papricas de pui

Iubesc toate mancarurile care contin pui si pe deasupra si ceva sos. Deci papricasul nu face exceptie.

De data asta l-am facut cu galusti din faina, dar il puteti face si fara, desigur 🙂

Ne trebuie:

cca 800 g pulpe de pui (eu am folosit pulpe dezosate)

3 cepe

1 lg paprika (iute sau dulce)

2 lg pasta de ardei dulce (am folosit de la Olympia)

2 lg faina

200 ml smantana pt gatit

1 foaie de dafin

2-3 catei de usturoi

sare, piper

Pentru galuste:

2 oua

2 lg de ulei

100 ml apa

200 g faina

sare

Cum se face:

Punem carnea de pui (taiata bucati potrivite in cazul meu) cu putin ulei, sare si piper la cuptor

pentru cca 30 minute.

Pastram carnea apoi acoperita.

Intre timp, calim ceapa tocata marunt, adaugam boiaua si pasta de ardei. Punem 2 cani de apa fierbinte, carnea rumenita si foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, acoperit.

Supravegheati sa nu scada apa de tot.

Asta este pasta de ardei pe care am folosit-o, fara alte ”prostii” in ea:

Untitled-1

Intre timp facem galustile:

Batem ouale cu sare, adaugam 100 ml apa apoi adaugam faina pana obtinem un aluat moale, dar consistent.

aluat galusti faina

Punem apa cu putina sare la fiert, cand incepe sa fiarba, punem cu o lingurita

din compozitie galustile in apa..

Lasam sa dea cateva clocote, iar cand galustile se ridica la suprafata sunt fierte.

Atunci le luam cu o spumiera si le punem in sos.

Cand carnea este fiarta adaugam cateii de usturoi striviti.

Amestecam smantana cu faina si le adaugam in cratita. Mai lasam sa fiarba cca 2-3 minute.

Punem galustile si stingem focul.

Mai trebuie sa va spun cat este de bun? 🙂

Enjoy!

papricas de pui 1