Astazi avem in meniu o reteta italiana, simpla, cu putine ingrediente, gustoasa si aromata si de post.
Era cazul sa mai vin si cu retete noi de post, desi cred ca si cele deja existente pe blog va sunt folositoare.
Ne trebuie:
8 bucati ardei gras
3 cepe rosii
400 g suc de rosii
2 catei de usturoi
ulei
sare, piper
(pentru cca 3 portii)
Cum se face:
Taiem ardeiul gras in fasii groase de 2 cm. Ceapa se toaca solzi.
Punem ceapa la calit in 4-5 lg de ulei si lasam pe foc cca 10 minunte,
amestecand din cand in cand fara sa lasam sa se rumeneasca.
Punem usturoiul pisat sau tocat apoi ardeiul.
Lasam sa fiarba cca 15-20 de minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam sare, apoi sucul de rosii si mai lasam sa fiarba cca 10 minunte.
Se serveste rece de preferat. Este minunata cu paine prajita.
Se pot face si bruschette cu acest topping.
Enjoy!
Doar ce mi-ai dat o idee excelenta! Sunt fan al combinatiei ardei-ceapa 😀
cred ca e foarte buna mancarica ta. Pupici
belissima, buonissima 🙂
iubesc reteta asta!
Edith, tocmai ce am terminat mancarica de ardei si ciuperci, tot o varianta a acestei retete. Mi-ai facut o seara foarte placuta, ieri!
Fetele, ma bucur ca va place, e bunuta tare 🙂
Kim, si cu ciuperci cred ca a fost minunata 🙂
La ce te referi cand spui ca ti-am facut o seara placuta? 🙂
Usturoiul tre sa faca treaba buna! Arata tare bine! Eu as servi-o cu piure si mamaliguta. Sper sa gasesc si eu ardei rosii s-o incerc.
Ionela, nu trebuie neaparat sa folosesti ardei rosii. Folosesti de care ai, chiar si gogosari… 🙂
Si ca sa fie buna tare cu mamaliguta, cred ca ar trebui sa adaugi usturoiul in ultimele 3-4 minute de fierbere sa ramana gustul mai pronuntat. Eu asa as face 🙂
f.f.f. buna peperonata
Arata demential! Si eu o am in plan pentru zilele viitoare. Pup
buna Edith… vizitez de ceva timp blogul tau…e foarte inspirant:) doar ca de cand te vizitez asa des, am devenit “caarnivora”:))
data asta am incercat Peperonata…a iesit super buna,dar cred ca data viitoare am sa coc ardeii si am sa ii cojesc 😉 faci o treaba buna:) spor in continuare
Laila, daca ai rabdare, o sa iasa minunata cu ardei copti! 🙂
Multumesc si te mai astept.
Ungureste, asta e lecso, adica lecio, cam asa se citeste! E super bun!
E absolut divina reteta,iti multumesc din suflet,am facut-o de trei ori la rand si tot nu m-am saturat!!
ma bucur ca ti-a placut.
Mie imi place mult si asta, poate o incerci: https://www.edithskitchen.ro/2011/11/praz-cu-orez-si-ulei-de-masline.html
Arata incredibil de bine in poza!