peste glazurat cu piure de mazare - Peste glazurat cu piure de mazare

Suntem mai mereu pe fuga si contra cronometru, ajungem prea tarziu acasa si prea obositi pentru a gati,

insa putem apela oricand la retete rapide si delicioase care se prepara usor si in timp scurt.

Asa ca astazi, unde iesim la masa? Acasa. 🙂

Ne trebuie:

Pentru piureul de mazare:

450 g mazare congelata Edenia

1 lingurita sare

100-150 ml smantana lichida

Pentru pestele glazurat:

2 lingurite ulei

400 g peste spada Edenia

2 linguri sos soia

2 linguri sos sweet chilli

4 catei de usturoi

piper

1 ceapa mare – pentru un plus de aroma

– cantitati pentru 2 portii – 

ingrediente Edenia - Peste glazurat cu piure de mazare

Cum se face:

Cum se face piureul de mazare:

Punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba punem mazarea (congelata) si mai lasam pe foc, sa fiarba

cca 10-11 minute. Strecuram mazarea intr-o sita si o clatim cu apa rece sub jetul de apa (pentru a-i opri fierberea).

Punem mazarea impreuna cu smantana lichida in vasul blenderului de mana si pasam pana obtinem un piure omogen.

Gustati cu masura! 😛 Este delicios si vrem sa ne mai ramana sa mancam si cu pestele. 🙂

Pregatim pestele pe care l-am decongelat in prealabil.

Facem un amestec din sosul de soia, sosul chilli si usturoiul pisat.

Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem bucatile de peste, piperam si lasam pe o parte cca 3-4 minute, la foc ptrivit.

Dupa ce intoarcem bucatile de peste, le pensulam din belsug cu amestecul de sos de soia, apoi intoarcem pestele pe

cu partea glazurata in tigaie si punem din amestec si pe cealalta parte. Intoarcem apoi si pe partea pe care tocmai am pus sosul de soia.

peste spada in tigaie - Peste glazurat cu piure de mazare

Atentie, nu lasati mult dupa aplicarea glazurii, cca 1-2 minute, pentru ca se arde.

Procedam la fel cu felii de ceapa taiate de grosime 1 cm (eu le-am taiat mai subtiri si cand am vrut sa le intorc in tigaie,

s-au desfacut in inele si le-am amestecat asa cu glazura din sosul de soia si chilly si le-am caramelizat putin).

Ceapa o adaugati in farfurie doar daca doriti un plus de savoare, dar va asigur ca este muuult mai bun cu ea.

Servim cu multa pofta pentru ca este tare bun.

peste glazurat cu piure de mazare 1 - Peste glazurat cu piure de mazare

Enjoy!

peste glazurat cu piure de mazare 2 - Peste glazurat cu piure de mazare

 

______________________________

Ati aflat despre promotia pe care Edenia o ofera consumatorilor sai? 🙂

Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi orice produs Edenia si sa te inscrii pe promo.edenia-foods.ro.

Poti castiga in fiecare saptamana unul din cele 300 de seturi de farfurii din portelan (disponibile in 4 nuante: AQUA, TERRA, SUN, SAND) sau marele premiu: o bucataria creata pentru tine de designerul Adela Parvu.

Farfurii Edenia 1024x155 - Peste glazurat cu piure de mazare