perisoare20in20sos20de20smantana thumb5B35D - PERISOARE IN SOS DE SMANTANA
Imi place cam orice fel de mancare care contine carne tocata, trebuie sa recunosc.
Insa mancarica asta este cel mai bun fel de mancare pe care l-am mancat in ultima vreme… Daca va place carnea tocata, daca va plac perisoarele, o sa o adorati! 🙂
Ca sa fie mai dietetice si mai sanatoase, le puteti face din carne de pui. Are si avantajul ca pot fi mancate si de copii…

Ne trebuie:
Pt perisoare:
cca 400 g carne tocata
o mana de orez
1 ou
1 ceapa
marar, patrunjel
Pt sos:
cca 400 ml smantana lichida pentru gatit
2 cepe
2 lg de ulei
1 lg faina
sare, piper
zeama de lamaie (optional)
smantana20gran20cucina thumb5B35D - PERISOARE IN SOS DE SMANTANA
Cum se fac:
Amestecam carnea tocata cu orez, 1 ceapa , oul,  verdeata tocata, sare, piper.
Punem apa la fiert intr-o cratita cu putina sare (eu am pus si putin delicat din legume uscate de la plafar). Facem perisoarele si le punem la fiert in apa pentru 20-30 minute.
perisoare thumb5B35D - PERISOARE IN SOS DE SMANTANA
Calim cele doua cepe care ne-au ramas taiate marunt, in 2 lg de ulei, apoi punem 1 lg de faina peste ea si cca 200 ml apa fierbinte.
Untitled 15B75D - PERISOARE IN SOS DE SMANTANA
Lasam sa fiarba cca 5 min apoi punem smantana pentru gatit (din cea la cutiute de carton ca si frisca), omogenizam bine. Adaugam sare in sos, piper si punem perisoarele.
Lasam sa dea cateva clocote, amestecand din cand in cand. Eventual puneti o placa de metal sub cratita sa nu se arda.
Cand este gata, gustati si daca vreti sosul putin acrisor puteti pune putina zeama de lamaie.
Puteti pune verdeata la sfarsit daca vreti.
Foaaarte bune.
Enjoy!
perisoare20in20sos20de20smantana201 thumb5B35D - PERISOARE IN SOS DE SMANTANA