peste20aromat thumb5B35D - PESTE AROMAT LA CUPTOR

Din ciclul “nicio masa fara peste”, am preparat peste le in felul urmator, asa incat fuse rapid, delicios si dietetic pe deasupra 😛

Ne trebuie:

cca 700 g filet de peste (eu am pus merluciu)
2 pumni de rosii cherry (am pus eu)
sau 4-5 rosii
cca 300 g sos de rosii gros (passata)
5-6 catei de usturoi
oregano
sare, piper
5-6 lg vin alb

1 lgt zahar (optiunal)
1 lgt de fulgi de ardei iute uscat

Cum se face:
Taiem pestele bucati potrvite si il punem in tava.
Puteti pune 2-3 lg de ulei de masline in tava. Eu am facut mai de.. dieta si am facut fara ulei.
Saram, piperam adaugam oregano si ardeiul iute(asta daca va place mai picant). Puteti pune si feliute de ardei iute in lipsa.

Ca o paranteza, fulgi de ardei iute gasiti la plafar.

Punem rosiile cherry peste peste ( eu le-am crestat putin sa fiu sigura ca se fac repede).
Daca folositi rosii normale este bine sa le decojiti si le taiati cuburi mai mari.

MG 1176 1 thumb5B35D - PESTE AROMAT LA CUPTOR

Dam totul la cuptorul bine incins.
Lasam asa veo 20-25 de minute, apoi punem passata de rosii amestecata cu vinul si zaharul
peste peste si rosii.
Intre timp curatam usturoiul, il pisam (zdrobim)
si dupa cca 20 de min dupa ce am pus si sosul de rosii punem usturoiul
(pe care il luam putin cate putin si il amestecam usor din loc in loc in sos).
Mai lasam la cuptor cca 10-15 minute si gata.
Rapid, aromat, delicios!
Si pe deasupra… super mega extra dietetic!

peste20aromat201 thumb5B35D - PESTE AROMAT LA CUPTOR