one-pot-pasta-cu-sunca-si-porumb-3

Stiti zilele alea cand vii acasa cu o foame mare, nu ai mare lucru in frigider si nici chet de gatit nu ai?

reteta asta este fix (si) pentru acele zile. Pui in cratita ce gasesti prin frigider, legume, carne, etc, adaugi apa

(si smantana, bulion, sos de rosii, dupa preferinte), pui capacul si lasi sa fiarba. Asta-i tot.

In maaaxim juma’ de ora (cu tot cu taiat ingredientele) ai masa gata.

“One pot pasta” se numesc si-s foarte la moda in ultima perioada. In privinta combinatiilor,

in functie de imaginatie, pofte si ingredientele de prin frigider,  sky is the limit.

Eu am facut paste cu sunca si porumb, ardei gras, ceapa, intr-un sos cremos de smantana si parmezan. Yum!

Ne trebuie:

200 g paste

250 g sunca presata (sau orice alt fel de mezel)

1 ceapa

6-7 linguri de porumb din conserva Sun Food

200 ml smantana lichida

1 ardei capia rosu

400 ml apa

1 catel de usturoi

sare, piper

4-5 linguri parmezan ras

– cantitati pentru cca 3 portii –

Am folosit si de aceasta data deliciosul porumb crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.

Cum se fac:

Pai cam ca in poza urmatoare. Se pun intr-o cratita suficient de adanca, pastele (nefierte), sunca taiata cubulete (eu am folosit kaizer)

porumbul, ceapa si ardeiul tocate marunt si usturoiul pisat, sare, piper.

one-pot-pasta-ingrediente

Peste ele adaugam smantana pentru gatit (lichida), 400 ml apa si 1-2 linguri de parmezan ras (vom mai pune si cand sunt gata).

one-pot-pasta-cu-sunca-si-porumb-4

Acoperim cratita cu capac si lasm la focul mediu. De cand incepe sa fiarba, lasam cca 12-13 minute,

amestecand din cand in cand.

Dupa cele 13 minute, adaugam inca 3-4 linguri de parmezan ras si omogenizam.

Puteti adauga si putin patrunjel verde, pentru un strop de culoare.

Savuram cu pofta.

Enjoy!

one-pot-pasta-cu-sunca-si-porumb-2