V-am mai povestit de “one pot pasta” la reteta de paste cu sunca si porumb, dar daca nu ati citit, si nu stiti ce este,
va spun acum: cea mai rapida varianta de paste, in care punem toate ingredientele intr-o cratita impreuna cu pastele nefierte,
ceva lichid (sos de rosii, smantana lichida, apa) pentru a ajuta la fiert, punem capacul si le lasam sa se gateasca.
In pana de idei – one pot pasta este solutia salvatoare. Nu avem chef de gatit – one pot pasta to the rescue.
Nu avem timp sa gatim ceva mai elaborat – din nou one pot pasta ne salveaza.
Un alt mare avantaj mai este acela ca le putem prepara cu ce avem prin frigider.
Astazi am pregatit paste cu sos de rosii si carnati si am ales sa prajesc putin ceapa si carnatii pentru un plus de savoare,
insa daca va grabiti, putei sari peste aceasta etapa.
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Ne trebuie:
1 ceapa mare
300 g carnati
250 g paste
1 conserva rosii Sun Food
1 ardei gras
3 catei de usturoi
1 foaie de dafin
sare, piper
cca 350 ml apa (sau sos de rosii)
Cum se fac:
Prajim carnatii taiati rondele subtiri pentru cca 10 minute, amestecand din cand in cand, intr-o cratita antiaderenta – cea in care urmeaza sa facem pastele
(eu am folosit carnati de casa, usor afumati. De gustul lor va depinde gustul intregului preparat, asa ca va recomand sa folositi carnati de calitate).
Ii scoatem din cratita si adaugam ceapa tocata marunt cu sare, in grasimea lasata de ei si o calim 5-10 minute, amestecand din cand in cand.
Apoi adaugam in cratita restul ingredientelor (pastele se pun nefierte!),
inclusiv apa care, impreuna cu sucul conservei de rosii, aproape sa acopere pastele.
Acoperim cu capacul si lasam pe foc mic-mediu de cand incepe sa fiarba cca 12-13 minute.
Amestecam din cand in cand, cu atentie sa nu se arda cand scade tot lichidul.
Servin cu parmezan ras din belsug sau alta branza dupa preferinta (nu va lasati pacaliti de fotografie, eu am pus muult mai multa branza
decat se vede mai jos, daca adaugam cata am pus eu, nu mai vedeati pastele :)) )
Va multumim si pentru aceasta reteta ca tare ne-a mai placut.
Cu drag, ma bucur ca v-a placut 🙂