panzanella thumb3 1 - PANZANELLA

Sunt tare fericita ca au aparut rosiile cu gust. Imi plac mult rosiile.

Acum nu mai este asa cald afara, dar vor veni cu siguranta zilele calduroase inapoi, plus

ca o salata este oricand binevenita.

Genul asta de salata il fac destul de des, la italieni se numeste Panzanella.

Compozitia poate diferi, in functie probabil de regiune si de preferinte, uneori contine si castravete si/sau ardei gras.

Ne trebuie:

2-3 felii de paine (veche de o zi, de preferat)

2 rosii mari

1 ceapa rosie

3 catei de usturoi

ulei de masline

otet balsamic

sare, piper

busuioc verde (eu am pus patrunjel)

1/3 ardei iute (optional)

(pt 2 portii)

Cum se face:

Rumenim feliile de paine in cuptor pentru 15-20 minute.

Le scoatem de la cuptor si si le frecam cu un catel de usturoi si le taiem cubulete potrivite.

Amestecam otetul, uleiul si usturoiul pisat. Punem painea si amestecam,

Taiem rosiile cubulete, ceapa solzisori (am pus si un fir de ceapa verde), amestecam cu painea,

punem patrunjelul si putin ardei iute tocat marunt (optional) sarea si piperul.

Omogenizam si dam la frigider pt 10-15 minute.

Tare buna, aromata si racoroasa este.
Enjoy!

panzanella1 thumb7 1 - PANZANELLA