Painica asta este o paine Montignac. Nu, nu m-am apucat de dieta Motignac, desi ar fi cazul!!

Cine stie..
Ne trebuie:
300 ml apa calda
2 cani faina integrala (cani de 250 ml)
2 cani tarate (cani de 250 ml)
1 lingura sare
un cub drojdie (25 g)
1/2 lingurita zahar
seminte de in, fulgi de ovaz (optional)
susan (optional)
3 linguri ulei
Cum se face:
Facem maiaua din drojdia framanatata cu zaharul, 1 lingura de faina si 1 ligura apa.
Lasam 5 min la odihnit
Amestecam faina cu fulgii, semintele
adaugam drojdia, uleiul, sarea si restul de apa, framantam putin si lasam la odihnit 10-30 min!
Intindem o foaie (cat de groasa vreti) taiem dreptunghiuri intepam cu furculita pentru model ungem cu
apa calda si presaram susan sau cu orice seminte vreti.
Daca intindeti foaia mai grosa de 0,5 mm o sa fie painica mai pufoasa, daca o intindeti mai subitre,
va iesi mai crocanta. E alegerea voastra.
Dam la cuptor pentru aprox 20 min!
E o painica foarte sanatoasa si satioasa.
 
Reteta Antzu