peperonata

Astazi avem in meniu o reteta italiana, simpla, cu putine ingrediente, gustoasa si aromata si de post.

Era cazul sa mai vin si cu retete noi de post, desi cred ca si cele deja existente pe blog va sunt folositoare.

Ne trebuie:

8 bucati ardei gras

3 cepe rosii

400 g suc de rosii

2 catei de usturoi

ulei

sare, piper

(pentru cca 3 portii)

Cum se face:

Taiem ardeiul gras in fasii groase de 2 cm. Ceapa se toaca solzi.

Punem ceapa la calit in 4-5 lg de ulei si lasam pe foc cca 10 minunte,

amestecand din cand in cand fara sa lasam sa se rumeneasca.

Punem usturoiul pisat sau tocat apoi ardeiul.

Untitled-1 (2)

Lasam sa fiarba cca 15-20 de minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam sare, apoi sucul de rosii si mai lasam sa fiarba cca 10 minunte.

Se serveste rece de preferat. Este minunata cu paine prajita.

Se pot face si bruschette cu acest topping.

Enjoy!

peperonata 1