Ouale de prepelita sunt mult mai sanatoase decat cele de gaina.
Galbenusul lor nu contine la fel de mult colesterol ca cel de la ouale de gaina,
insa au si multe alte proprietati despre care puteti citi aici.
E preferabil sa fie consumate crude, dar si gatite sunt mai sanatoase decat suratele lor mai mari.
Eu in ultima vreme am inceput sa consum aproape excluziv oua de prepelita.
Inspirata de rosii si oua gratinate, astazi avem un fel de mancare ce poate fi servit
atat la un mic dejun intarziat, la pranz, cat si la cina.
Este evident indicat si in dieta Dukan.
– Reteta pentru zilele de PL –
Ne trebuie:
cca 300 g rosii in builion
1/2 ardei gras rosu (mare)
5 catei de usturoi mari
felii de branza “Miez de lapte” 0%
4 oua de prepelita
1/2 lgt indulcitor Xylitol (sau zahar daca nu sunteti la dieta..)
sare, piper, chilli
– cantitati pt 4 portii mici sau 2 normale –
Cum se fac:
Punem rosiile, ardeiul taiat cubulete mici, sare, piper, cilli si indulcitor la fiert pt cca 15 minute.
Eu am folosit rosii in bulion de la mama.
Daca cumparati, asigurati-va ca contin doar rosii si sare, nu si acid citric..
In ultimele 5 minute adaugam usturoiul stors sau tocat marunt.
Punem pe fundul vaselor (care merg la cuptor) un strat de amestec,
punem peste felii de “Miez de lapte” 0% , acoperim cu un nou strat de amestec de legume,
facem o mica gropita in stratul de legume si spargem oul acolo.
Puteti face in doua recipiente sau intr-o tavita mai mare si faceti atatea gropite cate oua aveti.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pt cca 10-12 minute.
La sfarsit mai rasnim putin piper si chilli deasupra.
Tare bun!
Sosul de legume este delicios, poate fi folosit cu succes si pe paste.
Enjoy!
Asa-i ca va place setul meu de vasute? Este cumparat de la Kitchen Shop,
un site minunat unde gasiti o multime de goodies pentru bucataria voastra.
Sincer, mie mi-a fost taaare greu sa aleg cateva produse pe care abia astept sa le folosesc.
Le-as fi cumparat pe toate, I swear! (ei, poate nu chiar pe toate, da’ 80% cu siguranta :))
Si inca o poza sa le vedeti mai de aproape, aren’t they cuuute? 😉
Ok, ok, ok, am inteles. Da’ halatu’, cat e halatu’? Serios acum, de unde ai luat minunatiile alea de vasuletze? Sunt absolut suuuperbe! 🙂 Vleau si iooo!
ntz ntz ntz, n-ai citit pan’ la capat!! Ia mai uita-te putin 😛
Vai cat de frumos este setul de vase!!!! Mi-a luat ochii..nici n-am mai citit reteta 😀 Superb!!!!!!!!!
Dana, creeed, e normal 😛
Ai dreptate…vasele sunt very,very cute!
Sincer iau fata mancarii :-))Sunt superbe!
Mie mi se par putin cam scumpe…dar eh..pentru ca sunt de impact, de efect si-ti ispitesc privirea(si pofta)chiar ca-si merita toti banii.
Sa le folosesti cu drag!
Numai bine!
Angelica, bucataria frumoasa, cu cheltuiala se tine ;))
Multumesc frumos! 🙂
O zi frumoasa!
Wow, minunat, facem azi !
Multumesc, Edith si “Hristos a inviat !”
Adevarat a inviat!
Diana, te astept cu impresii 🙂
Superbe vasutele! Sa le folosesti cu spor, Edith si la mai multe! Le-am vazut si eu si, intr-adevar, sunt foarte multe chestii frumoase si utile la Kitchen Shop. Pup si un weekend placut!
Multumesc frumos, Dana! Asa este, au o gramada de chestii pe care le-as lua acasa (daca as mai avea unde sa le pun :))
Weekend frumos si tie! Pup!
Mamma mia, ce papita buna… Acum spun foarte serios ca m-am indragostit de setul tau de vase. Sint superbe… Ma duc pe site-ul cu pricina sa vad despre ce e vorba… Pupici !
Daniela, daa, sunt frumoase foc 🙂 Te pup!
ador rosiile la cuptor, cu ou deasupra 😉 (fara branzica sau alte surate de-ale ei :)) caci alergia ma tine departe) iar acestea arata intr-un mare fel cu fotografii superbe, ca de obicei! Te pup scumpa mea!
Sunt superbe!Si ouale si vasutele!Ma duc in vizita:)
Superba prezentarea!!!Week-end minunat!
Buna ziua,
In primul rand doresc sa va spun ca va urmaresc de foarte mult timp blogul culinar si doresc sa va felicit pentru tot ceea ce faceti. Se vede ca faceti totul cu pasiune si puneti mult suflet.
Am incercat atatea retete de pe blogul dvoastra si credeti-ma ca mi-as dori sa pot spune ca exista macar o reteta care sa nu imi fi placut, dar nu exista asa ceva. Totul este delicios
Felicitari!
Buna, in primul rand, te rog sa nu-mi mai vorbesti cu dvs 🙂
Ma bucur tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine si te mai astept cu drag si pe viitor sa te inspiri 🙂
Iti multumesc!
O prezentare regala!!!!!Pot sa afirm, ca m-am indragostit setul tau de vasele :X! Pupici
vaaai ce idee ingenioasa , da, setul de vase face toti banii :))
Eu am cautat la ceramica E. Henry si nu l-am gasit, puteti sa adaugati exact pagina unde apare aceasta? Multumesc.
Draga anonim, daca dadeai click pe “setul meu de vasute” din fraza “Asa-i ca va place setul meu de vasute?” te ducea exact la set, pe site-ul pentrugatit.ro 🙂
Acesta este linkul: http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=4520
Dragilor, ma bucur tare ca va plac vasutele mele 🙂
Va multumesc ca ati trecut pe la mine 🙂
Edith,intr-adevar vasele tale sunt foarteee dragutze<333Dar trebuie sa-ti spun si ca reteta e delicioasa!Asta e prima mea reteta inc are folosesc oua de prepelita si a iesit foarte buna:)Sper sa postezi cat mai multe retete in continuare:*
Sa folosesti ouale de prepelita mai des, nu difera la gust de cele de gaina si se spune ca sunt mai sanatoase. Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna, Edith!
de ce spui ca rosiile nu trebuie sa contina acid citric? nu avem voie in dieta conserve care sa il contina?unde locuiesc eu, mai toate conservele il contin, nu am gasit fara pana acum (ma refer la sucuri de rosii, bulion pe care le mai foloseam la pl). poate ma lamuresti cand ai timp
felicitari, imi plac toate retetele tale, absolut!multumesc
Alina, m-am referit la conservele de rosii. Stiu ca majoritatea contin acid citric, care nu este deloc bun pentru organism. Alaturi de monoglutamatul de sodiu, acidul citric artificial este si el f periculos. Poti citi mai multe pe internet. Uita-te cu atentie pe etichete, trebuie sa existe si fara 🙂
Te mai astept sa te inspiri 🙂