Iubesc toate mancarurile care contin pui si pe deasupra si ceva sos. Deci papricasul nu face exceptie.
De data asta l-am facut cu galusti din faina, dar il puteti face si fara, desigur 🙂
Ne trebuie:
cca 800 g pulpe de pui (eu am folosit pulpe dezosate)
3 cepe
1 lg paprika (iute sau dulce)
2 lg pasta de ardei dulce (am folosit de la Olympia)
2 lg faina
200 ml smantana pt gatit
1 foaie de dafin
2-3 catei de usturoi
sare, piper
Pentru galuste:
2 oua
2 lg de ulei
100 ml apa
200 g faina
sare
Cum se face:
Punem carnea de pui (taiata bucati potrivite in cazul meu) cu putin ulei, sare si piper la cuptor
pentru cca 30 minute.
Pastram carnea apoi acoperita.
Intre timp, calim ceapa tocata marunt, adaugam boiaua si pasta de ardei. Punem 2 cani de apa fierbinte, carnea rumenita si foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, acoperit.
Supravegheati sa nu scada apa de tot.
Asta este pasta de ardei pe care am folosit-o, fara alte ”prostii” in ea:
Intre timp facem galustile:
Batem ouale cu sare, adaugam 100 ml apa apoi adaugam faina pana obtinem un aluat moale, dar consistent.
Punem apa cu putina sare la fiert, cand incepe sa fiarba, punem cu o lingurita
din compozitie galustile in apa..
Lasam sa dea cateva clocote, iar cand galustile se ridica la suprafata sunt fierte.
Atunci le luam cu o spumiera si le punem in sos.
Cand carnea este fiarta adaugam cateii de usturoi striviti.
Amestecam smantana cu faina si le adaugam in cratita. Mai lasam sa fiarba cca 2-3 minute.
Punem galustile si stingem focul.
Mai trebuie sa va spun cat este de bun? 🙂
Enjoy!
DA! Imi place, abia l-am terminat si noi.
Excelent paprikasul de pui! Imi place tare mult!
arata bine tare! te pup:*
Ce bine arata!! Si-mi place farfuria maxim, de scanduri nu mai zic ;)) De undeeee? ;)) Pupici Edith
Fetele, va pup! Multumesc pt vizita 🙂
Anto, scandura.. e de fapt niste linoleum adeziv 🙂 (prelucrat evident sa para mai.. lemn :P)
arata bestial ♥
si eu iubescu carnita de pui cu sos ♥
pupicei frumoasa mea
arata grozav!
Mmmm,ce-mi place papricasul cu orice fel de carne;o bunatate;bravo,pupici si o zi buna!
ma bucur sa vad ca l-ai facut cu ingrosala cu smantana si faina (eu pun si lapte), asa se face in zona clujului, doar ca nu se fac si galuste (cel putin in familia mea nu am vazut niciodata). Noi mancam de obicei cu mamaliga sau cu paine..nici nu stii ce pofta mi-ai facut, e una din mancarurile copilariei mele!
Buna,
Deja am facut cateva retete tare bune de pe blogul tau.in primul rand vreau sa te felicit si sa iti zic ca te admir pentru ceea ce faci.
Si intrebarea la reteta asta este daca merge si cu cartofi in loc de galuste?
Mult spor in continuare.te pup
Corina, uite pe FB mi-a comentat cineva ca papricasul se face NUMAI cu galuste..
Asa ziceam si eu, ca tine, ca se poate face si fara.. na, cate bordee atatea obicee 😛
Draga anonima, poti incerca sa il faci si cu cartofi. Nu am facut niciodata, dar nu cred ca nu iese bun 🙂
Sa il poti face simplu, cu sos mai mult si il servesti cu paste fierte separatr in apa cu sare (si le pui peste papricas in farfurie..).
Ma bucur ca ai icnercat retete de la mine si ti-au placut 🙂 Te mai astept!
Edith..eu ce sa zic. fiecare face cum stie si cum o invatat. Acuma eu nu ma pot duce la buncia si la mama sa le zic mai femei papricasul (popricaș ii zicem noi) se face numa cu galuste Nu pot! la noi in fam asa se mananca, cu mamaliga sau paine. Plus de asta, prietena mea Mesi, care e unguroiaca a mancat poprizaș la mine si mi l-a laudat mult si nu am auzit-o zicand nimic de galuste..ca doar e mancare ungureasca.
Delicios! TOcmai l-am terminat… Doar ca n-am gasit pasta de ardei si am improvizat o lingura de bulion de rosii cu niste ardei capia pasate bine la blender.
Ma bucur ca ti-a placut. Super improvizatie ai facut! 🙂
Tocmai am terminat de mancat.E delicios,si prietenului meu i-a placut foarte mult,mai pe romaneste ne-am lins pe degete!!am facut multe retete de pe blogul tau si totate sunt delicioase!Felicitari
Amelia, ma bucur ca v-au placut retetele pe care le-ai incercat de la mine 🙂
te mai astept cu drag!
Draga Edith, eu am facut reteta aceasta exact asa cum ai postat-o! Si a iesit delicioasa! Si galustele sunt foarte bune! Felicitari pentru ceea ce faci! 🙂
Diana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Multumesc si te mai astept!
Excelenta reteta, la fel cu multe altele pe care le-am incercat de pe site-ul tau! Multumesc mult! Minim de ingrediente cu maxim de savoare! (nici eu nu am avut pasta de ardei, dar am facut,si nu ia mult timp in plus – cat a stat puiul la cuptor, am pus si trei ardei la cuptor, dupa care i-am curatat de coaja si seminte, si i-am pus in blender).
Irina, ma bucur tare ca ti-a placut. 🙂
Buna ideea cu pasta de ardei, multumim!
Te mai astept!