte il intoarcem cu marinata in jos – pentru mai putin de 1 minut
pentru ca se arde mierea si capata un gust amar – si dam cu marinata si pe cealalta parte.
Intoarcem si cu cealalta parte in tigaie, scurt si gata.

IMGP3067 1 - PESTE GLAZURAT

Am mancat cu rosti congelati facuti la cuptor (cumparati de la Ikea).

IMGP3055 1 - PESTE GLAZURAT

Buuun raaaaau!

pesteglazurat - PESTE GLAZURAT