O reteta fresh, delcioasa si rapida, numai buna pe final de vara.
Imi place pestele, insa din cauza oaselor nu il gates prea des. Insa atunci cand mananc, imi place sa il pregatesc
cu ingrediente putine si de calitate pentru a ma bucura de gustul pestelui.
Astazi avem pastrav cu sos de rosii cherry si busuioc, cu file de pastrav congelat de la Edenia.
Sosul este “to die for”, asa ca va recomand sa nu-l schimbati nicicum. Combinatia de ingrediente este delicioasa!
Ne trebuie:
Pentru peste:
600 g file de pastrav Edenia
3 linguri ulei
sare, piper
Pentru sosul de vin cu busuioc
2 linguri ulei
4 catei mari de usturoi
1/4 lingurita fulgi chilli
20-25 rosii cherry
100 ml vin alb
1/2 lingurita coaja de lamaie
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita zahar
cateva frunze de busuoic proaspat
sare, piper
Cum se face:
Decongelam pestele in frigider peste noapte sau la temperatura camerei timp de 2-3 ore.
Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie, adagam rosiile cherry taiate jumatati, usturoiul si fulgii chilli.
Sotam pe foc cca 8-9 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam vinul si lasam putin sa fiarba.
Apoi adaugam busuiocul tocat usor, zaharul, zema si coaja de lamaie, sare si piper si lasam cam 2 minute sa dea in clocot.
Dam sosul deoparte.
Stergem cu prosoape de hartie pestele. Eu ii scot si oasele care se simt la mana, cu penseta (prefer sa fac asta inainte si nu in timp ce mananc).
La fel ca orice file de peste, poate contine urme de oase.
Il saram si piperam. Intr-o tigaie antiaderenta, incingem uleiul
si prajim pestele 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana se rumeneste frumos.
Punem pestele peste sosul cu rosii si vin si dam un clocot.
Mancam cu pofta!
Enjoy!
Arata superb!
Azi mi-am gasit de treaba 😀
E la fel de bun pe cat arata 😉