Ador orezul prajit, in diverse combinatii.
Cand mananc mancare asiatica, ca garnitura nu iau niciodata orez simplu ci calit in tot felul de combinatii.
Am incercat si acasa viarianta asta care mi-a placut foarte mult.
Ne trebuie:
orez (cca 250 g)
parizer (sau alt mezel) cca 150 g
1 ceapa potrivita
1-2 fire de ceapa verde (pentru culoare)
ulei (de susan de preferat, dar merge si fara)
Cum se face:
Punem orezul la fiert. Se fierbe “al dente”.
Eu am folosit un orez brun, cel din poza, imi place ca e la pliculete.
Taiem parizerul cubulete mici si il punem la calit intr-o lg de ulei (de susan daca aveti).
Eu am folosit uleiul de susan de la Biomania.
Scoatem din tigaie parizerul si punem ceapa tocata marunt (daca mai este nevoie, mai adaugam o lg de ulei).
O lasam pana devine sticloasa apoi punem peste ea in tigaie,
orezul fiert (al dente, remember?) si parizerul.
Potrivim de sare, piper si le mai lasam 1-2 minute sa se “imprieteneasca” pe foc.
Asta-i tot!
Enjoy!
M-ai scapat de o grija, chiar nu stiam ce sa fac diseara de mancare.. 🙂
Nu am ulei de susan, merge si cu cel de floarea soarelui, nu?
Interesant site-ul Biomania, am aruncat un ochi pe acolo.
Merci mult si spor al teaba!
Emma
Emma, ma bucur ca ti-am dat idei 🙂
Sper sa iti placa.
Asa este, au produse faine si ar fi cazul,pe cat posibil, sa mai renuntam la mancarurile pline de chimicale.
Te mai astept!
Daa, ne-a placut tare. Simplu si taare bun. Tot parizer am folosit si eu.
Sigur il mai refac ca a fost bun si rapid.
gata, ma duc sa vad ce gatesc in weeked :))
Pa-paaa!
Emma
vai ce bine arata..
@Emma: ma bucur ca v-a placut.
Sper sa-ti placa ce mai incerci! 🙂
@Iustina: merci 🙂
uleiul de susan ca si cel extravergine au punctul de fumegare foarte scazut,drept care nu se folosesc la prajit in mod normal.se folosesc la salati,sau se adauga dupa gatire,pentru aroma.
Tinand cont de faptul ca pe cutia de orez scrie ca timpul de fierbere este intre 30-35 min, ai putea sa-mi spui cam cat l-ai tinut ca sa iti iasa al dente?
ada
@pansy: multumesc frumos pt precizari, esti foaaarte draguta.
Pe Wikipedia zice altceva: Despite sesame oil’s high proportion (41%) of polyunsaturated (Omega-6 fatty acids), it is least prone, among cooking oils with high smoke points, to turn rancid when kept in the open.[6] This is due to the natural antioxidants present in the oil. [7]
Light sesame oil has a high smoke point and is suitable for deep-frying, while heavy (dark) sesame oil (from roasted sesame seeds) has a slightly lower smoke point and is unsuitable for deep-frying.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sesame_oil
@ada: cred ca undeva pe la 30 min, l-am verificat cu unghiuta prin punga 🙂
arata incredibil 😮
maine il fac si eu si va anunt daca mi-a iesit ca cel din fotografie 🙂
Maxim, nu stiu daca e important sa iti iasa ca in poza sau e mai important sa iti placa 🙂
Eu sper sa iti placa te astept cu impresii 🙂
Pai cum sa nu fie important cum arata? 🙂 Doar nu fac shaorma 🙂
Nu am gasit optiune sa postez aici fotografiile asa ca le-am pus la mine pe blog (primul post 😀 ).
http://ro-hd.blogspot.com/2010/08/forma-finala-incrediente-800-g-carne-de.html
p.s.: sa sti ca am modificat-o putin cu ce am gasit si eu prin casa 😀
Maxim, merci pentru link.
Deja tu ai facut alta mancare de… pui 🙂
Te mai astept!
😛 e cu carne de porc.
Oricum, am spus ca am adaptat cu ce am gasit prin casa si mi-a iesit super gustoasa treaba asta cu orezul.
Ma bate un gand sa incerc si reteta PUI SICHUAN.
Oricum, felicitari pentru minunatele retete si pentru talentul de bucatar 🙂
Sa incerci neaparat puiul sichuan ca e taare bun. (poate respecti reteta sa vezi ce iese 🙂 ).
Merci merci si te mai astept! 🙂
multumesc, e foarte gustos…:D