orez prajit

Ador orezul prajit, in diverse combinatii.

Cand mananc mancare asiatica, ca garnitura nu iau niciodata orez simplu ci calit in tot felul de combinatii.

Am incercat si acasa viarianta asta care mi-a placut foarte mult.

Ne trebuie:

orez (cca 250 g)

parizer (sau alt mezel) cca 150 g

1 ceapa potrivita

1-2 fire de ceapa verde (pentru culoare)

ulei (de susan de preferat, dar merge si fara)

Cum se face:

Punem orezul la fiert. Se fierbe “al dente”.

Eu am folosit un orez brun, cel din poza, imi place ca e la pliculete.

IMGP0319

Taiem parizerul cubulete mici si il punem la calit intr-o lg de ulei (de susan daca aveti).

Eu am folosit uleiul de susan de la Biomania.

ulei bio de susan biomania.ro

Scoatem din tigaie parizerul si punem ceapa tocata marunt (daca mai este nevoie, mai adaugam o lg de ulei).

O lasam pana devine sticloasa apoi punem peste ea in tigaie,

orezul fiert (al dente, remember?) si parizerul.

Potrivim de sare, piper si le mai lasam 1-2 minute sa se “imprieteneasca” pe foc.

Asta-i tot!

Enjoy!

orez prajit 1