Am descoperit un fel de alune care imi plac – eu nefiind o amatoare de alune in general
(poza lor o gasiti mai jos – sunt facute pt Kaufland si se gasesc doar acolo).
Asa ca daca tot imi plac, m-am gandit sa si gatesc cu ele si am facut pestele asta.
Daca sunteti iubitori de alune, posibil sa vi se para o combinatie faina…
Daca sunteti iubitori de alune, posibil sa vi se para o combinatie faina…
Ne trebuie:
file de peste
1 ou
condimente
alune
Cum se face:
Taiem pestele bucati, il dam prin oul batut amestecat cu condimente (sare puneti f putina sau deloc pt ca sunt alunele sarate)
si apoi il dam prin alunele maruntite bine. Presam sa se lipeasca bine alunele.
si apoi il dam prin alunele maruntite bine. Presam sa se lipeasca bine alunele.
Punem in tava, pe hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min.
Am mancat cu salata de leurda. Buun.
arata exemplar!trebuie sa incerc si eu! 😀
Si eu sunt mare fana a acelor alune de la Kaufland! Ce idei ingenioase ai tu…o sa incerc cu siguranta!
Suna interesant si arata excelent ! Sunt curioasa ce gust are combinatia asta …
Simplu si delicios! Faina idee cu crusta de alune.O sa incerc si eu, mai ales ca se face la cuptor, fara prajeala.
Multam si te puuup!
Buna, Edith! Am observat din retetele tale ca preferi mai mult cuptorul decat clasicul prajit in tigaie si sunt tare incantata. Voiam sa te intreb (e valabil si pentru alte retete) daca ungi cu ulei sau unt hartia de copt sau tava. Daca nu, nu se lipeste?
Multumesc anticipat!
@diamond: merci! Sper sa-ti placa 🙂
@DiAnais: Hihi, i-auzi! Mie imi place si caju-ul de la aceeasi firma 🙂
@Ala Oancea: Multumesc. Pai.. are gust de peste cu alune 🙂
@Gagi Cara: Da, e interesanta combinatia, sper sa va placa. Pup!
@moatza: prefer cuptorul pt ca am probleme cu kg in plus :(( Altfel.. stii ca prajelile sunt cele mai bune 😀
Nu ung niciodata hartia de copt. Nu se lipeste, acum pestele meu a avut si ceva grasime, dar nici alte dati nu s-a lipit de hartie.
In ceea ce priveste retetele in general, incerc sa nu omit nimic din “procesul tehnologic” (deci nu fac nimic in plus fata de ce scrie acolo).
Sper sa-ti placa! Merci de vizita 🙂
Intr-adevar arata foarte bine pestele asta in poze. Ceea ce e un mare atu pentru orice mancare care se vrea delicioasa. Chiar m-ai facut curios ce gust are pestiucul asta dat prin alune…I’ll give it a try 😀
Merci! Asta incerc si eu, sa imi iasa mancaruri nu numai bune ci si aratoase 😛
If you’ll give it a try, I hope you’ll like it 😉
Hristos a inviat!
Sint foarte rafinate pregatirile tale iar pestele asta nu iese din “tipar”.
Te sarut,
Merci frumos ca-ti plac, Niko! Nu stiu cat de rafinate.. eu sper ca macar tentante 🙂
In seara asta incerc si eu sa fac..sper sa gasesc afine…dar daca nu sunt atat de norocoasa folosesc gem de afine.,..sa vedem..f tare blog-ul:*te pup
Sabina, pt ce iti trebuie afine la reteta asta? 🙂 Cred ca ai lasat comentariul gresit 😀
Da:))din greseala s-a schimbat pagina…vroiam sa las la cheesecake cu afine:)am facut in seara asta..maine vad cum mi-a iesit:Dte pup
Buna seara!
Cuptorul la 180 de grade ?
Ai intors pestele la jumatatea timpului?
Multumesc,
Mihai
Buna Mihai! Da, cuptorul preincalzit la 180. Nu este nevoie sa le intorci.
Multumesc frumos!